reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czytam, co piszecie o progesteronie i jestem załamana, że zaufałam lekarce, a nie intuicji, może dziś nie byłoby mnie tu :( "badała pani progesteron? W ciąży? Totalnie bez sensu... "
Moja gin też twierdziła że bez sensu, A naprotehnikog kazał badać. I dobrze bo może dzięki temu mam córkę

Hm.. To nie wiem mi powiedziano, że ogólnie przeciwciała typu Ana, przeciwlozyskowe itp trzeba robic do 6 tyg po poronieniu podobnie jak zespół antyfosfolipidowy. Mogę się mylić oczywiście to może ktoś mnie poprawi.
Ja badalam do 6 tyg ale tu akurat chyba nie ma aż takiego znaczenia

reklama
Hm.. To nie wiem mi powiedziano, że ogólnie przeciwciała typu Ana, przeciwlozyskowe itp trzeba robic do 6 tyg po poronieniu podobnie jak zespół antyfosfolipidowy. Mogę się mylić oczywiście to może ktoś mnie poprawi.
Nie kwestionuję sensu badania Ana do 6 tyg (jak coś wyjdzie, to potem można powtórzyć i niech się lekarz głowi co dalej), tylko zdziwił mnie brak wspomnienia o APS. Ale już doczytalam, że taka rozpiskę dostala @Margerita91 od lekarza.

Progesteron jest bardzo ważny, szczególnie na początku ciąży, po 1 trymestrze większość lekarzy go każe odstawiać, co przyprawia zresztą o palpitacje serca przyszłe mamy (w tym kiedyś mnie) Łożysko już wtedy ładnie pracuje, potrafi samo ten hormon dostarczać i maluchowi zwykle wystarcza to, co natura dała. No chyba, że go nadal za mało, ale to trzeba sprawdzać.

A tak w ogóle to chyba jutro wybiję szybę w jednym z samochodów na parkingu. Od wczoraj włącza się w nim alarm. Wczoraj to jeszcze pół biedy,bo Ala po rehabilitacji i wizycie była zmęczona i zasnęła. Dziś nic nie miała. Mama tylko w domu co mogła to wygniotła. No i o 21.45 po dziesiątej zwrotce piesków małych dwóch, które zaszły już u nas na pustynię dziecko padło. I wtedy …iiii-iiii-iiii- zaczął wyć tuż pod blokiem młotek jeden. Rzuciliśmy się do okien, żeby zamknąć, ale było już za późno. No i biedne pieski znów muszą iść. Mam nadzieję, że tylko u mnie tak i wszystkie małe forumiątka śpią. Dobrej nocy.🌜💤

A tak w ogóle to chyba jutro wybiję szybę w jednym z samochodów na parkingu. Od wczoraj włącza się w nim alarm. Wczoraj to jeszcze pół biedy,bo Ala po rehabilitacji i wizycie była zmęczona i zasnęła. Dziś nic nie miała. Mama tylko w domu co mogła to wygniotła. No i o 21.45 po dziesiątej zwrotce piesków małych dwóch, które zaszły już u nas na pustynię dziecko padło. I wtedy …iiii-iiii-iiii- zaczął wyć tuż pod blokiem młotek jeden. Rzuciliśmy się do okien, żeby zamknąć, ale było już za późno. No i biedne pieski znów muszą iść. Mam nadzieję, że tylko u mnie tak i wszystkie małe forumiątka śpią. Dobrej nocy.🌜💤
O jej, sama bym się wkurzyla... u nas alarmów na szczęście nie ma, ale nasz pies lubi szczekac w nocy na wszelkie sarny i inna zwierzynę blakajaca się koło płotu, więc już nie raz było tak, że mówię wikusi że wszyscy śpią, piesek śpi, a ta zaczyna szczekac pod oknem :D

Jaka słodziutka [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Siedzę w przychodni bo miałam na dzisiaj skierowanie na test obciążenia glukozą. Zdziwiłam się bo to tylko krzywa dwupunktowa [emoji2955] panie powiedziały że tylko w ciąży robi się trzy punktową [emoji2368] dokupiłam jeszcze krzywą insulinową, ciekawa jestem czy coś wykaże.
Jaka jest cena krzywej insulinowej ? Wiem, że na pewno wszędzie są różne , ale tak chciałam się zorientować ?[emoji3]

reklama
Do góry