reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czytam, co piszecie o progesteronie i jestem załamana, że zaufałam lekarce, a nie intuicji, może dziś nie byłoby mnie tu :( "badała pani progesteron? W ciąży? Totalnie bez sensu... "
Moja gin też twierdziła że bez sensu, A naprotehnikog kazał badać. I dobrze bo może dzięki temu mam córkę

Hm.. To nie wiem mi powiedziano, że ogólnie przeciwciała typu Ana, przeciwlozyskowe itp trzeba robic do 6 tyg po poronieniu podobnie jak zespół antyfosfolipidowy. Mogę się mylić oczywiście to może ktoś mnie poprawi.
Ja badalam do 6 tyg ale tu akurat chyba nie ma aż takiego znaczenia

reklama
Hm.. To nie wiem mi powiedziano, że ogólnie przeciwciała typu Ana, przeciwlozyskowe itp trzeba robic do 6 tyg po poronieniu podobnie jak zespół antyfosfolipidowy. Mogę się mylić oczywiście to może ktoś mnie poprawi.
Nie kwestionuję sensu badania Ana do 6 tyg (jak coś wyjdzie, to potem można powtórzyć i niech się lekarz głowi co dalej), tylko zdziwił mnie brak wspomnienia o APS. Ale już doczytalam, że taka rozpiskę dostala @Margerita91 od lekarza.

Progesteron jest bardzo ważny, szczególnie na początku ciąży, po 1 trymestrze większość lekarzy go każe odstawiać, co przyprawia zresztą o palpitacje serca przyszłe mamy (w tym kiedyś mnie) Łożysko już wtedy ładnie pracuje, potrafi samo ten hormon dostarczać i maluchowi zwykle wystarcza to, co natura dała. No chyba, że go nadal za mało, ale to trzeba sprawdzać.

A tak w ogóle to chyba jutro wybiję szybę w jednym z samochodów na parkingu. Od wczoraj włącza się w nim alarm. Wczoraj to jeszcze pół biedy,bo Ala po rehabilitacji i wizycie była zmęczona i zasnęła. Dziś nic nie miała. Mama tylko w domu co mogła to wygniotła. No i o 21.45 po dziesiątej zwrotce piesków małych dwóch, które zaszły już u nas na pustynię dziecko padło. I wtedy …iiii-iiii-iiii- zaczął wyć tuż pod blokiem młotek jeden. Rzuciliśmy się do okien, żeby zamknąć, ale było już za późno. No i biedne pieski znów muszą iść. Mam nadzieję, że tylko u mnie tak i wszystkie małe forumiątka śpią. Dobrej nocy.🌜💤

A tak w ogóle to chyba jutro wybiję szybę w jednym z samochodów na parkingu. Od wczoraj włącza się w nim alarm. Wczoraj to jeszcze pół biedy,bo Ala po rehabilitacji i wizycie była zmęczona i zasnęła. Dziś nic nie miała. Mama tylko w domu co mogła to wygniotła. No i o 21.45 po dziesiątej zwrotce piesków małych dwóch, które zaszły już u nas na pustynię dziecko padło. I wtedy …iiii-iiii-iiii- zaczął wyć tuż pod blokiem młotek jeden. Rzuciliśmy się do okien, żeby zamknąć, ale było już za późno. No i biedne pieski znów muszą iść. Mam nadzieję, że tylko u mnie tak i wszystkie małe forumiątka śpią. Dobrej nocy.🌜💤
O jej, sama bym się wkurzyla... u nas alarmów na szczęście nie ma, ale nasz pies lubi szczekac w nocy na wszelkie sarny i inna zwierzynę blakajaca się koło płotu, więc już nie raz było tak, że mówię wikusi że wszyscy śpią, piesek śpi, a ta zaczyna szczekac pod oknem :D

Jaka słodziutka [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa [emoji2955] panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową [emoji2368] dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.
Jaka jest cena krzywej insulinowej ? Wiem, że na pewno wszędzie są różne , ale tak chciałam się zorientować ?[emoji3]

reklama
Do góry