reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie koniecznie będą jej szkodzić mieszane formy. Zwróć uwagę że rok czasu brała zwykły folik, więc nie dziwne że kwas wyszedł ponad normę. Homocysteine ładna więc jednak organizm przetwarza ten kwas ;) ale kurde, tu każda musi testować na sobie. Mi np po samym metylu urosła homocysteina .... dopiero właśnie prenatal mi pomógł :)

Mieszane preparaty wcale nie muszą szkodzić. I niestety sama musisz sprawdzić co na Ciebie dobrze działa. Homocysteine masz ładna, A skoro brałaś zwykły kwas to organizm sobie jakoś z nim radził. Możesz spróbować najpierw same metyle i po miesiącu zobacz jak się zmienił poziom homocysteiny, kwasu foliowego i b12. Zwykłą formę b12 odstaw, bo widać że wcale Ci się nie przyswaja. Poszukaj metylowanej, już widzę dziewczyny coś polecaly. Odstawilabym wszystkie femibiony, ovariny i inne, a spróbowała na początek właśnie same metyle bez syntetykow. Bo tak teoretycznie powinno być najlepiej. Noc mój przykład pokazuje że zwykły kwas też był organizmowi potrzebny i dopiero połączenie obu form u mnie pomogło :) musisz testować na sobie niestety, bo każdy organizm inny
No właśnie homocysteina mi spadła. Za czasów folika była powyżej 9. Potem zaczęlam brać ten femibion i do teraz biorę i zmalała ta homocysteina. No muszę popróbować. Wydawało mi się że jak lekarz zapisuje to będzie okej. Ale po samej wit b12 widzę że niekoniecznie...

reklama
Czyli w sumie najważniejsze jest kontrolowanie poziomu kwasu foliowego, witaminy b12 i homocysteiny? Czy są jeszcze jakieś parametry które warto śledzić w trakcie starań?

@Krysia1411 Przecież skoro chcesz się starać, to jak chcesz się wyregulować bez leków/suplementów? Jak najbardziej powinnaś pójść do labu, zrobić badania i będziesz wiedziała nad czym masz pracować. Tak aby zachodząc w ciążę najlepiej aby wszystko było na idealnym poziomie.

Wydawało mi się, ze po tych 3 miesiącach samo sie wyreguluje, w sensie cyklu.
Dobrze pytac bardziej doświadczonych:).
Zapytam przy najbliższej okazji ginekologa jakie badania powinnam zrobić i co brać już, przez te 3 miesiące zanim zaczniemy sie starać.... dzięki :)

Czyli jest jakas nadzieja, której teraz chyba najbardziej potrzebuje ... na razie boję sie, ze jakbym w kolejnej ciazy to prędzej nerwicy sie dorobie niz urodze... ale bardziej chce niz sie boję.
Wszystko kwestia czasu. Daj go sobie teraz odpocznij. Pójdz do psychologa. Żeby właśnie nie wariować w kolejnej ciąży. Trzymam kciuki. Ułoży się.

Link do: Swanson - Balance B-200 - 100 kapsułek Dziewczyny rzuccie okiem na to i na skład. Tu jest wszytsko z grupy b, cena za 100 kapsulek calkiem spoko, moze nastepnym razem warto w to zainwestowac?
Zależy jaki masz obecnie poziom B12. Jeśli wysoki i chcesz dawkę na utrzymanie to może wystarczy. Jeśli niski to może być zbyt mało. Ja stosuję z Jarrow do ssania wymiennie z tym z Aliness z TMG. Oba linki są na poprzednich stronach. Dodatkowo w tym wskazanym przez Ciebie preparacie jest chyba syntetyczny kwas foliowy. Nie wiem czy masz mutacje ale jeśli tak to chyba lepsze będą preparaty z metylowanym .

reklama
Do góry