reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

W banadanich wyszły dodatnie ANA, wysokie komórki NK, KIRy same hamujące, mutacje PAI4 i V2. Badania zlecał mi immunolog, byłam na konsultacji. Ze względu na poronienia i mutacje ginekolog zalecił heparynę od owulacji. Wcześniej brałam od pozytywnego testu. Do tego steryd i accofil od immunologa.
Możesz napisać co dokładnie badalas? Ana2?

reklama
Badać Ana1 i 2 czy tylko jedno?
To zależy od laboratorium. Niektóre dziewczyny wklejaly tu wyniki ANA1 z innych laboratoriów i miały od razu miano i typ swiecenia. Ale w Diagnostyce z całym przekonaniem radzę nie robić ANA1 tylko od razu ANA2. @Koti81 Ty pewnie w Diagnostyce robiłaś?

I tak, w przypadku biochemicznej lub pustego jaja jest podejrzenie, że coś może być nie tak z plemnikiem. Tu dziewczyny często radzą robic od razu badanie nasienia z fragmentacja DNA.

To zależy od laboratorium. Niektóre dziewczyny wklejaly tu wyniki ANA1 z innych laboratoriów i miały od razu miano i typ swiecenia. Ale w Diagnostyce z całym przekonaniem radzę nie robić ANA1 tylko od razu ANA2. @Koti81 Ty pewnie w Diagnostyce robiłaś?
W diagnostyce i w laboratorium szpitalnym. Najlepiej na miejscu zapytać w danym laboratorium w takim razie, w którym badaniu będzie miano podane.

hej, ja w tamtym roku miałam ciążę biochemiczną, potem puste jajo płodowe. Teraz jestem w kolejnej ciąży , ale w badaniach wyszły problemy immunologiczne (organizm zwalczał zarodek juz na samym początku) i muszę być obstawiona lekami.
Hej, przepraszam, że się tak wtracam... Widzę, że dużo przeszłaś... Mam do ciebie pytanie. Zaszłaś w ciążę na lekach naturalnie czy miałaś in vitro? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj..

My staramy się 2,5 roku, poroniłam 2 razy. U mnie problemy immunologiczne. Bardzo wysokie ASA, brakujace kiry implantacyjne, negatywny crossmatch... Komórki nk w normie, ale narazie robiłam tylko z krwi. Patologiczna tolerancja glukozy, ale biorę leki i schudłam, więc jest okay. Hormony okay, tarczyca też.

Mam omówienie wynikow badań z immunologiem dopiero w przyszłym tygodniu, narazie wiem tyle, co sama byłam w stanie zinterpretować.

Ze względów ode mnie niezależnych musimy starać się naturalnie... Myślisz, że z lekami mamy szansę?

reklama
Hej, przepraszam, że się tak wtracam... Widzę, że dużo przeszłaś... Mam do ciebie pytanie. Zaszłaś w ciążę na lekach naturalnie czy miałaś in vitro? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj..

My staramy się 2,5 roku, poroniłam 2 razy. U mnie problemy immunologiczne. Bardzo wysokie ASA, brakujace kiry implantacyjne, negatywny crossmatch... Komórki nk w normie, ale narazie robiłam tylko z krwi. Patologiczna tolerancja glukozy, ale biorę leki i schudłam, więc jest okay. Hormony okay, tarczyca też.

Mam omówienie wynikow badań z immunologiem dopiero w przyszłym tygodniu, narazie wiem tyle, co sama byłam w stanie zinterpretować.

Ze względów ode mnie niezależnych musimy starać się naturalnie... Myślisz, że z lekami mamy szansę?
Naturalnie zaszłam. Trzy ciąże straciłam. Jeżeli znacie przyczynę i dostaniecie odpowiednie leczenie to pewnie, że jest szansa :) .

Do góry