reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
To zależy od wielu czynników jeśli poronienia są spowodowane wadami zarodka to niestety na to wpływu nie mamy.. I może sie zdarzyć a nie musi.
U mnie akurat nie było żadnego powodu
Statystycznie taka sama jak za pierwszym razem niestety. Ja bez badań zaszłam w ciążę tylko kwas foliowy zażywałam krótko przed ciążą i wszystko jest okej, chociaż też bałam się ogromnie, cały czas się boje i ten lek minie jak będę miała syna na rękach chyba.
Oh masakra jakaś... Jutro testuje trzymajcie kciuki :)))

@mohaaa Ty nie miałaś czasem polipa i po histeroskopii udało się zajść w obecną ciążę?
@curlyhair24
Ja mialam polipy i zaszlam w ciaze.
Ogólnie to 2 lata staran i po sprawdzeniu drożności jajowodów i leczeniu IO u meza w następnym cyklu zaszlam w ciaze. Straciłam w 10 tc przez komórki nk. Kolejna ciaza po 3 cyklach czekania. Eada genetyczna. Strata w 8 tc. I po niej mialam od razy polipy na jajniku. Powoedziala ginekolog ze nie ma szans teraz zajsc. Dostalam czopki na pęknięcie. Byly na prawym jajniku. Przyszlam na kontrole i nie byko tych dużych ale w lewym jajniku byly kolejne male. I w tym cyklu zaszlam. Tak mi się wydaje że się tak złożyło. 😊
Nie wiem na ile to pomoże bo nie czytalam chwile postów i nie mogę nadrobić.

Tak można zrobić badanie na parwowirus b19. To bardzo rzadki przypadek zarazić się w dorosłym życiu ale niestety zdarza się... Ale lekarze kompletnie nie szukają w tą stronę. To coś jak toksoplazmoza tylko bez możliwości leczenia. A powinno być sprawdzane na równi z tokso czy różyczką bo jest równie groźne.
Ja objawy zakażenia miałam gdzieś w 3 mscu (przeziębienie, ból kolan i nadgarstków), w 17tc dziecko było zdrowe (wtedy moja starsza córka przechodziła rumień zakaźny przez co wiedziałam czego szukać), a w 19tc miałam już terminację - uogólniony obrzęk płodu.
Bardzo dziękuję, zrobię sobie badanie na tą infekcję.

Właśnie sprawdziłam kartę wypisową ze szpitala. Miałam robiony wymaz z pochwy - posiew tlenowy i beztlenowy oraz posiew z moczu. Wszędzie brak flory patogennej.
Masz bardzo konkretne info dot. infekcji w macicy. Posiewy ze szpitala mogą być niewiarygodne, może pobrali już na antybiotyku, może to nie Twoje wyniki. Bo jak nie bakteria w pochwie to co? Rozumiem, że nie miałaś sepsy. Miałaś chore zatoki nosowe? Zęby? Niegojące się rany skóry? Owszem, szpitalny antybiotyk mógł pomóc i wybić bakterie. Nie robi się posiewów przez kilka tygodni od zakończenia amtybiotyku. Potrzebujesz ogarniętego ginekologa, który na 100% sprawdzi, że nic Ci nie siedzi uśpione w układzie moczowo-plciowym. Pisałam o cewce, bo czasem tam siedzą patogeny, które w ciąży się roznoszą. Tak jak dziewczyny pisały, badania robi się jako różne wymazy. Z moczu rzadko wychodzi, raczej przy typowych infekcjach z parciem na pęcherz i bólem przy sikaniu.
Edit: a masz na wypisie posiew z wód płodowych?

reklama
Do góry