Zabulinka_86
Fanka BB :)
Miałam to samo. Nt podwyższone, ryzyko wyszło mi pośrednie. Lekarka dała 3 opcje, nie robię nic, NIFTY albo amniopunkcja. Amniopunkcję odrzuciłam odrazu i byłam już zdecydowana na NIFTY, ale po rozmowie z mężem, który zapytał mnie to samo, odpowiedziałam, że nie. I oboje stwierdziliśmy, że nie będziemy robić tego badania.Nie mam jak doczytać reszty. Brakuje czasu przy high need babybardzo sie ciesze ze wszystko dobrze po wizycie.
Ode mnie tyle ze ft4 jest ważnym parametrem w ciazy. Endo mo ciagke to powtarzała. Mi tsh bardzo sie obniżało a ft4 podwyższało. I ciezko było mi to unirmowac. Trzeba pilnowac. Według zaleceń powinno się robić co miesiąc re badania
Co do testów sanco i nifty bo to jest to samo. Tylko jedno jest nowsze. Jeszcze rok temu kosztowało 2 tys. Ceny ida w górę. Najpierw prenatalne u dobrego specjalisty. Potem jeżeli jest coś niepokojącego można robić dalsza diagnostykę. U mnie na prenatalnych wyszlo podwyższone NT przeziernosv karkowa i ryzyko ZD mialam wyliczone na 1 do 104. Zrobiono papa i triche sie obniżyło. Nie dawało mi to spokoju i na drugi dzień posxlam do polecanej lekarki. Ona powiedziała że NT jest super i ze poprzedni lekarz mógł wziąć rez płyn owodniowy zmierzyć. (Dodam ze Miłka caklla ciaze byla bardzo nisko i o wszystkie badania glowy było baaaardzo ciezko.). Chciakam robić sanco ale maz mnie tylko zapytal czy byl zabiła własne dziecko jakby okazało się chore. Ja nie. Wiec nie zrobiłam. Chociaz nadal twierdxe ze wolałabym wczesbiej wiedzieć. Przygotować się ewentualnie. Ja jestem zdania ze jak kogoś stać i chce być spkkojny to można robić. Na aminopunkcje w tym przypadku bym sie nie godziła.
Bardzo się cieszę że z maleństwem jest dobrze. Rośnijcie zdrowo. !!!![]()