reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
To było 9+4, A kiedy Ty dostałaś miesiączkę, skoro beta była tak długo?
@nina_00
mnie się wydaje, ze to raczej beta z poprzedniej ciąży i tak może być, ze schodzi wolniej. Byłam już raz u lekarza po poronieniu i było czysto. Wydaje mi się, ze owulacje już miałam.

Nie pamiętam tak szczerze mówiąc. Może być że dopiero po tych 6tyg ale na prawdę nie pamiętam już jak to było.

Czy w pierwszym trymestrze byliście ściągać kamień z zębów? Minie rok od ściągnięcia u mnie aparatu ściągnęłam 12 sierpnia Ale znów się pojawił. Chciałabym iść ale nie wiem kiedy tylko napewno już zrezygnuje z piaskowania bo mnie cofalo przy tym.
I chciałam się zapytać czy któraś zakładała aparat w ciazy. Pytam ponieważ na dół chyba znów czeka mnie aparat bo zeby do tej pory mi się nie ustały pomimo wkladanego aparatu i chce znów założyć ale wiąże się to z zdjęciem rengenowskim zębów.

Czy w pierwszym trymestrze byliście ściągać kamień z zębów? Minie rok od ściągnięcia u mnie aparatu ściągnęłam 12 sierpnia Ale znów się pojawił. Chciałabym iść ale nie wiem kiedy tylko napewno już zrezygnuje z piaskowania bo mnie cofalo przy tym.
I chciałam się zapytać czy któraś zakładała aparat w ciazy. Pytam ponieważ na dół chyba znów czeka mnie aparat bo zeby do tej pory mi się nie ustały pomimo wkladanego aparatu i chce znów założyć ale wiąże się to z zdjęciem rengenowskim zębów.
Ja ściągałam, było ok. Tylko ja nie miałam praktycznie mdłości.
A co do aparatu na zęby - koleżanka zakładała, nawet wyrywała zęby w I trymestrze. Co do zdjęcia to wystarczy poinformować o ciąży, zakładają Tobie taką osłonkę na brzuch. Ja nawet jak nie byłam w ciąży to mi ją założyli „na wypadek”.

Osłonke na brzuch zakładają i tak w czasie rtg. Przynajmniej mi zawsze zakładali. Czy to zęby czy stopa, zawsze miałam ten fartuch ochronny ;)

Najbezpieczniej takie rzeczy w 2 trymestrze robić. Ja akurat robiłam w tej ciąży 2 zęby i miałam mieć ściągnięty kamień, ale przypadłoby to już na 3 trymestr więc dentysta powiedział że lepiej już po porodzie zrobić.

@roki_1991 Ale to było poronienie bez łyżeczkowania z tym wolnym spadkiem do 0?
Może przyda Ci się info, że w ciąży przysługuje częstsze ściąganie kamienia na NFZ.

reklama
@roki_1991 Ale to było poronienie bez łyżeczkowania z tym wolnym spadkiem do 0?Może przyda Ci się info, że w ciąży przysługuje częstsze ściąganie kamienia na NFZ.

Wiecie ja się zaczynam martwić teraz trochę z tą betą. Zaraz będzie 6 tygodni. Jeśli to ciąża to tez się martwię, bo nie mam jeszcze wszystkich wyników.

Do góry