reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Rozumiem. Czyli ty tak samo jak ja. Nie ma żadnych starań ale mimo wszystko sprawdzamy czy owu jest czy organizm pracuje prawidłowo.
Tak właśnie u mnie to wygląda.
Ciąża która straciłam była nieplanowana. Mi się po tym odezwała jakaś struna, bardzo chciałabym mieć dziecko. Ale partner nie podjął tematu, a ja nie wyobrażam sobie zrobić coś wbrew niemu.

reklama
Dziewczyny, a tak mi teraz przyszło do głowy - czy któraś z Was miała histeroskopię i wie ile potem trzeba odczekać ze staraniami?
Hej. Ja miałam na początku września. I po drugiej miesiączce po histeroskopii operacyjnej dostałam zielone światło od ginekologa. Podejrzewam, ze nawet i w pierwszym cyklu po histeroskopii było już ok, ale nie miałam czasu, żeby umówić się na wizytę i wszystko posprawdzać.
To zależy tez od tego czy masz histeroskopię diagnostyczną czy operacyjną, czy nie było powikłań, czy przestałaś plamić po pierwszej miesiączce po zabiegu, itp.

Właśnie ja tak mam. Mam umowę o pracę na czas określony do stycznia 2021. A na macierzyńskim będę do mają lub do czerwca więc mi też tylko przedłuża a potem nie wiem czy mi dadzą dalej umowę. Będę chciała wrócić do pracy ale muszę z moja menadżerka rozmawiać. I wcześniej jej dac znać że będę chciała wrócić.

@Oczekujaca123 nieraz tak jest że pewne osoby i historię zapadają nam w pamięć [emoji846] padło na Was hehehe [emoji16][emoji16] u mnie wszystko dobrze, nie mogę narzekać bo bym zgrzeszyla. Nogi mi nie dokuczaja jak jakiś czas temu, pokrzywki jakoś mniej, każdy mowi ze wygladam kwitnąca no i najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze także czego chcieć więcej [emoji4] wiem ! Szczęśliwego finiszu! Jutro mam wizytę u swojego gina, zobaczymy co u tego wiercipietki słychać [emoji4]

@witch84 dziekuhe bardzo za informację, liczyłam trochę na Twoja odpowiedź :)

@nnat. Kochana miałam mieć możliwość przeniesienia bliżej do innej placówki ale w tej chwili nie ma takiej możliwości więc dojeżdżam. Jedli chodzi o pracę zdalna to nie ma możliwości bo ja man bezpośredni kontakt z pacjentem :) ja to jestem trochę inna pierdola bo nie chce podpisać umowy i zaraz iść na L4 bo tak nie jest fair wobec pracodawcy.

@Oczekujaca123 tak patrząc na mojego męża to jednak córka będzie spoko :D

@Madlein zrób może bliżej godz 18 i wtedy zobaczysz czy będzie różnica. Jeśli nie to proponuję jeszcze jutro zatestowac ale też ok godz 18.

Tak właśnie u mnie to wygląda.
Ciąża która straciłam była nieplanowana. Mi się po tym odezwała jakaś struna, bardzo chciałabym mieć dziecko. Ale partner nie podjął tematu, a ja nie wyobrażam sobie zrobić coś wbrew niemu.
Rozumiem cię doskonale. Jeśli chodzi o dziecko to faktycznie decyzja na temat kolejnej ciąży musi być podjęta przez dwie strony nie tylko przez jedna.

reklama
Hej. Ja miałam na początku września. I po drugiej miesiączce po histeroskopii operacyjnej dostałam zielone światło od ginekologa. Podejrzewam, ze nawet i w pierwszym cyklu po histeroskopii było już ok, ale nie miałam czasu, żeby umówić się na wizytę i wszystko posprawdzać.
To zależy tez od tego czy masz histeroskopię diagnostyczną czy operacyjną, czy nie było powikłań, czy przestałaś plamić po pierwszej miesiączce po zabiegu, itp.
Dziękuję. Skierowanie mam chyba na diagnostyczną. Generalnie będzie trzeba sprawdzić czy do drugiego poronienia nie przyczyniły się zrosty po łyżeczkowaniu.
Zobaczymy na kiedy mi dadzą termin. Ale ja już się zastanawiam jak bardzo mi to wydłuży starania.... także dzięki za optymistyczną odpowiedź, nie jest źle

Do góry