roki_1991
Fanka BB :)
Jeśli umowa kończy ci się już w czasie macierzyńskiego czyli po porodzie, to nikt ci jej nie przedłuża. Umowa normalnie się kończy i zasiłek macierzyński dostajesz od ZUSu. Umowa przedłużana jest tylko w sytuacji gdy kończy się jak jesteś w ciąży. Ponieważ kobieta w ciąży jest chroniona to umowa zostaje przedłużona do dnia porodu.Właśnie ja tak mam. Mam umowę o pracę na czas określony do stycznia 2021. A na macierzyńskim będę do mają lub do czerwca więc mi też tylko przedłuża a potem nie wiem czy mi dadzą dalej umowę. Będę chciała wrócić do pracy ale muszę z moja menadżerka rozmawiać. I wcześniej jej dac znać że będę chciała wrócić.
@witch84 dziekuhe bardzo za informację, liczyłam trochę na Twoja odpowiedź
@nnat. Kochana miałam mieć możliwość przeniesienia bliżej do innej placówki ale w tej chwili nie ma takiej możliwości więc dojeżdżam. Jedli chodzi o pracę zdalna to nie ma możliwości bo ja man bezpośredni kontakt z pacjentem ja to jestem trochę inna pierdola bo nie chce podpisać umowy i zaraz iść na L4 bo tak nie jest fair wobec pracodawcy.
@Oczekujaca123 tak patrząc na mojego męża to jednak córka będzie spoko
@Madlein zrób może bliżej godz 18 i wtedy zobaczysz czy będzie różnica. Jeśli nie to proponuję jeszcze jutro zatestowac ale też ok godz 18.
Kochana, ja bym podpisywała umowę jeśli ci się praca podoba i chcesz pracować oczywiście trzymam za was mocno kciuki i wierzę że uda się zajść w ciążę od razu, ale co zrobisz jeśli tak nie będzie? Jeśli będziecie się starać pół roku, rok? Nie można tak wszystkiego dopasowywać pod "a może będę w ciąży" bo głowa wtedy blokuje, sama się nakręcasz i ciężej się wszystko znosi. A tak - nastawisz się że idziesz do pracy i co ma być to będzie, wtedy myślę że szybciej się uda tylko nie odbierz źle tego co napisałam bo trzymam za ciebie wyjątkowo mocno kciuki :*