reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej
Dziewczyny szukam pocieszenia bo jestem załamana.
Mam 3 zdrowych dzieci, w pazdzierniku w 10 tyg stracilam ciążę - serduszko przestalo bić, córcia miała liczne obrzęki prawdopodobnie zespoł turnera.
Nie planowałam więcej dzieci, robiłam wiele by uniknąć ciąży, a tu w lutym niespodzianka.
Obecnie jetem w 9 tyg i 4 dniu... tydzien temu wszystko bylo ok.
Dzis wstalam i bez mdlosci, piersi mniej bolą....
Martwię się.
Obecnie trudno o wizytę.
Czy to znak ,że znów starciłam dziecko??

Hej
Mam 3 zdrowych dzieci, w pazdzierniku w 10 tyg stracilam ciążę - serduszko przestalo bić, córcia miała liczne obrzęki prawdopodobnie zespoł turnera.
Nie planowałam więcej dzieci, robiłam wiele by uniknąć ciąży, a tu w lutym niespodzianka.
Martwię się.
Obecnie trudno o wizytę.
Witaj :* ja też straciłam córeczkę z zespołem Turnera w okolicach 10tyg w kwietniu zeszłego roku, a wczesniej jeszcze jedna ciąże... A teraz jestem w 20 tygodniu :) absolutnie to, że objawy minęły nie oznacza że to koniec. Ile razy ja sobie wkręcałam że to już koniec bo nie mam objawów. A następnego dnia wymioty, mdłości, ból piersi.. A może u Ciebie to już będzie czas gdy mdłości minęły - każda z nas jest inna. I jasna sprawa, ze się martwisz - my to doskonale znamy z własnego doświadczenia :) Ale według mnie czekaj na wizytę i postaraj się wyluzować (wiem jak to brzmi, ale to jedyne co możesz zrobić dla swojego dziecka bo nerwy nam szkodzą :)).

Witaj :* ja też straciłam córeczkę z zespołem Turnera w okolicach 10tyg w kwietniu zeszłego roku, a wczesniej jeszcze jedna ciąże... A teraz jestem w 20 tygodniu :) absolutnie to, że objawy minęły nie oznacza że to koniec. Ile razy ja sobie wkręcałam że to już koniec bo nie mam objawów. A następnego dnia wymioty, mdłości, ból piersi.. A może u Ciebie to już będzie czas gdy mdłości minęły - każda z nas jest inna. I jasna sprawa, ze się martwisz - my to doskonale znamy z własnego doświadczenia :) Ale według mnie czekaj na wizytę i postaraj się wyluzować (wiem jak to brzmi, ale to jedyne co możesz zrobić dla swojego dziecka bo nerwy nam szkodzą :)).
Tak bardzo sie boje i tak bardzo chciałabym by było tym razem wszystko dobrze.

Wiem, że muszę czekac na wizytę... mam ją dopiero 23.04 i będzie to usg połówkowe. Mam nadzieję, ze nie uslyszę najgorszego.

Hej
Martwię się.
Obecnie trudno o wizytę.
Wszystko juz zostało chyba napisane. Tez jestem zdania ze zatrzymanie objawow ciazy u jednej kobiety beda świadczyły o tym ze co sie dzieje a u innych nie. Niestety niekt tego nie wie ;/ ja w zeszłym roku straciłam 2 ciaze. Obecnie jestem w 35 tc. I to caly czas czekam na orzyjscie na swiat pierwszego dziecka. Pamietaj, zr jeżeli coś cie będzie niepokoilo to zawsze możesz iść na IP lub postarac się o wczesniejsza wizyte. ;) ale postaraj sie podejsc do niego na luzie. Zobacz co bedzie jutro, pojutrze. Może faktycznie tak byc ze mina Ci objawy i juz ;) a z poprzednimi ciazami tez tak było?

Wszystko juz zostało chyba napisane. Tez jestem zdania ze zatrzymanie objawow ciazy u jednej kobiety beda świadczyły o tym ze co sie dzieje a u innych nie. Niestety niekt tego nie wie ;/ ja w zeszłym roku straciłam 2 ciaze. Obecnie jestem w 35 tc. I to caly czas czekam na orzyjscie na swiat pierwszego dziecka. Pamietaj, zr jeżeli coś cie będzie niepokoilo to zawsze możesz iść na IP lub postarac się o wczesniejsza wizyte. ;) ale postaraj sie podejsc do niego na luzie. Zobacz co bedzie jutro, pojutrze. Może faktycznie tak byc ze mina Ci objawy i juz ;) a z poprzednimi ciazami tez tak było?
No wlasnie nie. Te 3 donoszone to zawsze wymioty do 16 tyg conajmniej.
W czwartej nie miałam żadnych objawów i zle się skonczyla.
Teraz miałam i mdlosci i wymioty, piersi mocno obolałe. Wczoraj jeszcze rano wymiotowałam, potem było calkiem znośnie a dziś nic.
Piersi niby bolą ale nie tak jak wczesniej.
Tydz temu miałam lekkie plamienie - wybłagalam wizytę prywatną i było wszystko dobrze.
Z Ip nie jest tak prosto, bo w okolicy tylko jeden szpital i to przeksztalcony w zakazny.
Kolejny 50km dalej i bez gwarancji, ze mnie przyjma.
Lekarz kazał sie uspokoić i cierpliwie czekać na wizytę.

No wlasnie nie. Te 3 donoszone to zawsze wymioty do 16 tyg conajmniej.
W czwartej nie miałam żadnych objawów i zle się skonczyla.
Teraz miałam i mdlosci i wymioty, piersi mocno obolałe. Wczoraj jeszcze rano wymiotowałam, potem było calkiem znośnie a dziś nic.
Piersi niby bolą ale nie tak jak wczesniej.
Tydz temu miałam lekkie plamienie - wybłagalam wizytę prywatną i było wszystko dobrze.
Z Ip nie jest tak prosto, bo w okolicy tylko jeden szpital i to przeksztalcony w zakazny.
Kolejny 50km dalej i bez gwarancji, ze mnie przyjma.
Lekarz kazał sie uspokoić i cierpliwie czekać na wizytę.
Moze lekarz ma rację ;)
Podobno każda ciąża może byc inna ;) wiem ze teraz jest ciezko. Każda z nas przezywa to inaczej. Postaraj sie zajac czyms innym i faktycznie chyba pozostaje czrkac. ;)

reklama
Kobietki, jak sobie radzicie? W grudniu poroniłam w 16 tygodniu ciąży, czekałam, odliczałam wręcz te 3 miesiące żeby móc się starać o dzidzie, a tu ten wirus, nikt nie przyjmuje, czekać kolejne miesiące.. Ale jak długo jeszcze? Chyba zwariuje :(

Do góry