reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny czy to normalne? We wtorek odstawiłam leki (rano jeszcze wzięłam), w środę troszeczkę mocniej zaczęłam krwawić, w czwartek trochę bóle okresowe, ale bardzo mało tej krwi, mniej niż przy normalnej miesiączce :/ dziś już prawie nic :/ w przyszłym tyg pójdę sprawdzić czy beta spadła do zera.
Ciężko mi coś powiedzieć w tej kwestii, ja dość długo krwawiłam i obficie :(
Sprawdź jak beta na tygodniu, a na jakąś kontrole kazał Ci przyjść lekarz??

reklama
Dziewczyny czy to normalne? We wtorek odstawiłam leki (rano jeszcze wzięłam), w środę troszeczkę mocniej zaczęłam krwawić, w czwartek trochę bóle okresowe, ale bardzo mało tej krwi, mniej niż przy normalnej miesiączce :/ dziś już prawie nic :/ w przyszłym tyg pójdę sprawdzić czy beta spadła do zera.

Ja miałam podobnie. Myślałam po tygodniu, że już koniec krwawienia. Było tylko delikatne plamienie przez kolejny tydzień a później znowu obfite krwawienia. U mnie też zwiększone krwawienie występowało po wysiłku fizycznym. Ale lekarz mówił, że jest ok. Łącznie chyba z 3 tygodnie to trwało.

@młoda1994 , @monika1708 jak Wasze objawy i samopoczucie?
U mnie bóle podbrzusza prawie zniknęły. Tylko czasami coś czuję delikatnie. Piersi nie bolą. Wogole się nie czuje jak w ciąży i to mnie stresuje. Po ostatniej wizycie lekarskiej miałam dwa dni dość mocne bóle a od piątku prawie nic...
W poprzedniej ciąży mniej więcej w tym czasie poroniłam i też podbrzusze przestało boleć.

A jak tam samopoczucie przyszłych mam, które już niedługo urodzą? :) Jak się trzymacie?

U mnie bóle podbrzusza prawie zniknęły. Tylko czasami coś czuję delikatnie. Piersi nie bolą. Wogole się nie czuje jak w ciąży i to mnie stresuje. Po ostatniej wizycie lekarskiej miałam dwa dni dość mocne bóle a od piątku prawie nic...
W poprzedniej ciąży mniej więcej w tym czasie poroniłam i też podbrzusze przestało boleć.

A jak tam samopoczucie przyszłych mam, które już niedługo urodzą? :) Jak się trzymacie?
Dziękuję że pytasz. U mnie wszystko w porządku. Nie dolega mi nic. Nie czuję się jak w ciąży. Ale czuję stres bo jutro wizyta serduszkowa i trochę się boję że nie usłyszę dobrych wieści.

Tym że masz zmniejszone objawy to tym się nie martw one nic nie znaczą zwłaszcza jak nie masz krwawien/plamien.

Ciężko mi coś powiedzieć w tej kwestii, ja dość długo krwawiłam i obficie :(
Sprawdź jak beta na tygodniu, a na jakąś kontrole kazał Ci przyjść lekarz??

tak, kazał sprawdzać betę i jak już będzie „wyzerowana” to przyjść na kontrole. Kurczę pewnie znów mi się cykl rozreguluje :/

@Humhum dziękuję że pytasz ❤ u mnie coraz ciężej, dziś 39+4, kiepsko sypiam, ale lecimy w dwupaku nadal 😉 czekamy na rozwój sytuacji :)

@mohaaa a może akurat się nic nie rozreguluje? :* kiedy planujesz iść sprawdzić betę??
Chyba jutro albo we wtorek. Ostatnio sprawdzałam we wtorek i było chyba 37, wiec powinno być już Ok.
Pewnie w tym tygodniu urodzisz 😍

Mnie piersi raz bolą raz nie ale delikatnie, podbrzusze czasem boli no i mdłości kilka dni są, znikają i tak od nowa [emoji3061] czasami nie mogę na jedzenie patrzeć [emoji2368]

@Humhum dziękuję że pytasz [emoji3590] u mnie coraz ciężej, dziś 39+4, kiepsko sypiam, ale lecimy w dwupaku nadal [emoji6] czekamy na rozwój sytuacji :)

@mohaaa a może akurat się nic nie rozreguluje? :* kiedy planujesz iść sprawdzić betę??
Ja pitole ale to zlecialo [emoji16][emoji16] trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród [emoji8][emoji173]
A mój Leonardo we wtorek konczy 3 miesiące!! Mówiłam mu że ma zakaz tak szybko rosnąć Ale się nie słucha [emoji6]

reklama
Chyba jutro albo we wtorek. Ostatnio sprawdzałam we wtorek i było chyba 37, wiec powinno być już Ok.
Pewnie w tym tygodniu urodzisz 😍
Dawaj znać jak sytuacja, ciągle myślę o Was ciepło ❤️

Jest szansa, że to lada moment się wydarzy 🤪 stresik mnie dopada.... 😁

Ja pitole ale to zlecialo [emoji16][emoji16] trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród [emoji8][emoji173]
A mój Leonardo we wtorek konczy 3 miesiące!! Mówiłam mu że ma zakaz tak szybko rosnąć Ale się nie słucha [emoji6]
Dziękuję Kochana ❤️❤️❤️❤️ no leci czas niesamowicie!
Pokaż cioteczkom tego kawalera ❤️

Do góry