reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Skąd jesteś?
Mi bardzo pomogła.psycholog... no ale ona była.po stracie dziecka... więc wiedziała co ja czuje.
Kochana, czy możesz napisać do jakiego psychologa chodziłaś w Katowicach? Jestem także po stracie w 23 tc ale w Krakowie mam wrażenie nie ma nikogo rozsądnego w tym temacie :( I pisałaś gdzieś o badaniach na infekcje (przed ciążą) oraz posiewach w ciąży - mogłabyś rozwinąć temat? Albo czy mogę gdzieś na priv?

reklama
Joanna Perlak -Piątek ma stronę na fb, jest też na znanym lekarzu. Myślę, że warto nawet z Krakowa przyjechać skoro tam nie ma nikogo odpowiedniego.

Robiłam wymaz z pochwy na ureaplazme , mykoplazme i chlamydie. - to przed ciąża

W ciąży robiłam co 2 tyg ogólne posiewy z pochwy albo szyjki w zależności jak gin pobrala.
Z krwi przed ciąża zbadalam listerioze i cytomgelie. (Plus wiadomo to standardowe na początku ciąży rozyczka, hiv, toxoplazmoza)

Robilam tez inne badania, ale to już nie infekcyjne.
Przykro mi z powodu Twojej straty :( znasz powodu?

Jakbyś chciała coś więcej pogadać to napisz na priv :*
Kochana, czy możesz napisać do jakiego psychologa chodziłaś w Katowicach? Jestem także po stracie w 23 tc ale w Krakowie mam wrażenie nie ma nikogo rozsądnego w tym temacie :( I pisałaś gdzieś o badaniach na infekcje (przed ciążą) oraz posiewach w ciąży - mogłabyś rozwinąć temat? Albo czy mogę gdzieś na priv?

Joanna Perlak -Piątek ma stronę na fb, jest też na znanym lekarzu. Myślę, że warto nawet z Krakowa przyjechać skoro tam nie ma nikogo odpowiedniego.

Robiłam wymaz z pochwy na ureaplazme , mykoplazme i chlamydie. - to przed ciąża

W ciąży robiłam co 2 tyg ogólne posiewy z pochwy albo szyjki w zależności jak gin pobrala.
Z krwi przed ciąża zbadalam listerioze i cytomgelie. (Plus wiadomo to standardowe na początku ciąży rozyczka, hiv, toxoplazmoza)

Robilam tez inne badania, ale to już nie infekcyjne.
Przykro mi z powodu Twojej straty :( znasz powodu?

Jakbyś chciała coś więcej pogadać to napisz na priv :*

Ja tez po ostatniej nieudanej ciąży miałam zlecone uro myko plazmę bo mówiła lekarka ze często te zakażenia powodują poronienia ale wyniki miałam ok . Jak zreszta wszytko co robiłam do tej pory . Poza pai i mthfr które mam ale hetero i to tez podobno nie ma wpływu

Dziękuję za wszystkie słowa wsparcie, jeżeli pozwolicie to zostanę tu z Wami. Nie jestem w ciąży wprawdzie ale chciałabym uwierzyć, że będę, chociaż dzisiaj sama myśl mnie boli.

Dziękuję za wszystkie słowa wsparcie, jeżeli pozwolicie to zostanę tu z Wami. Nie jestem w ciąży wprawdzie ale chciałabym uwierzyć, że będę, chociaż dzisiaj sama myśl mnie boli.

To miejsce nie tylko dla osób w ciąży. Wręcz przeciwnie - przedewszystkim dla kobiet po stracie, które potrzebują nadziei na to, że będzie dobrze ;) także zostań zostań ;)

reklama
Co za pamięć [emoji33]
Przenieśli mi wizytę z dzisiaj na piątek [emoji3525] Wiec nadal czekam [emoji848]

Taaak, jak to Dzoana stwierdziła, aż takiego kalafiora to chyba nie mam 🤭[emoji28] niektóre rzeczy pamietam [emoji6]
Kurczę, No to jeszcze trochę ... tylko żeby cię wcześniej nic nie wzięło, bo najlepiej się robi chyba cc przed cała akcja skurczową... 🤭 Trzymam kciuki! [emoji8] i czekamy do piątku[emoji5]

Do góry