reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny ze stsraczek wskakuje do Was na forum. Po poronieniu 2 lata temu wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Czy powinnam coś szybko zrobić? Np luteina może cos podpowiecie ? Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny nie wiem czy oglądacie ale właśnie na tvnie w dzień dobry TVN poruszany jest temat kobiet po poronieniach, ich praw, kwestie pochówku i inne ważne tematy. Chyba rzadko się i tym opowiada a temat bardzo ważny więc warto sobie obejrzeć :)

Ja mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, że beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.

Ostatnia edycja:
Ja mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, se beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.
Ale nie wspolzylas? Jak sikaniec wychodzi, to z krwi tym bardziej wyjdzie i nic dziwnego, że nie ma krwawienia :(

Ale nie wspolzylas? Jak sikaniec wychodzi, to z krwi tym bardziej wyjdzie i nic dziwnego, że nie ma krwawienia :(

Tylko chce wiedzieć ile z krwi. Czy bardzo dużo, czy już końcówka. Współżyłam. Ale uważaliśmy. No i ponoć może być jeszcze resztka bety i przyjść już miesiączka. Nic. Zobaczymy we wtorek u lekarza. I czekam cierpliwie.

Ja mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, se beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.

A na jakim etapie straciłas ciążę?

Witajcie !
Pisze tu , bo wiem że nikt mnie zrozumie tak jak Wy . Jestem w 5tej ciąży , 4 poprzednie były obumarłe i słyszałam od lekarzy że tak musi być . Dopiero jak zaszłam w tą ciążę trafiłam do profesora który dał mi skierowanie na badania i przepisał encorton i flaxiparine. Jakoś nie mogę uwierzyć że będzie dobrze , cały czas mam czarne myśli . Czy któraś z Was mimo nie znania przyczyny straty ciąży dostała takie leki i było dobrze ?
Współczuję serdecznie tylu strat. :-( :(Ja byłam w podobnej sytuacji. 4 straty. Brak wyraźnej przyczyny oprócz niskiego poziomu progesteronu. Piąta ciąża na encortonie na początku, luteinie i fraxiparynie. Udało się. Jest córeczka. Ma cztery wady wrodzone, ale nie stanowią one w chwili obecnej poważnego zagrożenia dla jej życia i zdrowia. Organizm był jednak na początku osłabiony i jest trochę opóźnienia w rozwoju ruchowym. Dzięki rehabilitacji idzie do przodu i robi postępy. Wad genetycznych na razie nie stwierdzono na 100%, ale genetycy ostatecznie wypowiedzą się w grudniu.

Tylko wiesz... ciąża ciąży nierówna. To, że ja i cukier.wanilinowy tak mamy, nie oznacza, że Tobie też to pisane. Staraj się odganiać te złe myśli i nie porównywać, bo bywa też i tak, że kobiety, które mają jeszcze więcej strat rodzą w końcu zdrowe maleństwo.

Ostatnia edycja:
Tylko chce wiedzieć ile z krwi. Czy bardzo dużo, czy już końcówka. Współżyłam. Ale uważaliśmy. No i ponoć może być jeszcze resztka bety i przyjść już miesiączka. Nic. Zobaczymy we wtorek u lekarza. I czekam cierpliwie.
Trochę długo jak na betę po poronieniu. Ale dobrze, ze idziesz do lekarza. Na pewno nie kolejna ciąża? :-) Ja po poronieniu w 13 tyg nie miałam już hormonu po 10 dniach, więc szybko. U każdej jest to sprawa indywidualna, ale koniecznie trzeba to sprawdzić.

Trochę długo jak na betę po poronieniu. Ale dobrze, ze idziesz do lekarza. Na pewno nie kolejna ciąża? :-) Ja po poronieniu w 13 tyg nie miałam już hormonu po 10 dniach, więc szybko. U każdej jest to sprawa indywidualna, ale koniecznie trzeba to sprawdzić.
Jakoś mega szybko. Ja po stracie 7/8tc miałam betę na poziomie 35700 i 6tyg po dalej był hormon -5.coś

reklama
Jeśli nie robiłaś jeszcze kariotypu to możecie z mężem spróbować na NFZ. Mi się udało w stosunkowo krótkim czasie i zaoszczędziliśmy 800zl bo tyle kosztuje badanie dla 2osob. Jak będziesz miała pytania to pisz powiem Ci co i jak :)
Właśnie się dokonałam do tego posta. Czy mogę zapytać jak uzyskać badania kariotypu na NFZ? Po podliczeniu kosztów listy zleconych badań mocno się przeraziłam...

Do góry