reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A jakie masz wyniki że tylko acard?

Nie mam mutacji, generalnie większość Ok, może trochę zbyt wysoka homocysteina i komórki NK 12%. Do tego niedoczynnosc tarczycy i podwyższona prolaktyna

Dziewczyny jestem podłamana. Mąż zrobił badania i mamy wyniki. 😥Podpowiecie jak to poprawić? @roki_1991 @Lu_cy @mohaaa

Oby z wizytą nie było problemu ehhZobacz załącznik 1143539

co do testosteronu to się nie wypowiem, ale mój mąż tez mial podwyższona prolaktyne i Piatkowski kazał jemu brać dostinex razem ze mna

reklama
To chyba jesteś jedyna na forum co nie ma mutacji [emoji14] ja miałam zrobić te komórki nk ale nie wiedziałam kiedy okres dostanę, może teraz się uda. A gdzie robiłaś jeśli mogę spytać w trójmieście to badanie?
Słyszałam że na komórki nk to się jakieś wlewy dostaje albo szczepienia od męża, nic Ci o tym "Harry" nie wspominał?
Nie mam mutacji, generalnie większość Ok, może trochę zbyt wysoka homocysteina i komórki NK 12%. Do tego niedoczynnosc tarczycy i podwyższona prolaktyna

co do testosteronu to się nie wypowiem, ale mój mąż tez mial podwyższona prolaktyne i Piatkowski kazał jemu brać dostinex razem ze mna

@Lu_cy w poniedziałek będzie dzwonił mam nadzieję, że przyjmuje bo u nas jeszcze nawet do rodzinnego nie da się pójść normalnie tylko przez tel. Znamy już winowajcę ale kurcze trzeba było pójść do 4 lekarzy żeby w końcu ktoś zlecił badanie, a nie gadał, że młody i w głowie mu to siedzi aż mi się coś robi jak o tym pomyślę.
Niestety często tak jest. Nie każdy lekarz jest alfą i omegą, ale wydaje mi się że powinien jakaś podstawową wiedzę mieć. Ważne że już jest jakiś punkt zaczepienia i może teraz wszystko ruszy z kopyta

To chyba jesteś jedyna na forum co nie ma mutacji [emoji14] ja miałam zrobić te komórki nk ale nie wiedziałam kiedy okres dostanę, może teraz się uda. A gdzie robiłaś jeśli mogę spytać w trójmieście to badanie?
Słyszałam że na komórki nk to się jakieś wlewy dostaje albo szczepienia od męża, nic Ci o tym "Harry" nie wspominał?
NK robiłam w diagnostyce. Oni probke potem do Gdańska do szpitala wysyłają.
Harry :D w zasadzie się do tego nie odniósł. Na pierwszej wizycie gdy u niego byłam, zależało mi na tym żeby zrobił mi przede wszystkim histeroskopie. Nie myślałam o tym, ze zostanę u niego na dłużej. Jak uda się zaciążyć to pewnie pokaże mu ponownie swoje wyniki. a wcześniej na komórki NK dostawałam steryd Metypred od Piatkowskiego i mam jeszcze w domu chyba 3 opakowania w razie co

Kojarzę z forum jak pisałaś właśnie że byłaś u niego raz. Czyli z tymi komórkami nie jest tak źle jak sterydy można brać tylko.
A pamiętasz za ile to badanie? Do diagnostyki się dodzwonić to dramat a na stronie nie podają ceny tego badania. Przepraszam za tyle pytań. Ile razy poroniłaś?
Mi w sumie z badań zostały tylko komórki nk właśnie, a z pozostałych niewiele wynika, no może tylko acard by się przydał na pai1.
NK robiłam w diagnostyce. Oni probke potem do Gdańska do szpitala wysyłają.
Harry :D w zasadzie się do tego nie odniósł. Na pierwszej wizycie gdy u niego byłam, zależało mi na tym żeby zrobił mi przede wszystkim histeroskopie. Nie myślałam o tym, ze zostanę u niego na dłużej. Jak uda się zaciążyć to pewnie pokaże mu ponownie swoje wyniki. a wcześniej na komórki NK dostawałam steryd Metypred od Piatkowskiego i mam jeszcze w domu chyba 3 opakowania w razie co

Kojarzę z forum jak pisałaś właśnie że byłaś u niego raz. Czyli z tymi komórkami nie jest tak źle jak sterydy można brać tylko.
A pamiętasz za ile to badanie? Do diagnostyki się dodzwonić to dramat a na stronie nie podają ceny tego badania. Przepraszam za tyle pytań. Ile razy poroniłaś?
Mi w sumie z badań zostały tylko komórki nk właśnie, a z pozostałych niewiele wynika, no może tylko acard by się przydał na pai1.
Ja na komorki nk (20%) miałam wlewy dozylne z Intralipidu i dodatkowo sterydy Encorton 10 mg. Wlewy co 3 tygodnie w ciąży cała dawkę. A w trakcie staran była połówka. Ale nie zdążyłam brać w staraniach. 😊 też mam PAI-1. Od dwóch genetykow usłyszałam że to nie jest nawet wskazaniem do Acard. Lekarka mi przepisała. Jestem po dwóch poronieniach w 2019 i dwóch lyzeczlowaniavh, Policach, nanadżerce krwawieniach itp.....Obecnie karmię 7 tygodniowa córkę. 🤗

bylam raz przed zabiegiem, potem zabieg, a teraz 2 tyg temu na kontroli u niego :)
Nie pamietam, ale to raczej badanie z tych droższych, wiec strzelam, ze w okolicy 200-300, ale może któraś z dziewczyn tu lepiej kojarzy.
Poronilam 2 razy + w kwietniu trzecia ciąża biochemiczna

W UCK można też wykonać to badanie i z tego co pamiętam jest tańsze niż w diagnostyce bo ja właśnie w UCK robiłam. Na stronie masz cennik labo można sprawdzić :)

reklama
A te wlewy robi normalnie ginekolog? Jakie to są koszty?
Ja na komorki nk (20%) miałam wlewy dozylne z Intralipidu i dodatkowo sterydy Encorton 10 mg. Wlewy co 3 tygodnie w ciąży cała dawkę. A w trakcie staran była połówka. Ale nie zdążyłam brać w staraniach. [emoji4] też mam PAI-1. Od dwóch genetykow usłyszałam że to nie jest nawet wskazaniem do Acard. Lekarka mi przepisała. Jestem po dwóch poronieniach w 2019 i dwóch lyzeczlowaniavh, Policach, nanadżerce krwawieniach itp.....Obecnie karmię 7 tygodniowa córkę. [emoji847]

Do góry