reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Gonzi jedna z przyczyn podwyższonej prolaktyny są gruczolaki przysadki. Ale wtedy musi być 3 cyfrowa podobno. Innych przyczyn nie znam, ale tylko dlatego, że nie mam w tym temacie wiedzy.
A co do badań, to tu pod tym linkiem znajdziesz liste
Oki. Ja nie miałam aż takich kosmicznych wynikow. Mi mowili że to przez stres. Jestem w stanie w to uwierzyc bo cale moje zycie to jeden wielki stres a szybko sie denerwuje. Prace tez mam stresujaca i odpowiedzialna. Kurde strasznie drogie wizyty do tej Jerzak :( 450 zł.

reklama
Oki. Ja nie miałam aż takich kosmicznych wynikow. Mi mowili że to przez stres. Jestem w stanie w to uwierzyc bo cale moje zycie to jeden wielki stres a szybko sie denerwuje. Prace tez mam stresujaca i odpowiedzialna. Kurde strasznie drogie wizyty do tej Jerzak :( 450 zł.
Powiem ci, że to możliwe. U mnie przyczyną był stres i nadmierna praca nadnerczy. Powodowało to takie wahania hormonów, zwłaszcza tarczycy, że długo TSH nie umiałam ustabilizować. A w ciąży musiałam badać co 2 tygodnie

Tylko weź i się nie stresuj...

Powiem ci, że to możliwe. U mnie przyczyną był stres i nadmierna praca nadnerczy. Powodowało to takie wahania hormonów, zwłaszcza tarczycy, że długo TSH nie umiałam ustabilizować. A w ciąży musiałam badać co 2 tygodnie

Tylko weź i się nie stresuj...
No właśnie :( tak jak mówią nie mysl o tym to zajdziesz w ciążę. Ale jak nie myśleć i się nie badać jak nie mam owu od wielu miesięcy... a myślałam że jest wszystko okej...

@Destino może Ty pomożesz. Biorę heparyne na noc, wczoraj zapomniałam wiec wzięłam rano jak obie przypomniałam. Jak myślisz, brać dziś na wieczór czy lepiej poczekać o wziąć dopiero jutro wieczór? Do tego biorę rano acard 75mg

@Destino może Ty pomożesz. Biorę heparyne na noc, wczoraj zapomniałam wiec wzięłam rano jak obie przypomniałam. Jak myślisz, brać dziś na wieczór czy lepiej poczekać o wziąć dopiero jutro wieczór? Do tego biorę rano acard 75mg
Dla spokoju głowy możesz wziąć jutro w południe, a następnego dnia po południu i kolejnego wieczorem. Choć nie powinno się nic stać jak weźmiesz jutro wieczorem

Nie, nie robiłam nic... to była moja 1sza ciąża i badania były tylko pod kątem ivf, zresztą mój gin od ivf nie jest wg mnie dobrym diagnostą, (tsh zmniejszałam u endokrynologa do którego chodzę w swoim mieście, również ona wykryła mi nadciśnienie) on wogóle nie zwrócił uwagi na moje hormony i jego postawa jak trafiłam do szpitala też pozostawiała wiele do życzenia dlatego go zmieniam. Dopiero jak zacznie mi się pierwsza @ po laparo i nowy cykl będę szła na wizytę i zobaczymy jakie badania będą zlecone a jakby co sama zapytam o kilka z tych o których wspomniałaś...
To dobrze że zmieniłaś lekarza ... Może w Twoim przypadku to na prawdę pech.
Trzymam kciuki żeby już wszystko było dobrze.
Ja powiem Ci szczerze że tu na forum otrzymałam więcej informacji niż od lekarzy. Bardzo dużo się tu dowiedziałam .

reklama
Do góry