reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Skąd jesteś?
Mi bardzo pomogła.psycholog... no ale ona była.po stracie dziecka... więc wiedziała co ja czuje.
Kochana, czy możesz napisać do jakiego psychologa chodziłaś w Katowicach? Jestem także po stracie w 23 tc ale w Krakowie mam wrażenie nie ma nikogo rozsądnego w tym temacie :( I pisałaś gdzieś o badaniach na infekcje (przed ciążą) oraz posiewach w ciąży - mogłabyś rozwinąć temat? Albo czy mogę gdzieś na priv?

reklama
Joanna Perlak -Piątek ma stronę na fb, jest też na znanym lekarzu. Myślę, że warto nawet z Krakowa przyjechać skoro tam nie ma nikogo odpowiedniego.

Robiłam wymaz z pochwy na ureaplazme , mykoplazme i chlamydie. - to przed ciąża

W ciąży robiłam co 2 tyg ogólne posiewy z pochwy albo szyjki w zależności jak gin pobrala.
Z krwi przed ciąża zbadalam listerioze i cytomgelie. (Plus wiadomo to standardowe na początku ciąży rozyczka, hiv, toxoplazmoza)

Robilam tez inne badania, ale to już nie infekcyjne.
Przykro mi z powodu Twojej straty :( znasz powodu?

Jakbyś chciała coś więcej pogadać to napisz na priv :*
Kochana, czy możesz napisać do jakiego psychologa chodziłaś w Katowicach? Jestem także po stracie w 23 tc ale w Krakowie mam wrażenie nie ma nikogo rozsądnego w tym temacie :( I pisałaś gdzieś o badaniach na infekcje (przed ciążą) oraz posiewach w ciąży - mogłabyś rozwinąć temat? Albo czy mogę gdzieś na priv?

Joanna Perlak -Piątek ma stronę na fb, jest też na znanym lekarzu. Myślę, że warto nawet z Krakowa przyjechać skoro tam nie ma nikogo odpowiedniego.

Robiłam wymaz z pochwy na ureaplazme , mykoplazme i chlamydie. - to przed ciąża

W ciąży robiłam co 2 tyg ogólne posiewy z pochwy albo szyjki w zależności jak gin pobrala.
Z krwi przed ciąża zbadalam listerioze i cytomgelie. (Plus wiadomo to standardowe na początku ciąży rozyczka, hiv, toxoplazmoza)

Robilam tez inne badania, ale to już nie infekcyjne.
Przykro mi z powodu Twojej straty :( znasz powodu?

Jakbyś chciała coś więcej pogadać to napisz na priv :*

Ja tez po ostatniej nieudanej ciąży miałam zlecone uro myko plazmę bo mówiła lekarka ze często te zakażenia powodują poronienia ale wyniki miałam ok . Jak zreszta wszytko co robiłam do tej pory . Poza pai i mthfr które mam ale hetero i to tez podobno nie ma wpływu

Dziękuję za wszystkie słowa wsparcie, jeżeli pozwolicie to zostanę tu z Wami. Nie jestem w ciąży wprawdzie ale chciałabym uwierzyć, że będę, chociaż dzisiaj sama myśl mnie boli.

Dziękuję za wszystkie słowa wsparcie, jeżeli pozwolicie to zostanę tu z Wami. Nie jestem w ciąży wprawdzie ale chciałabym uwierzyć, że będę, chociaż dzisiaj sama myśl mnie boli.

To miejsce nie tylko dla osób w ciąży. Wręcz przeciwnie - przedewszystkim dla kobiet po stracie, które potrzebują nadziei na to, że będzie dobrze ;) także zostań zostań ;)

reklama
Co za pamięć [emoji33]
Przenieśli mi wizytę z dzisiaj na piątek [emoji3525] Wiec nadal czekam [emoji848]

Taaak, jak to Dzoana stwierdziła, aż takiego kalafiora to chyba nie mam 🤭[emoji28] niektóre rzeczy pamietam [emoji6]
Kurczę, No to jeszcze trochę ... tylko żeby cię wcześniej nic nie wzięło, bo najlepiej się robi chyba cc przed cała akcja skurczową... 🤭 Trzymam kciuki! [emoji8] i czekamy do piątku[emoji5]

Do góry