reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana ja to chyba jem więcej nawet posiłków bo jak tylko poczuje że zaczyna mnie coś kręcić to łapie za paluszki :p ale skoro mówisz że jest taka zależność to jutro poszukam w necie glukometru bo faktycznie może się przydać :) a jak Ty się czujesz?? Który już masz tydzień???
ja oprocz tego ze musze jesc zeby sie dobrze czuc to jest ok ;)
teraz mam 11t3d wedlug OM ale dzieciatko jest prawie tydzien wieksze
14 stycznia mam prenatalne na ktore mega sie boje isc bo ostatnio lekarka (w luxmedzie nie moja) powiedziala ze jej sie cos nie podoba ale nie bedzie nic sprawdzac ani mierzyc bo zaraz dokladne usg :/ zamiast uspokoic to nerwy mam :( wczoraj zrobilam nifty :( teraz tylko oby wynik byl szybko :(

reklama
@Paula919191 A to nie jest tak, że przy IO należy jeść mniej większych posiłków - zupełnie odwrotnie niż przy cukrzycy?
Absolutnie nie. Przede wszystkim należy dobierać w diecie składniki z niskim indeksem glikemicznym. I również należy jeść mało a często. Minimum 4-5 posiłków dziennie.
A wracając do małopłytkowość to właśnie poród naturalny jest niebezpieczny i może skutkować utratą zbyt dużej ilości krwi. Podczas cc to jest monitorowane, łożysko jest pod kintrolą, macica oczysczana. Właśnie ze względu na brak krzepliwości nie powinno się rodzić naturalnie. Ale tak jak mówię to było 9-10lat temu.

@Madlein O IO mało wiem, dlatego pytam. Zawsze bowiem wydawalo mi się, że przy IO należy dać organizmowi sporo czasu po jedzeniu, by insulina spadła. Ale to takie moje gdybanie.
Niedługo się dowiemy, co trzeci gin sadzi o maloplytkowosci, a ja potrzynam kciuki, by jednak się te płytki opamietaly i nie spadały :p

ja oprocz tego ze musze jesc zeby sie dobrze czuc to jest ok ;)
teraz mam 11t3d wedlug OM ale dzieciatko jest prawie tydzien wieksze
14 stycznia mam prenatalne na ktore mega sie boje isc bo ostatnio lekarka (w luxmedzie nie moja) powiedziala ze jej sie cos nie podoba ale nie bedzie nic sprawdzac ani mierzyc bo zaraz dokladne usg :/ zamiast uspokoic to nerwy mam :( wczoraj zrobilam nifty :( teraz tylko oby wynik byl szybko :(
Współczuję :( też byłabym cała w nerwach. Ale wierzę że tym razem Ci się uda, jesteś już tak daleko jak nigdy :) ja też się zapisałam do luxmedu w Gdańsku bo mam opiekę medyczną z pracy, w sumie to zapisałam się, żeby badania niektóre zrobić za free, ale w dalszym ciągu pozostaje przy moim lekarzu.jitro wizyta, też zaczynam się powoli stresować czy zobaczę serce czy się rozczaruje... A tą wizytę w luxmedzie mam na 16.01.

@Madlein O IO mało wiem, dlatego pytam. Zawsze bowiem wydawalo mi się, że przy IO należy dać organizmowi sporo czasu po jedzeniu, by insulina spadła. Ale to takie moje gdybanie.
Niedługo się dowiemy, co trzeci gin sadzi o maloplytkowosci, a ja potrzynam kciuki, by jednak się te płytki opamietaly i nie spadały :p
No i u mnie własnej tak jest że muszę jeść rzadziej bo inaczej insulina nie ma czasu na spadek. Więc chyba ile przypadkow, tyle zaleceń.

a i dla kobiet z trojmiasta :) moze sie komus przyda
rozmawialam ostatnino z prof Limon genetykiem klinicznym ktory sie bardzo dziwil ze po tyle poronieniach nie dostalam zlecenia zrobic genetycznych badan :( zaczelam opowiadac ze wogole ginekolodzy umywali rece ,odsylali mnie , nie znaja sie zupelnie na immunologii to polecil mi
DR Leszczynska z UCK ktora przyjmuje w Gdyni
mowi ze ona sie zna na problematycznych ciazach wspomaganych lekami od heparyny po sterydy :)

Paula w luxie daja skierowania na badania bey problemu ale wez pod uwage ze oni maja beznadziejne usg
najlepsze jest na morskiej w gdyni i na jaskowej dolinie podobno :( takze biez to pod uwage :(

Paula w luxie daja skierowania na badania bey problemu ale wez pod uwage ze oni maja beznadziejne usg
najlepsze jest na morskiej w gdyni i na jaskowej dolinie podobno :( takze biez to pod uwage :(
Umówiłam się właśnie na Jaśkową, na USG mi nie zależy bo sądzę że wizyty u Piatkowskiego będę miała dosyć często, bardziej martwi mnie to jeśli zdąży się sytuacja taka jak u ciebie że lekarz mi powie że coś złego widzi a ja będę się przez to zamartwiac

Powoli szykuje się na wizytę bo mam na 15.30. Nie wiem czy pisałam ale tydzień temu mialam 82 A wczoraj 71 [emoji51]

reklama
Do góry