reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej Dziewczyny. Miałam dzisiaj telewizyte z immunologiem. Dr Suchanek, wiem że niektóre z was znają, albo tylko Paula :)
10 min rozmowy przez tel w aucie, bo zadzwoniła za szybko i 200 zł pękło. Oni to mają hajsu ;) z moich wyników powiedziała że nic nie wskazuje na poronienia, mam mthfr i pai1 hetero. Homocysteina ok.
Zaleciła zrobić jeszcze badania na zespół antyfosfolipidowy. Mam dostać maila jakie dokładnie badania. Podobno to nie prawda że trzeba je zrobić do 6 tyg po poronieniu.
Powiem wam szczerze że już u mnie kiepsko z kasą i mam mętlik w głowie czy robić to czy nie. Dzisiaj odeszły mi siły już na to wszystko.
Jutro mam mieć okres, ciekawe czy przyjdzie przez tą Grażynę (torbiel) [emoji1787]
Jak nie to wynik komórek może być niemiarodajny. Eh, masakra.

Hej Dziewczyny. Miałam dzisiaj telewizyte z immunologiem. Dr Suchanek, wiem że niektóre z was znają, albo tylko Paula :)
10 min rozmowy przez tel w aucie, bo zadzwoniła za szybko i 200 zł pękło. Oni to mają hajsu ;) z moich wyników powiedziała że nic nie wskazuje na poronienia, mam mthfr i pai1 hetero. Homocysteina ok.
Zaleciła zrobić jeszcze badania na zespół antyfosfolipidowy. Mam dostać maila jakie dokładnie badania. Podobno to nie prawda że trzeba je zrobić do 6 tyg po poronieniu.
Powiem wam szczerze że już u mnie kiepsko z kasą i mam mętlik w głowie czy robić to czy nie. Dzisiaj odeszły mi siły już na to wszystko.
Jutro mam mieć okres, ciekawe czy przyjdzie przez tą Grażynę (torbiel) [emoji1787]

Mój immunolog tak samo powiedział, że nie trzeba robić do 6 tyg po poronieniu.

Zespół antyfosfolipidowy to tylko jedno badanie, tyle już zrobiłaś [emoji8]

Teoretycznie nie trzeba ale zespół antyfosfolipidiwy może uaktywniać się tylko w ciąży więc stąd to badanie do 6tyg po poronieniu póki utrzymują się hormony ciążowe.

@roki_1991 tylko martwi mnie ta prolaktyna bo wzrosła do28 ale zdam się na lekarza. Jeszcze zbadamy tarczycę przy kolejnych badaniach
Prolakryna tak na prawdę podnosi się od wszystkiego - alkohol, stres, nieprzespana noc, tu bym się nie przejmowala na ten moment :*

Jedno? Jakie? Czytałam że więcej.
Na zespół antyfosfolipidowy składa sie 5 badań - antykoagulant tocznia, przeciwciala antykariolipinowe w klasie igg i igm, przeciwciala przeciwko beta2glikoprpteinie w klasie igg i igm :)

Dzięki:)
Prolakryna tak na prawdę podnosi się od wszystkiego - alkohol, stres, nieprzespana noc, tu bym się nie przejmowala na ten moment :*

Na zespół antyfosfolipidowy składa sie 5 badań - antykoagulant tocznia, przeciwciala antykariolipinowe w klasie igg i igm, przeciwciala przeciwko beta2glikoprpteinie w klasie igg i igm :)

Lekarz powiedział to samo, że to hormon stresu i dlatego, a fakt mój mąż to ostatnimi czasy straszny nerwus 🤭

reklama
Do góry