reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pięknie;***
Hej laski ja dziś mialam polowkowe (22+3), będę miała na 100% synka [emoji4] mały waży 518 gram i wszystko jest w jak najlepszym porządku [emoji4] jestem przeszczesliwa Ale oczywiście nadal pełna obaw o malucha ! Jednak patrzę już w przyszłośc z ogromną nadzieją, szykujac powoli wyprawkę [emoji4]
Gratuluje zafasolkowanym
Za staraczki trzymam kciuki
A tym ktore maja swoje szczescia sle buziaki !! Zobacz załącznik 1032090

reklama
@Onaa.86 radziłbym pierwsze zrobić badania. Po co masz przeżywać to po raz kolejny. Przy staraniach bierzesz jakieś leki progesteron i witaminy? Może zrób p/c przeciwplemnikowe? Może to nie pozwala utrzymać ciąży? Jeśli Twoje wyniki będą ok to proponuję zrobić badania nasienia.

Hej laski ja dziś mialam polowkowe (22+3), będę miała na 100% synka [emoji4] mały waży 518 gram i wszystko jest w jak najlepszym porządku [emoji4] jestem przeszczesliwa Ale oczywiście nadal pełna obaw o malucha ! Jednak patrzę już w przyszłośc z ogromną nadzieją, szykujac powoli wyprawkę [emoji4]
Gratuluje zafasolkowanym
Aaa super, gratulacje. Kawał człowieka [emoji7][emoji7][emoji8] uwielbiam te fotki z usg, aż chciałoby się znowu to przeżywać

@Wiola.. @Kudłata1

Poroniłam samoistnie i obeszło się bez łyżeczkowania. Jak poszłam na kontrolę 2 tygodnie po poronieniu to przy usg lekarz zauważył pęcherzyk gotowy do pęknięcia i powiedział, że skoro w środku już mam czysto i jest owulacja to możemy „strzelać” dalej. Myślę, że po łyżeczkowaniu warto czekać 2-3 cykle, żeby ewentualne ranki miały czas się zagoić. Dziś idę na usg, już drugie, ale na pierwszym był tylko pęcherzyk w 5t. Trzymajcie kciuki :)

Oby się udało! Mnie niestety się nie udało. Wyniki bety były prawidłowe, wczoraj przyrost był super, ale dziś krwawienie. Drugi raz poronienie w tym samym dniu.

Oby się udało! Mnie niestety się nie udało. Wyniki bety były prawidłowe, wczoraj przyrost był super, ale dziś krwawienie. Drugi raz poronienie w tym samym dniu.
Byłaś na ip? Nie każde krwawienie oznacza poronienie, ja miałam bardzo mocne krwawienie ze skrzepami i ciąża się utrzymała

@Onaa.86 radziłbym pierwsze zrobić badania. Po co masz przeżywać to po raz kolejny. Przy staraniach bierzesz jakieś leki progesteron i witaminy? Może zrób p/c przeciwplemnikowe? Może to nie pozwala utrzymać ciąży? Jeśli Twoje wyniki będą ok to proponuję zrobić badania nasienia.
Ja calkiem niedawno robiłam badania. Progesteron mam idealny. Nigdy z nim
Nie miałam problemów. Zawsze w normie. Ja po owu jak kilka razy sprawdzałam to zawsze koło 20.
No ja takie mam podejscie, do lekarza idę jak już na nogach ledwo stoję. Oczywiście ze chciałabym żeby wszystko było ok i żeby się udało. Ale jakoś spokojnie obecnie do tego podchodzę. Czasami tak się tylko zastanawiam czemu tak się dzieje. Przecież 10 i 8 lat temu miałam takie spokojne ciąże.
Test, dwie kreski, kwas foliowy i usg koło 9tc. Żadnych problemów. Może teraz o wiek chodzi?!
W każdym razie dziękuje za troskę.
Uważam ze te dwie pierwsze straty - pozamaciczna i poronienie (wyszła wada) to przypadki. Zastanawiają mnie te biochemiczne. I tak będę musiała pewnie iść bo czuje ze teraz tak gładko z zajściem już nie pójdzie. Jeszcze taka wściekła jestem bo od 10 dni czyli jak zaczął się okres non stop jem. Jem cały dzień. Co po chwile. Aż się z tym zle czuje. Ale ciężko się opanować. Taka reakcja chyba na stres i ciągłe myślenie.
Moze wczasy coś pomogą.

Gratuluje zafasolkowanym
Jaka słodka buźka!
Gratuluję synka!

reklama
Do góry