reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

W banadanich wyszły dodatnie ANA, wysokie komórki NK, KIRy same hamujące, mutacje PAI4 i V2. Badania zlecał mi immunolog, byłam na konsultacji. Ze względu na poronienia i mutacje ginekolog zalecił heparynę od owulacji. Wcześniej brałam od pozytywnego testu. Do tego steryd i accofil od immunologa.
Możesz napisać co dokładnie badalas? Ana2?

reklama
Badać Ana1 i 2 czy tylko jedno?
To zależy od laboratorium. Niektóre dziewczyny wklejaly tu wyniki ANA1 z innych laboratoriów i miały od razu miano i typ swiecenia. Ale w Diagnostyce z całym przekonaniem radzę nie robić ANA1 tylko od razu ANA2. @Koti81 Ty pewnie w Diagnostyce robiłaś?

I tak, w przypadku biochemicznej lub pustego jaja jest podejrzenie, że coś może być nie tak z plemnikiem. Tu dziewczyny często radzą robic od razu badanie nasienia z fragmentacja DNA.

To zależy od laboratorium. Niektóre dziewczyny wklejaly tu wyniki ANA1 z innych laboratoriów i miały od razu miano i typ swiecenia. Ale w Diagnostyce z całym przekonaniem radzę nie robić ANA1 tylko od razu ANA2. @Koti81 Ty pewnie w Diagnostyce robiłaś?
W diagnostyce i w laboratorium szpitalnym. Najlepiej na miejscu zapytać w danym laboratorium w takim razie, w którym badaniu będzie miano podane.

hej, ja w tamtym roku miałam ciążę biochemiczną, potem puste jajo płodowe. Teraz jestem w kolejnej ciąży , ale w badaniach wyszły problemy immunologiczne (organizm zwalczał zarodek juz na samym początku) i muszę być obstawiona lekami.
Hej, przepraszam, że się tak wtracam... Widzę, że dużo przeszłaś... Mam do ciebie pytanie. Zaszłaś w ciążę na lekach naturalnie czy miałaś in vitro? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj..

My staramy się 2,5 roku, poroniłam 2 razy. U mnie problemy immunologiczne. Bardzo wysokie ASA, brakujace kiry implantacyjne, negatywny crossmatch... Komórki nk w normie, ale narazie robiłam tylko z krwi. Patologiczna tolerancja glukozy, ale biorę leki i schudłam, więc jest okay. Hormony okay, tarczyca też.

Mam omówienie wynikow badań z immunologiem dopiero w przyszłym tygodniu, narazie wiem tyle, co sama byłam w stanie zinterpretować.

Ze względów ode mnie niezależnych musimy starać się naturalnie... Myślisz, że z lekami mamy szansę?

reklama
Hej, przepraszam, że się tak wtracam... Widzę, że dużo przeszłaś... Mam do ciebie pytanie. Zaszłaś w ciążę na lekach naturalnie czy miałaś in vitro? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj..

My staramy się 2,5 roku, poroniłam 2 razy. U mnie problemy immunologiczne. Bardzo wysokie ASA, brakujace kiry implantacyjne, negatywny crossmatch... Komórki nk w normie, ale narazie robiłam tylko z krwi. Patologiczna tolerancja glukozy, ale biorę leki i schudłam, więc jest okay. Hormony okay, tarczyca też.

Mam omówienie wynikow badań z immunologiem dopiero w przyszłym tygodniu, narazie wiem tyle, co sama byłam w stanie zinterpretować.

Ze względów ode mnie niezależnych musimy starać się naturalnie... Myślisz, że z lekami mamy szansę?
Naturalnie zaszłam. Trzy ciąże straciłam. Jeżeli znacie przyczynę i dostaniecie odpowiednie leczenie to pewnie, że jest szansa :) .

Do góry