reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziś już test negatywny. Chyba nie ma sensu iść na krew. Może w końcu przyjdzie okres. Pytanie czy było owu. Mnie się wydawało, ze tak.

reklama
Oo, hej kochana [emoji6] co to się podziało na tych badaniach? [emoji848][emoji17] Najważniejsze, ze wszystko okazało się Ok [emoji8]
@nnat. Boziu, Ty pędzisz jak burza! [emoji28][emoji51] super, super, super [emoji173]️
@Jivka A Ty bidulko nadal czekasz...[emoji51] dużo sił w tej końcówce Ci życzę [emoji5][emoji6]
@Takaja123 Widziałam, ze już wielkimi krokami zbliżacie się do tego upragnionego czasu, kiedy będziecie mogli coś podziałać [emoji7] Trzymam kciuki![emoji110][emoji110] i czekam na pozytywny teścik [emoji8][emoji173]️

Aaa, tam mi się cyferka źle wcisnela, miało być wtedy 15+1 :D ale.... Kurczaki, faktycznie leci dzień za dniem :)

Byłam dziś u ginekologa. W sumie sprawdził i powiedział że się wszystko oczyściło, endometrium ma 2mm i kazał ze staraniami czekać do grudnia. Dzis 9dc. Jak zapytałam dlaczego do grudnia to powiedział żeby było bezpieczniej. Co wy o tym sądzicie? Czy któraś miała tak małe endometrium w 9dc? Powiedział że mogę zrobić jeszcze badanie homocysteiny i brać Inofolic 2x1. I przyjść za pół roku jak nic się nie wydarzy

No to dobrze skoro się wszystko oczyscilo. Jeśli zalecił poczekać, ja bym czekała. Wiesz... Ja cały czas szukam winy w sobie za tamto poronienie i wkrecilam sobie w głowę myśl że jeśli nie poczekamy, a stracimy drugi raz ciążę, to zwariuje, bo nie zastosowałam się do zaleceń...
Co do grubości endometrium, nie mogę się wypowiedzieć... Ja na kontroli byłam chwilę przed owulacja, 3 tygodnie po stracie, wcześniej, później nie byłam żeby sprawdzać..

Dziwna historia. Na renatalych na NFZ przeziernosci karkowa wyszła 25mm. Ponad normę co zwiększyło mojej ryzyko trisomi 21. A poszłam 5 dni później i już przeziernosc wynosiła 16mm. Raczej pierwszy pomiar był zły. Maluch był zasłonięte przez moje pełne od kilku dni jelita ;) nie wszystko było widać. I lekarz miał trudności. Na powtorzonyxh prenatalnych Pani doktor powiedziała że tutaj NT jest w normie i super wszystko jest. Powiedziała że mógł Maluch się źle ułożyć lub doktor wziął jeszcze jakiś płyn do pomiaru. Nie powtarzała to, oceniała to co ona widzi. Modlitwy nasze dały o sobie znać. Mocno w to wierzę;*
Więc dla swojego spokoju powtórzyłam badsbia ;)
U Was już 16 !!! Czas leci. ;) U mnie znowu dzisiaj krwawienie. Mówiła Pani foktor ze moze soe zdarzyc bo krwiak mogl peknac. Woec lezec. ;) po weekendzie chce osc do szpitala na obserwacje.

O Boże, nawet nie wyobrażam sobie ile nerwow was to kosztowało. Cieszę się, że jednak wszystko jest w porządku.. :*

Dziewczyny ze stsraczek wskakuje do Was na forum. Po poronieniu 2 lata temu wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Czy powinnam coś szybko zrobić? Np luteina może cos podpowiecie ? Pozdrawiam

Cześć :) trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko ok :)
Ja do około 13 tc byłam tylko na kasie foliowym plus potem na witaminie B6. Idź na spokojnie do lekarza i on zadecyduje. Sama nie kombinuj na własną rękę :) sprawdź przed wizytą przyrost bety i progesteron. :)

@nnat. Ale ta twoja ciąża to leci szybko z prędkością światła [emoji16] ja dziś zaczelam 27 tydzień, w środę byłam na usg 3d, maluch waży 800 g i zdrowo się rozwija [emoji4]

Co do duphastonu to ja miałam odstawiony jakoś w 19 tyg. Zobacz załącznik 1040655Zobacz załącznik 1040656

Hahaha, ja tam się przestrzelilam, jak pisałam źle wcisnelam cyferke i nie zauważyłam błędu. :D zamiast 15+1 napisalam 16+1 :D

Próbuje Was gonić chyba, haha :D

Boże, jakie cudownowci, przepiękne zdjęcia [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590]

Dziś już test negatywny. Chyba nie ma sensu iść na krew. Może w końcu przyjdzie okres. Pytanie czy było owu. Mnie się wydawało, ze tak.

Możesz chwilkę się wstrzymać, może akurat to kwestia paru dni :*

Dziś dostałam plamien brązowych.... jestem spanikowana , zero terminów do gina prywatnie .... pozostaje mi sie tylko wizyta w szpitalu.
Jedź dla pewności na IP, niech sprawdza co i jak :*

Ja też tak panikowalam brązowym plamieniami na początku ale wszystko okazało się ok. Trzymam kciuki żeby i u Ciebie tak było :*

Dziś dostałam plamien brązowych.... jestem spanikowana , zero terminów do gina prywatnie .... pozostaje mi sie tylko wizyta w szpitalu.
Jak to pierwszy raz to jedź na IP. Ja w ciągu jednego tygodnia 2 razy Wyladowalam na pogotowiu bo byla krew. Wszystko z Maluchem dobrze. Teraz na prenatalnych powiedzieli że mam małego krwiaka i mogą być plamienia. Ciągle palmie na brazowo. Już się trochę przyzwyczaiłam. Niepotrzebnie. Ale u mnie były prawie 4 USG w trakcie 10 dni. Więc stwierdziłam że za dużo tego i zabrałam Pani doktor że to krwiak.
Trzymam kciuki że u Ciebie wszystko ok.

Jak to pierwszy raz to jedź na IP. Ja w ciągu jednego tygodnia 2 razy Wyladowalam na pogotowiu bo byla krew. Wszystko z Maluchem dobrze. Teraz na prenatalnych powiedzieli że mam małego krwiaka i mogą być plamienia. Ciągle palmie na brazowo. Już się trochę przyzwyczaiłam. Niepotrzebnie. Ale u mnie były prawie 4 USG w trakcie 10 dni. Więc stwierdziłam że za dużo tego i zabrałam Pani doktor że to krwiak.
Trzymam kciuki że u Ciebie wszystko ok.
Jest szansa , ze wszystko u mnie ok ?

reklama
Do góry