reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi lekarz powiedział że poronienie czyli to najmocniejsze krwawienie powinno trwać około pół godziny i tak było u mnie, A potem z każdym dniem będzie tego mniej, ale może trochę trwac, u mnie trwało dość długo na pewno ponad 2 tygodnie
Dziękuję za odpowiedz, tak właśnie było u mnie, krótkie i intensywne krwawienie, teraz takie ciapanie... Dzięki za pomoc!

reklama
Moja dietetyk, która mnie suplementuje nie wiąże ściśle związku między mthfr a dieta. Wysłała mnie na milion dodatkowych badań i zaleciła pewne grupy produktów, ale ze względu na wyniki. Ja owszem nie jem tego co wymieniłaś, ale nie jadłam tego też przed ciąża i poronieniem i że względu na to, że duzo schudlam i jak sobie pozwalam to widać.
Nie wiem czy dieta ma wpływ na zajscie, bo ja zaszłam w 1 cyklu, nie udało się, ale czy to kwestia diety to nie wiem.
Myślę, że nawet jak trzymasz dietę to jednym wyjazdem nie zaszkodzisz sobie a część produktów np. Bez laktozy i cukru i tak są dostępne.
A co masz zalecone jeśli chodzi o dietę?
U mnie poza tym co wymienilam to tylko białe mięso i w ograniczonych ilościach, dużo zielonych warzyw, jeśli owoce to przed nimi orzechy, jeśli warzywa z czymś to najpierw mam zjeść warzywa, przed obiadem ocet jabłkowy, no i suplementacja spora - b12, prenatal, dha, cholina, nac, d3, magnez, probiotyki i zakwas buraczany, tmg.

A co masz zalecone jeśli chodzi o dietę?
U mnie poza tym co wymienilam to tylko białe mięso i w ograniczonych ilościach, dużo zielonych warzyw, jeśli owoce to przed nimi orzechy, jeśli warzywa z czymś to najpierw mam zjeść warzywa, przed obiadem ocet jabłkowy, no i suplementacja spora - b12, prenatal, dha, cholina, nac, d3, magnez, probiotyki i zakwas buraczany, tmg.

Ogólnie produkty z niskim indeksem glikemicznym, mniej owoców (a to kocham ponad życie), dużo warzyw, straczki, zielone, ryby, jajka. Trochę tego jest, mogę podesłać na priv.
A supli to mam też mega duuuzo całą stronę a4🙈🙉

Ogólnie produkty z niskim indeksem glikemicznym, mniej owoców (a to kocham ponad życie), dużo warzyw, straczki, zielone, ryby, jajka. Trochę tego jest, mogę podesłać na priv.
Jak możesz to będę wdzięczna, zawsze fajnie porównać;)

Warto robić jednak 3pkt, nie prawda że tylko w ciąży się ja robi.
Choć nie jestem w ciąży robili mi pobrania 3 razy. Może źle było zapisane na skierowaniu?
Podeślij mi też, proszę 🙏
Ja mam dzisiaj mega słaby dzień ☹️ w dalszym ciągu okres się nke rozkręcił, od poniedziałku tylko brązowe plamienia. Nie wiem czy przez to jestem dzisiaj taka rozbita czy co ale mam totalną załamkę. Przerasta mnie to że nie trafiłam na żadnego lekarza który poinstruował by mnie co i jak z moimi mutacjami. Mam wrażenie że wszyscy mówią co innego... Co innego endokrynolog, co innego genetyk, ginekolog i hematolog. Ręce mi już opadają. Nawet nie wiem które suplementy teraz wybrać żeby zbić kwas foliowy i podnieść b12 😞 mam ochotę siąść na ziemi i rozpłakać się jak dziecko 😟

Podeślij mi też, proszę 🙏
Ja mam dzisiaj mega słaby dzień ☹️ w dalszym ciągu okres się nke rozkręcił, od poniedziałku tylko brązowe plamienia. Nie wiem czy przez to jestem dzisiaj taka rozbita czy co ale mam totalną załamkę. Przerasta mnie to że nie trafiłam na żadnego lekarza który poinstruował by mnie co i jak z moimi mutacjami. Mam wrażenie że wszyscy mówią co innego... Co innego endokrynolog, co innego genetyk, ginekolog i hematolog. Ręce mi już opadają. Nawet nie wiem które suplementy teraz wybrać żeby zbić kwas foliowy i podnieść b12 😞 mam ochotę siąść na ziemi i rozpłakać się jak dziecko 😟
Mi kazali zbijać kwas foliowy (mam ponad normę), brać metylowana b12, i szereg wytycznych... skąd jesteś?

Mi kazali zbijać kwas foliowy (mam ponad normę), brać metylowana b12, i szereg wytycznych... skąd jesteś?
Rybnik 😟 mam wrażenie że u mnie w mieście nie ma lekarza który zna się na mutacjach. Mąż załatwił mi od siebie z pracy prywatną opiekę Medicover ale nawet klinika w moim miescie mimo, że ma wysokie opinie i kilku ginekologow to i tak chyba żaden z nich nie ogarnia tematu. Ba, nawet twierdzą że ten kwas foliowy ponad normę to nic takiego i dalej mogę brać pregnę która ma w składzie ten syntetyczny kwas 😒 niedoborem b12 też się nikt nie przejął...

reklama
Dlaczego masz jeść mniej owoców?

Za dużo cukru, fruktozy. Mniej to u mnie mniej, bo ja potrafię czasem zjeść kilka kg owoców dziennie 🙈🙉

@Stelle do suplementacji może warto poszukać kogoś kto się na tym zna, mnie dobrała suple dietetyk, mi mój lekarz cały czas też kazał brać folik a ja już miałam mega wysoka homocysteine. Przy okazji ta dietetyk podała mi lekarza, który ogarnia mutacje. Znalazłam ja przez fb grupę mthfr może tak spróbuj, bo ja miałam to samo. Więc tutaj to nie wiem czy lekarze będą chętni by się nad tym pochylić.

@maeria podeślę 😊

Do góry