reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny ze stsraczek wskakuje do Was na forum. Po poronieniu 2 lata temu wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Czy powinnam coś szybko zrobić? Np luteina może cos podpowiecie ? Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny nie wiem czy oglądacie ale właśnie na tvnie w dzień dobry TVN poruszany jest temat kobiet po poronieniach, ich praw, kwestie pochówku i inne ważne tematy. Chyba rzadko się i tym opowiada a temat bardzo ważny więc warto sobie obejrzeć :)

Ja mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, że beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.

Ostatnia edycja:
Ja mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, se beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.
Ale nie wspolzylas? Jak sikaniec wychodzi, to z krwi tym bardziej wyjdzie i nic dziwnego, że nie ma krwawienia :(

Ale nie wspolzylas? Jak sikaniec wychodzi, to z krwi tym bardziej wyjdzie i nic dziwnego, że nie ma krwawienia :(

Tylko chce wiedzieć ile z krwi. Czy bardzo dużo, czy już końcówka. Współżyłam. Ale uważaliśmy. No i ponoć może być jeszcze resztka bety i przyjść już miesiączka. Nic. Zobaczymy we wtorek u lekarza. I czekam cierpliwie.

Ja mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, se beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.

A na jakim etapie straciłas ciążę?

Witajcie !
Pisze tu , bo wiem że nikt mnie zrozumie tak jak Wy . Jestem w 5tej ciąży , 4 poprzednie były obumarłe i słyszałam od lekarzy że tak musi być . Dopiero jak zaszłam w tą ciążę trafiłam do profesora który dał mi skierowanie na badania i przepisał encorton i flaxiparine. Jakoś nie mogę uwierzyć że będzie dobrze , cały czas mam czarne myśli . Czy któraś z Was mimo nie znania przyczyny straty ciąży dostała takie leki i było dobrze ?
Współczuję serdecznie tylu strat. :-( :(Ja byłam w podobnej sytuacji. 4 straty. Brak wyraźnej przyczyny oprócz niskiego poziomu progesteronu. Piąta ciąża na encortonie na początku, luteinie i fraxiparynie. Udało się. Jest córeczka. Ma cztery wady wrodzone, ale nie stanowią one w chwili obecnej poważnego zagrożenia dla jej życia i zdrowia. Organizm był jednak na początku osłabiony i jest trochę opóźnienia w rozwoju ruchowym. Dzięki rehabilitacji idzie do przodu i robi postępy. Wad genetycznych na razie nie stwierdzono na 100%, ale genetycy ostatecznie wypowiedzą się w grudniu.

Tylko wiesz... ciąża ciąży nierówna. To, że ja i cukier.wanilinowy tak mamy, nie oznacza, że Tobie też to pisane. Staraj się odganiać te złe myśli i nie porównywać, bo bywa też i tak, że kobiety, które mają jeszcze więcej strat rodzą w końcu zdrowe maleństwo.

Ostatnia edycja:
Tylko chce wiedzieć ile z krwi. Czy bardzo dużo, czy już końcówka. Współżyłam. Ale uważaliśmy. No i ponoć może być jeszcze resztka bety i przyjść już miesiączka. Nic. Zobaczymy we wtorek u lekarza. I czekam cierpliwie.
Trochę długo jak na betę po poronieniu. Ale dobrze, ze idziesz do lekarza. Na pewno nie kolejna ciąża? :-) Ja po poronieniu w 13 tyg nie miałam już hormonu po 10 dniach, więc szybko. U każdej jest to sprawa indywidualna, ale koniecznie trzeba to sprawdzić.

Trochę długo jak na betę po poronieniu. Ale dobrze, ze idziesz do lekarza. Na pewno nie kolejna ciąża? :-) Ja po poronieniu w 13 tyg nie miałam już hormonu po 10 dniach, więc szybko. U każdej jest to sprawa indywidualna, ale koniecznie trzeba to sprawdzić.
Jakoś mega szybko. Ja po stracie 7/8tc miałam betę na poziomie 35700 i 6tyg po dalej był hormon -5.coś

reklama
Jeśli nie robiłaś jeszcze kariotypu to możecie z mężem spróbować na NFZ. Mi się udało w stosunkowo krótkim czasie i zaoszczędziliśmy 800zl bo tyle kosztuje badanie dla 2osob. Jak będziesz miała pytania to pisz powiem Ci co i jak :)
Właśnie się dokonałam do tego posta. Czy mogę zapytać jak uzyskać badania kariotypu na NFZ? Po podliczeniu kosztów listy zleconych badań mocno się przeraziłam...

Do góry