Carry88
Moderator
Dziewczyny jak Ana1 wyjdzie ujemne to badać dalej ana?
@roki_1991?
@roki_1991?
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie akurat nie było żadnego powoduTo zależy od wielu czynników jeśli poronienia są spowodowane wadami zarodka to niestety na to wpływu nie mamy.. I może sie zdarzyć a nie musi.
Oh masakra jakaś... Jutro testuje trzymajcie kciuki ))Statystycznie taka sama jak za pierwszym razem niestety. Ja bez badań zaszłam w ciążę tylko kwas foliowy zażywałam krótko przed ciążą i wszystko jest okej, chociaż też bałam się ogromnie, cały czas się boje i ten lek minie jak będę miała syna na rękach chyba.
U mnie akurat nie było żadnego powodu
Oh masakra jakaś... Jutro testuje trzymajcie kciuki ))
Nie badałam to był 5 tydz. Lekarz mówił ze wada genetyczna robiłam różne badania po poronieniu wszystko w normieZawsze jest jakiś powód tylko nie zawsze go znamy? Badałaś zarodek? Inne badania?
Nie badałam to był 5 tydz. Lekarz mówił ze wada genetyczna robiłam różne badania po poronieniu wszystko w normie
Trzeba robić czasem pod konkretne infekcje, jeżeli łożysko zostało zaatakowane to przez pochwę, a nie covida.Właśnie sprawdziłam kartę wypisową ze szpitala. Miałam robiony wymaz z pochwy - posiew tlenowy i beztlenowy oraz posiew z moczu. Wszędzie brak flory patogennej.
@curlyhair24@mohaaa Ty nie miałaś czasem polipa i po histeroskopii udało się zajść w obecną ciążę?
Bardzo dziękuję, zrobię sobie badanie na tą infekcję.Tak można zrobić badanie na parwowirus b19. To bardzo rzadki przypadek zarazić się w dorosłym życiu ale niestety zdarza się... Ale lekarze kompletnie nie szukają w tą stronę. To coś jak toksoplazmoza tylko bez możliwości leczenia. A powinno być sprawdzane na równi z tokso czy różyczką bo jest równie groźne.
Ja objawy zakażenia miałam gdzieś w 3 mscu (przeziębienie, ból kolan i nadgarstków), w 17tc dziecko było zdrowe (wtedy moja starsza córka przechodziła rumień zakaźny przez co wiedziałam czego szukać), a w 19tc miałam już terminację - uogólniony obrzęk płodu.
Masz bardzo konkretne info dot. infekcji w macicy. Posiewy ze szpitala mogą być niewiarygodne, może pobrali już na antybiotyku, może to nie Twoje wyniki. Bo jak nie bakteria w pochwie to co? Rozumiem, że nie miałaś sepsy. Miałaś chore zatoki nosowe? Zęby? Niegojące się rany skóry? Owszem, szpitalny antybiotyk mógł pomóc i wybić bakterie. Nie robi się posiewów przez kilka tygodni od zakończenia amtybiotyku. Potrzebujesz ogarniętego ginekologa, który na 100% sprawdzi, że nic Ci nie siedzi uśpione w układzie moczowo-plciowym. Pisałam o cewce, bo czasem tam siedzą patogeny, które w ciąży się roznoszą. Tak jak dziewczyny pisały, badania robi się jako różne wymazy. Z moczu rzadko wychodzi, raczej przy typowych infekcjach z parciem na pęcherz i bólem przy sikaniu.Właśnie sprawdziłam kartę wypisową ze szpitala. Miałam robiony wymaz z pochwy - posiew tlenowy i beztlenowy oraz posiew z moczu. Wszędzie brak flory patogennej.
Nie. Dajesz sobie spokój z ANA.Dziewczyny jak Ana1 wyjdzie ujemne to badać dalej ana?
@roki_1991?