reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem 3 tygodnie po zabiegu (poronienie). Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, która potwierdziła to co czułam, czyli że jest ok. Miałam już owu.
Zlecono mi komplet badań:
Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Przeciwciala antykardiolopinowe igg i igm
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Zapomniałam zapytać czy robić te badania teraz czy przed następną wizytą w sierpniu. Jak radzicie?

reklama
Jestem 3 tygodnie po zabiegu (poronienie). Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, która potwierdziła to co czułam, czyli że jest ok. Miałam już owu.
Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Zapomniałam zapytać czy robić te badania teraz czy przed następną wizytą w sierpniu. Jak radzicie?
Robisz prywatnie czy na nfz?

Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Do 6 tygodni po poronieniu. A Trombofilie możesz zrobić później. Polecam na test dna masz 6 genow w dobrej cenie.

Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Niektóre z tych badań musisz zrobić do 6 tygodni od poronienia aby były wiarygodne. Szczególnie te na zespół antyfosfolipidowy: czyli przeciwciała antykardiolipidowe IgG, IgM, antykoagulant tocznia. Tutaj daje Ci link do storny. Mi ona bardzo pomogła zrozumieć poszczególne badania.
Badania.PNG

Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Zespół antyfosfolipidiwy i toczeń najlepiej zrobić teraz bo może być tak, że uaktywnia się jedynie w ciąży i jeśli coś jest nie tak wyjdzie. Białko C i S też warto zrobić teraz. Powinno się zrobić do 6 tyg od poronienia póki hormony ciążowe się utrzymują. Jeśli chcesz już wracać do starań to warto zrobić cały pakiet badan

Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Taknjak dziewczyny piszą, część badań zrób już (
Przeciwciala antykardiolopinowe igg i igm Antykoagulant tocznia Białko c Bialko s) a pozostałe czyli Mutacja Leiden Mutacja protrombiny MTHFR i Antytrombina III polecam en pakiet ze strony testdna.pl na trombofilie. To badanie genetyczne więc nie ma znaczenia kiedy zrobisz, zawsze wyjdzie taki sam wynik

Martwi mnie to że gin mi sam tego nie powiedział. Jak o tym wspomniałam (że mam 6 tyg na badania) to nie wiedział o co chodzi... A takie dobre ma opinie.

Polecacie kogoś w Wawie nie za 400zl za wizytę...?

reklama
Martwi mnie to że gin mi sam tego nie powiedział. Jak o tym wspomniałam (że mam 6 tyg na badania) to nie wiedział o co chodzi... A takie dobre ma opinie.

Polecacie kogoś w Wawie nie za 400zl za wizytę...?
Z warszawy dziewczyny polecają dr Jerzak ale nie wiem jakie ma ceny. W każdym razie z tego co Czytałam tu na forum to zna się na rzeczy ;)

Do góry