reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@młoda1994 ręce mi do Ciebie opadają... Wiem, że liczysz na ciążę. Mi także testy wychodziły tak jak Tobie i ciąża była, więc wiem że to możliwe. Ale do cholery czemu Ty na dupie siedzisz z takimi dolegliwościami. Nie ten szpital, to jedź do innego miasta, nie do miasta to do landu, do lekarza nikt nie broni Ci się przemieszczać nawet w obecnej sytuacji. Jak jest ciąża to trzeba o nią zadbać, jak doszło do obumarcia ciąży to trzeba jak najszybciej pomóc Twojemu organizmowi się oczyścić, a trzecia opcja to może być nowotwór. I nie nie żartuję, u kobiet także i u mężczyzn niektóre nowotwory powodują wydzielanie HCG i może dlatego testy wychodzą Ci nieraz fałszywie pozytywne. Weź się za siebie dziewczyno, masz poważne problemy zdrowotne i jesteś moim zdaniem źle zdiagnozowana. Wykończysz się i nawet nie będziesz wiedziała dlaczego.

reklama
@młoda1994 ręce mi do Ciebie opadają... Wiem, że liczysz na ciążę. Mi także testy wychodziły tak jak Tobie i ciąża była, więc wiem że to możliwe. Ale do cholery czemu Ty na dupie siedzisz z takimi dolegliwościami. Nie ten szpital, to jedź do innego miasta, nie do miasta to do landu, do lekarza nikt nie broni Ci się przemieszczać nawet w obecnej sytuacji. Jak jest ciąża to trzeba o nią zadbać, jak doszło do obumarcia ciąży to trzeba jak najszybciej pomóc Twojemu organizmowi się oczyścić, a trzecia opcja to może być nowotwór. I nie nie żartuję, u kobiet także i u mężczyzn niektóre nowotwory powodują wydzielanie HCG i może dlatego testy wychodzą Ci nieraz fałszywie pozytywne. Weź się za siebie dziewczyno, masz poważne problemy zdrowotne i jesteś moim zdaniem źle zdiagnozowana. Wykończysz się i nawet nie będziesz wiedziała dlaczego.
Są różne opcje albo może być ciąża mogą być testy felerne może być nowotwór. Wszystko jest możliwe i nie mówię że nie. W końcu jesteśmy tylko ludźmi. Znalazłam jednego gin do którego będę dzwonić jutro i zapytam się czy mnie przyjmie jeśli tak to żeby mi wysłał na e-maila info ze mam wizytę w razie wu jak policja by do kontroli zatrzymała bo to jest 70km ode mnie. Będę jutro dzwonić z nadzieją że mnie przyjmie. To jest ostatnia deska ratunku.

@młoda1994 A przyjmujesz obecnie jakieś leki? Jest bowiem grupa leków, które mogą powodować fałszywie dodatni wynik testu. A to by tłumaczyło np. że kreska wciąż jest ledwo widoczna.
Biorę leki te co zawsze. Ale też słyszałam że test wykryje jak się bierze leki z gonatropinami albo zastrzyki ovitrelle pregnyl ale nic nie biorę leków antydepresyjnych też nie biorę.

Na szybko w necie znalazłam:
1. substancje przeciwdepresyjne (diazepam, alprazolam)
2. przeciwpsychotycznne (chlorpromazyna, klo zapina)
3. przeciwkonwulsyjne czyli przeciwpadaczkowe (barbiturany, w tym fenobarnital)
4. przeciwhistaminowe (prometazyna), moczopędne (furosemid).

Na szybko w necie znalazłam:
1. substancje przeciwdepresyjne (diazepam, alprazolam)
2. przeciwpsychotycznne (chlorpromazyna, klo zapina)
3. przeciwkonwulsyjne czyli przeciwpadaczkowe (barbiturany, w tym fenobarnital)
4. przeciwhistaminowe (prometazyna), moczopędne (furosemid).
Dziękuję za informację. Ale nie biorę żadnych z tych leków. Owszem epilepsje mam od 2011 roku ale leków nie biorę od 3 lat ponieważ nie mam ataków. Biorę komplex wit z grupy B biorę wit c e kwas foliowy magnez wit d3 i euthyrox (od 2011roku)
A i jeszcze metformine mam IO

Jeszcze znalazłam taką ciekawostkę, ale nie wiem na ile to prawda:
Fałszywie dodatni wynik testu ciążowego może być skutkiem zbyt wczesnego wykonania testu ciążowego. Jeżeli zostanie użyty bezpośrednio po owulacji, to pomimo tego, że nie doszło do zapłodnienia, wynik będzie pozytywny z uwagi na obecność w organizmie hormonu przypominającego hCG.

Jeszcze znalazłam taką ciekawostkę, ale nie wiem na ile to prawda:
Fałszywie dodatni wynik testu ciążowego może być skutkiem zbyt wczesnego wykonania testu ciążowego. Jeżeli zostanie użyty bezpośrednio po owulacji, to pomimo tego, że nie doszło do zapłodnienia, wynik będzie pozytywny z uwagi na obecność w organizmie hormonu przypominającego hCG.
No co do owu to nie mam pojęcia. Ostatni okres 24.01 więc nie wiem kiedy by mogła być owu jeśli ciąży nie ma i by właśnie pokazał ten hormon przypominający hcg. I powiem szczerze że nigdy nie słyszałam ale z drugiej strony ludzki organizm jest nie przewidywalny więc wszystko jest możliwe. [emoji846]

Masz rację. Ale jeśli chodzi o Pl a de to jest wielka różnica. Macie możliwość iść prywatnie również jeśli na NFZ jakiś lekarz ma gdzieś. Tu niestety nie ma takiej możliwości. I tego wam w Pl zazdroszczę.

A Ty masz dalej te plamienia? Czy już ustały?
Plamien odpukać nie ma, czasami tylko brzuch pobolewa.

reklama
Mam pytanie odnośnie Acardu.
Ginekolog kazała włączyć Acard 75 przy staraniach. Niestety w tym miesiącu się nie udało i musimy zawiesić starania z powodu zmniejszenia etatu przez tego cholernego wirusa na pewnie conajmniej trzy miesiące jak nie więcej [emoji24][emoji24]

Brać Acard przez te miesiące czy odstawić ? Jeśli odstawić kiedy zacząć znów brać ?

Do góry