reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mam pytanie odnośnie Acardu.
Ginekolog kazała włączyć Acard 75 przy staraniach. Niestety w tym miesiącu się nie udało i musimy zawiesić starania z powodu zmniejszenia etatu przez tego cholernego wirusa na pewnie conajmniej trzy miesiące jak nie więcej [emoji24][emoji24]

Brać Acard przez te miesiące czy odstawić ? Jeśli odstawić kiedy zacząć znów brać ?
Ja bym brała cały czas

Czesc dziewczyny.
Jako wasza moderatorka chcialam sie z wami podzielic dzisiejszym doswiadczeniem. :)
Dzis zalozycielka BB Ania miala rozmowe online z lekarzem psychiatra. Wprawdzie wiadomosc poszla do nas wszystkich: "UWAGA. 29.03 widzimy się o 11:00 Psychiatra odpowie na wasze pytania" ale malo kto wzial to na powaznie. Powiem wam że dolaczylam do czatu i ten lekarz okazal sie naprawde kompetentny oraz empatyczny. Dziewczyny pisaly takze o problemach psychicznych po poronieniu, o tym co teraz sie dzieje a czasem jak radzic sobie z dziecmi... jestem ogromnie mile zaskoczina, zreszta sama pisalam. Pan doktor godzine odpowiadal na zywo na nasze pytania.
Jezeli tylko pojawi sie znowu takie spotkanie to naprawde goraco polecam! Zwlaszcza wam, a w zasadzie nam, po przejsciach ♡

Ja brałam nawet większą dawkę bo 150 w trakcie staran i w ciąży 😊 I moze to zbieg okoliczności ale jak tylko zaczęłam go brać to od razu zaszłam w ciążę 😊

Czesc dziewczyny.
Jako wasza moderatorka chcialam sie z wami podzielic dzisiejszym doswiadczeniem. :)
Dzis zalozycielka BB Ania miala rozmowe online z lekarzem psychiatra. Wprawdzie wiadomosc poszla do nas wszystkich: "UWAGA. 29.03 widzimy się o 11:00 Psychiatra odpowie na wasze pytania" ale malo kto wzial to na powaznie. Powiem wam że dolaczylam do czatu i ten lekarz okazal sie naprawde kompetentny oraz empatyczny. Dziewczyny pisaly takze o problemach psychicznych po poronieniu, o tym co teraz sie dzieje a czasem jak radzic sobie z dziecmi... jestem ogromnie mile zaskoczina, zreszta sama pisalam. Pan doktor godzine odpowiadal na zywo na nasze pytania.
Jezeli tylko pojawi sie znowu takie spotkanie to naprawde goraco polecam! Zwlaszcza wam, a w zasadzie nam, po przejsciach ♡
Ja bralam udzial w takiej rozmowie z polozna. Tez mi duzo dało to spotkanie. Szkoda zd trwało tylko godzinke...;) akurat teraz nie chcialam.wracac do moich strat wiec nie bralam udziału. Ale serdecznie zachecam do uczestnicxenia w kolejnych!

@monika1706 na spokojnie możesz brac. Ja w trakcie staran bralam 75, a w ciąży aż 28 bralam 150 i do 31 tc dawke 75 ;) lepiej sie znacznie po acardzie czulam. ;) niektórzy lekarze tego nie zalecaja , bo nie lubia profilaltycznego działania. Ale wiwlsaosc już acard przypisuje.
Moja dr Janosz jak jeszcze do niej chodziła, powoedziala mi (jak pytalam o acard) ze zdania sa teraz bardzo podzielone ale ona jest pewna ze za jakis czas wszyscy będą już widzieć dobre skutki acardu i przyznadza racje że on pomaga. Byla o tym przekonana. A teraz napisala pracę doktorską, wiec z kręgu bsdaczy przesiadywala wiec jestem w stabie jej zaufac 🙂

reklama
Do góry