reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Och, w grudniu w takim razie liczymy na wysyp pozytywnych testów [emoji3590]Trzymam kciuki żebyście już dzisiaj były w domku [emoji3590]

A ja wczoraj zapisałam nas do szkoły rodzenia i zakupiłam nam książkę, pamiętnik ciąży [emoji2956] chyba dziś wieczorem siadziemy i będziemy nadrabiać. Będzie z niej cudowna pamiątka! Zobacz załącznik 1048410Zobacz załącznik 1048411

Cudowna ta książka, ale strasznie się boje takie rzeczy kupować, chyba dopóki nie urodzę to nie będę spokojna :/

reklama
Cudowna ta książka, ale strasznie się boje takie rzeczy kupować, chyba dopóki nie urodzę to nie będę spokojna :/
Ja też się martwię, cały czas.
Ale to już 19 tc, więc żeby nie ulecialy wszystkie terminy, daty, myśli z początków ciąży, chce mieć to na papierze [emoji3590]
Co by się nie wydarzyło :) wierzę mimo wszystko, że musi być dobrze. A codziennie modlę się o zdrowie i siłę dla małej :)

Z tamtej, straconej, ciąży pamiętam tylko pierwszy test pozytywny i kiedy dowiedzieliśmy się że nasze maleństwo się nie rozwija. Nic więcej. Teraz nie chce niczego przegapić :)

Ja też się martwię, cały czas.
Ale to już 19 tc, więc żeby nie ulecialy wszystkie terminy, daty, myśli z początków ciąży, chce mieć to na papierze [emoji3590]
Co by się nie wydarzyło :) wierzę mimo wszystko, że musi być dobrze. A codziennie modlę się o zdrowie i siłę dla małej :)

Z tamtej, straconej, ciąży pamiętam tylko pierwszy test pozytywny i kiedy dowiedzieliśmy się że nasze maleństwo się nie rozwija. Nic więcej. Teraz nie chce niczego przegapić :)

Masz racje, u mnie to dopiero 9tc wiec w sumie wszystko jeszcze może się wydarzyć, chociaż staram się myśleć pozytywnie to z tylu głowy ciagle siedzi.

Cześć dziewczyny. Mam pytanie jaka jest różnica między badaniem z krwi progesteronu a 17-OH progesteron.

Polecacie zrobić zwykły progesteron czy oby dwa?

@witch84 ale Kształcenie Specjalne nie zmusza do posłania dziecka do klasy integracyjnej! Postaniwienia z kształcenia specjalnego musi realizować każda szkoła. Mój młody chodzi do szkoły masowej. Klasę integracyjną utworzyli tylko dlatego, że w roczniku syna jest więcej osób z orzeczeniem o kształceniu specjalnym. Bez KS szkoła nie musi zapewnić dziecku niezbędnych terapii (psycholog, pedagog itp.)

Niestety nie wiem za ile dni mogłaby być @, bo po poronieniu jeszcze mi się nie zdarzył cykl uregulować,a cykle miałam 40 dniowy i 35 dniowy. Dzisiaj jest 29 dzień.
Witam, jestem tu nowa.. Nurtuja mnie pytaniaaa :) w sierpniu 2019 poronilam samoistnie w 8 Tc. Pierwsza @ małpa przyszła po 38 dniach.(zwykle regularne cykle 28-29) Teraz jest 34 dc, dostałam zielone światło od gin. Ze możemy się starać... Tylko że w 30 i 32 dc testy wyszły negatywne. Ciekawe czy jest jeszcze szansa. Czy po prostu moja @musi się jeszcze wyregulowac??pozdrawiam

Witam, jestem tu nowa.. Nurtuja mnie pytaniaaa :) w sierpniu 2019 poronilam samoistnie w 8 Tc. Pierwsza @ małpa przyszła po 38 dniach.(zwykle regularne cykle 28-29) Teraz jest 34 dc, dostałam zielone światło od gin. Ze możemy się starać... Tylko że w 30 i 32 dc testy wyszły negatywne. Ciekawe czy jest jeszcze szansa. Czy po prostu moja @musi się jeszcze wyregulowac??pozdrawiam
Okres nie musi być regularny żeby zajść w ciążę. Ja też zawsze miałam raczej cykl regularny, a po poronieniu jeszcze nie zdarzył wrócić do normy, a mój test pokazał dwie kreski. Jeśli masz zielone światło to teraz tylko probować i czekać na efekty ;)
Ja w sumie nie wiem jak nazywać to ci się stało bo ja straciłam dzieci w 21/22tc. Dla mnie to był przedwczesny poród. Dla części lekarzy jest to poronienie, a dla innych poród przedwczesny...

reklama
Okres nie musi być regularny żeby zajść w ciążę. Ja też zawsze miałam raczej cykl regularny, a po poronieniu jeszcze nie zdarzył wrócić do normy, a mój test pokazał dwie kreski. Jeśli masz zielone światło to teraz tylko probować i czekać na efekty ;)
Właśnie kolejny cykl płata mi figle. 34 dc test negatywny a ja czekammm dalej ☺
Może pójdź na betę jeśli masz możliwość?

Do góry