reklama
nnat.
Fanka BB :)
Oo, hej kochana [emoji6] co to się podziało na tych badaniach? [emoji848][emoji17] Najważniejsze, ze wszystko okazało się Ok [emoji8]
@nnat. Boziu, Ty pędzisz jak burza! [emoji28][emoji51] super, super, super [emoji173]️
@Jivka A Ty bidulko nadal czekasz...[emoji51] dużo sił w tej końcówce Ci życzę [emoji5][emoji6]
@Takaja123 Widziałam, ze już wielkimi krokami zbliżacie się do tego upragnionego czasu, kiedy będziecie mogli coś podziałać [emoji7] Trzymam kciuki![emoji110][emoji110] i czekam na pozytywny teścik [emoji8][emoji173]️
Aaa, tam mi się cyferka źle wcisnela, miało być wtedy 15+1 ale.... Kurczaki, faktycznie leci dzień za dniem
Byłam dziś u ginekologa. W sumie sprawdził i powiedział że się wszystko oczyściło, endometrium ma 2mm i kazał ze staraniami czekać do grudnia. Dzis 9dc. Jak zapytałam dlaczego do grudnia to powiedział żeby było bezpieczniej. Co wy o tym sądzicie? Czy któraś miała tak małe endometrium w 9dc? Powiedział że mogę zrobić jeszcze badanie homocysteiny i brać Inofolic 2x1. I przyjść za pół roku jak nic się nie wydarzy
No to dobrze skoro się wszystko oczyscilo. Jeśli zalecił poczekać, ja bym czekała. Wiesz... Ja cały czas szukam winy w sobie za tamto poronienie i wkrecilam sobie w głowę myśl że jeśli nie poczekamy, a stracimy drugi raz ciążę, to zwariuje, bo nie zastosowałam się do zaleceń...
Co do grubości endometrium, nie mogę się wypowiedzieć... Ja na kontroli byłam chwilę przed owulacja, 3 tygodnie po stracie, wcześniej, później nie byłam żeby sprawdzać..
Dziwna historia. Na renatalych na NFZ przeziernosci karkowa wyszła 25mm. Ponad normę co zwiększyło mojej ryzyko trisomi 21. A poszłam 5 dni później i już przeziernosc wynosiła 16mm. Raczej pierwszy pomiar był zły. Maluch był zasłonięte przez moje pełne od kilku dni jelita nie wszystko było widać. I lekarz miał trudności. Na powtorzonyxh prenatalnych Pani doktor powiedziała że tutaj NT jest w normie i super wszystko jest. Powiedziała że mógł Maluch się źle ułożyć lub doktor wziął jeszcze jakiś płyn do pomiaru. Nie powtarzała to, oceniała to co ona widzi. Modlitwy nasze dały o sobie znać. Mocno w to wierzę;*
Więc dla swojego spokoju powtórzyłam badsbia
U Was już 16 !!! Czas leci. U mnie znowu dzisiaj krwawienie. Mówiła Pani foktor ze moze soe zdarzyc bo krwiak mogl peknac. Woec lezec. po weekendzie chce osc do szpitala na obserwacje.
O Boże, nawet nie wyobrażam sobie ile nerwow was to kosztowało. Cieszę się, że jednak wszystko jest w porządku.. :*
Dziewczyny ze stsraczek wskakuje do Was na forum. Po poronieniu 2 lata temu wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Czy powinnam coś szybko zrobić? Np luteina może cos podpowiecie ? Pozdrawiam
Cześć trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko ok
Ja do około 13 tc byłam tylko na kasie foliowym plus potem na witaminie B6. Idź na spokojnie do lekarza i on zadecyduje. Sama nie kombinuj na własną rękę sprawdź przed wizytą przyrost bety i progesteron.
@nnat. Ale ta twoja ciąża to leci szybko z prędkością światła [emoji16] ja dziś zaczelam 27 tydzień, w środę byłam na usg 3d, maluch waży 800 g i zdrowo się rozwija [emoji4]
Co do duphastonu to ja miałam odstawiony jakoś w 19 tyg. Zobacz załącznik 1040655Zobacz załącznik 1040656
Hahaha, ja tam się przestrzelilam, jak pisałam źle wcisnelam cyferke i nie zauważyłam błędu. zamiast 15+1 napisalam 16+1
Próbuje Was gonić chyba, haha
Boże, jakie cudownowci, przepiękne zdjęcia [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590]
Dziś już test negatywny. Chyba nie ma sensu iść na krew. Może w końcu przyjdzie okres. Pytanie czy było owu. Mnie się wydawało, ze tak.
Możesz chwilkę się wstrzymać, może akurat to kwestia paru dni :*
Natalia198777
Dziś dostałam plamien brązowych.... jestem spanikowana , zero terminów do gina prywatnie .... pozostaje mi sie tylko wizyta w szpitalu.
Alkalalka82
Dziewczyny kiedy może przyjść @ po poronieniu?
Lu_cy
Ja miałam 6 tygodni po zabieguDziewczyny kiedy może przyjść @ po poronieniu?
nnat.
Jedź dla pewności na IP, niech sprawdza co i jak :*Dziś dostałam plamien brązowych.... jestem spanikowana , zero terminów do gina prywatnie .... pozostaje mi sie tylko wizyta w szpitalu.
Ja też tak panikowalam brązowym plamieniami na początku ale wszystko okazało się ok. Trzymam kciuki żeby i u Ciebie tak było :*
nnat.
U mnie 18 kwietnia poronienie indukowane farmakologicznie i 18 maja dostałam @. Ale to wszystko kwestia indywidualna...Dziewczyny kiedy może przyjść @ po poronieniu?
Charlotte21
Jak to pierwszy raz to jedź na IP. Ja w ciągu jednego tygodnia 2 razy Wyladowalam na pogotowiu bo byla krew. Wszystko z Maluchem dobrze. Teraz na prenatalnych powiedzieli że mam małego krwiaka i mogą być plamienia. Ciągle palmie na brazowo. Już się trochę przyzwyczaiłam. Niepotrzebnie. Ale u mnie były prawie 4 USG w trakcie 10 dni. Więc stwierdziłam że za dużo tego i zabrałam Pani doktor że to krwiak.Dziś dostałam plamien brązowych.... jestem spanikowana , zero terminów do gina prywatnie .... pozostaje mi sie tylko wizyta w szpitalu.
Trzymam kciuki że u Ciebie wszystko ok.
Natalia198777
Jest szansa , ze wszystko u mnie ok ?Jak to pierwszy raz to jedź na IP. Ja w ciągu jednego tygodnia 2 razy Wyladowalam na pogotowiu bo byla krew. Wszystko z Maluchem dobrze. Teraz na prenatalnych powiedzieli że mam małego krwiaka i mogą być plamienia. Ciągle palmie na brazowo. Już się trochę przyzwyczaiłam. Niepotrzebnie. Ale u mnie były prawie 4 USG w trakcie 10 dni. Więc stwierdziłam że za dużo tego i zabrałam Pani doktor że to krwiak.
Trzymam kciuki że u Ciebie wszystko ok.
reklama
Charlotte21
No pewnie, że jest. Owszem na IP jednym usłyszałam, że tak u mnie jest, że krwawie. A na drugim, że to nie jest normalne, że kobieta ma jakiekolwiek plamienia. Plamienie może ale nie musi oznaczać najgorszego. Jedź i to sprawdź po prostu.Jest szansa , ze wszystko u mnie ok ?