reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jestem zawiedziona po wizycie, ani usg ani konkretnych informacji. Mam jutro dzwonić upewnić się o badania czy wszystko jest. Usg robić po 7 maja
Część lekarzy, jeśli ciąża przebiega prawidłowo, wyniki badań sa ok, (czytałam wypowiedź jakiegoś ginekologa) ograniczają się do 3 usg na całą ciąże. Chodzi o wirusa.

Jestem zawiedziona po wizycie, ani usg ani konkretnych informacji. Mam jutro dzwonić upewnić się o badania czy wszystko jest. Usg robić po 7 maja

Szkoda. Bo na pewno byłabyś spokojniejsza. Ja dlatego nie chodzę na NFZ, bo wiem jak w poprzedniej ciąży było. Lekarka mówiła, że super ciąża ( bez zrobienia USG ) a tydzień później okazało się, że ciąża się zatrzymała dwa tygodnie wcześniej. Więc chodzę prywatnie ale jestem spokojna. Pewnie jak mina te pierwsze najgorsze tygodnie to nie będę biegać tak czesto.
Trzymam kciuki żeby do 7 maja szybko zleciało. A mówiło Ci coś o badaniach prenatalnych? Też w Luxmed będziesz robic?

Witajcie dziewczyny dawno tutaj nie pisałam. U nas już 34+6 Blanka waży 2600 +-300 zostało tylko 5 tygodni do porodu.
Chciałam się doradzić dziewczyn które już urodziły co do zakupu laktatora ? Zastanawiam się nad ręcznym bo mąż sądzi że sobie poradzę z nim i będzie łatwo ale już mu powiedziałam że jak będzie ciężko wtedy on kupuje elektryczny. Z ręcznych polecicie jakiś? Czym się sugerować przy zakupie?
Ojj nie baw się w ręczny, bo się zajedziesz. Ja przez 2 tygodnie jechałam na laktatorze, jakbym miała ręczny to chyba by mi ręka odpadła. Miałam Canpol Easy Start i mega polecam! Ja swój sprzedałam jak prawie nowy bez problemu bo niestety ze stresu straciłam pokarm :/

Szkoda. Bo na pewno byłabyś spokojniejsza. Ja dlatego nie chodzę na NFZ, bo wiem jak w poprzedniej ciąży było. Lekarka mówiła, że super ciąża ( bez zrobienia USG ) a tydzień później okazało się, że ciąża się zatrzymała dwa tygodnie wcześniej. Więc chodzę prywatnie ale jestem spokojna. Pewnie jak mina te pierwsze najgorsze tygodnie to nie będę biegać tak czesto.
Trzymam kciuki żeby do 7 maja szybko zleciało. A mówiło Ci coś o badaniach prenatalnych? Też w Luxmed będziesz robic?
No tak bo przeciez z NFZ to lekarzom ręka uschnie zrobić usg częściej i uspokoić młoda mamę że z jej dzieckiem jest wszystko ok.
A prywatnie to z chęcią bo kasa tylko kasa się liczy. Oby w luxmed byli inni.
Byłam prywatnie, ale miałam usg robione tydzień temu. Powiedział że nie ma zastrzeżeń i następne usg maju

Dziewczyny znalazłam moje wyniki z insuliny, możecie pomóc mi w odczytaniu? Zobacz załącznik 1106990
Cukier w miarę, choć ten 3 wynik powinien być poniżej 100. Natomiast insulina też powinna wrócić do stanu sprzed badania, a u Ciebie jest mocno podwyższona. Wg mnie to hiperisulinemia. Ale więcej nie pomogę, bo nie miałam z tym aż takiego doczynienia

Szkoda że bez usg. Dla mnie to nie wizyta....

A inni lekarze w Pl robią co wizytę robią usg?
Ja miałam na każdej, ale chodziłam prywatnie. Nie mam pojęcia jak jest na NFZ. Tu ktoś pisał że jak ciąża jest prawidłowa to są 3 usg w całej ciąży. Dla mnie to cholerna głupota, bo robiąc usg dopiero w 12tc można przegapić ogromna ilość poronien zatrzymanych k kobieta sobie tak będzie chodzić z martwym dzieckiem.... dla mnie to straszne jest

reklama
Cukier w miarę, choć ten 3 wynik powinien być poniżej 100. Natomiast insulina też powinna wrócić do stanu sprzed badania, a u Ciebie jest mocno podwyższona. Wg mnie to hiperisulinemia. Ale więcej nie pomogę, bo nie miałam z tym aż takiego doczynienia

Szkoda że bez usg. Dla mnie to nie wizyta....

Ja miałam na każdej, ale chodziłam prywatnie. Nie mam pojęcia jak jest na NFZ. Tu ktoś pisał że jak ciąża jest prawidłowa to są 3 usg w całej ciąży. Dla mnie to cholerna głupota, bo robiąc usg dopiero w 12tc można przegapić ogromna ilość poronien zatrzymanych k kobieta sobie tak będzie chodzić z martwym dzieckiem.... dla mnie to straszne jest
Dla mnie też jest to chore. Z resztą ciąże cp też idzie przegapić. Chociaż gin na NFZ u mojej siostry robil usg przez powłoki brzuszne i nie zdiagnozował CP dopiero w 12tc na prenatalnych wyszło że jedno dziecko ulokowało się poza macica i było usuwane.

Nie wiem jak jest w DE ale ja raczej zostaje u tego polaka i będę dojeżdżać 60km i sobie nie wyobrażam wizyty bez usg. Będę się upominać bo wiadomo usg będzie mnie uspakajać a bez usg jak lekarz może stwierdzic że z ciąża jest ok.
Tak naprawdę ciąża może się zatrzymać na każdym etapie z jakiegoś powodu. Nawet nie chce o tym myśleć.

Do góry