reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja nie brałam b6, bo brałam magnez z b6 nie chciałam przedawkować. B12 metylokobalamine swansona brałam pół tabletki co 3 dzień. Myślę że na tym etapie jesteś już tak nasycona że możesz brać 1 tabletkę raz w tygodniu lub tak jak ja pół tabletki co 3 dni. Od 28 tygodnia nie brałam już codziennie witamin tylko co 2-3 dzień. Tak mi doradziła położna ze szkoły rodzenia. A po porodzie zaczęłam brać ladeevit optima.
Możesz zacząć naturalnie. Ja wolałam uniknąć zaparć w ciąży więc piłam ten floradix, a potem ciągle o nim zapomniałam więc zaczęłam jeść suszone morele bezsiarkowe i pić pokrzywę i podniosła mi się hemoglobina o 1.5.
Tak, tak ja tez brałam magnez z b6, lub b6 z magnezem, jak kto woli ;)
Czyli gdybym kupiła ten complex to mówisz ze wystarczy 1 tabletka co 3 dni :confused: No to ciekawa opcja ;) Dzięki ;)

@Dzoana88 żelazo chyba tylko na receptę jest? Możesz spróbować jeszcze zakwas z buraków i codziennie kielonek. Podobno dobrze to robi.
Tak, tak popieram;)
Ja przywiozłam od mamy buraczki z jej pola i zrobiłam 5l zakwasu właśnie z mysla picia dla poprawienia krwi ...Niestety, okazało się ze to nie jest takie proste.. wszystko wydawało się być Ok, ale po tygodniu cały zakwas poszedł do śmieci, bo czuć było pleśnią :crazy: No żal mi było strasznie ... Ale tez słyszałam i czytałam ze to świetna rzecz!:)

Tak, tak ja tez brałam magnez z b6, lub b6 z magnezem, jak kto woli ;)
Czyli gdybym kupiła ten complex to mówisz ze wystarczy 1 tabletka co 3 dni :confused: No to ciekawa opcja ;) Dzięki ;)

Tak, tak popieram;)
Ja przywiozłam od mamy buraczki z jej pola i zrobiłam 5l zakwasu właśnie z mysla picia dla poprawienia krwi ...Niestety, okazało się ze to nie jest takie proste.. wszystko wydawało się być Ok, ale po tygodniu cały zakwas poszedł do śmieci, bo czuć było pleśnią :crazy: No żal mi było strasznie ... Ale tez słyszałam i czytałam ze to świetna rzecz!:)
A nie wypłynął ci czosnek na wierzch? Ja robię tak że po tygodniu odcedzam i zakwas do lodówki. Przez 14 dni można pić

A nie wypłynął ci czosnek na wierzch? Ja robię tak że po tygodniu odcedzam i zakwas do lodówki. Przez 14 dni można pić
Nie nie nie ... ja dałam chyba tylko z 2 albo 3 zabki czosnku, bo w tamtej chwili tylko tyle miałam i dałam go jakoś po środku .. Uważnie pilnowalam żeby nic nie było „na wierzchu” :unsure: Zdziwiłam się bardzo...:(
No ja tez chciałam po tygodniu odcedzić i wstawić do lodówki... ale właśnie w tym momencie wydał mi się podejrzany bo był taki mętny. Noi takie kolorowe oczka jakby z alkoholu pływały i jak spróbowałam to nie było czuć buraków tylko takie niedobre coś ... :oo2:

Dziewczyny mogę dołączyć? Właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży a jednocześnie że zaczęło się poronienie. Dostałam wczoraj duphaston ale dziś już jest spadek bety z 355 na 169. I zastanawiam się czy te 6 tabletek niewstrzymaja samodzielnego oczyszczania się organizmu. Bardzo się boje ze będzie trzeba trafić do szpitala..

Bo w tym zakwasie mało czuć buraki tak szczerze [emoji23] ja bardziej czułam czosnek, dopiero na końcu delikatny posmak buraków. Bardziej smakowało jak woda spod ogórków [emoji2960][emoji85]
Nie nie nie ... ja dałam chyba tylko z 2 albo 3 zabki czosnku, bo w tamtej chwili tylko tyle miałam i dałam go jakoś po środku .. Uważnie pilnowalam żeby nic nie było „na wierzchu” :unsure: Zdziwiłam się bardzo...:(
No ja tez chciałam po tygodniu odcedzić i wstawić do lodówki... ale właśnie w tym momencie wydał mi się podejrzany bo był taki mętny. Noi takie kolorowe oczka jakby z alkoholu pływały i jak spróbowałam to nie było czuć buraków tylko takie niedobre coś ... :oo2:

Dziewczyny mogę dołączyć? Właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży a jednocześnie że zaczęło się poronienie. Dostałam wczoraj duphaston ale dziś już jest spadek bety z 355 na 169. I zastanawiam się czy te 6 tabletek niewstrzymaja samodzielnego oczyszczania się organizmu. Bardzo się boje ze będzie trzeba trafić do szpitala..
Bardzo mi przykro że Ciebie też to spotkało. Jeśli beta spada nie ma sensu brać duphastonu.

Przykro mi bardzo ,no duphaston bez sensu , już teraz nie pomoże ,trzeba czekać

Przykro mi :( Trzymaj się ❤️
Bo w tym zakwasie mało czuć buraki tak szczerze [emoji23] ja bardziej czułam czosnek, dopiero na końcu delikatny posmak buraków. Bardziej smakowało jak woda spod ogórków [emoji2960][emoji85]
No widzisz, jeszcze nie było mi dane tego spróbować, jak powinno smakować ;) może spróbuje w przyszłym tygodniu jeszcze raz podejść do tego... tylko zależało mi na sprawdzonych burakach od mojej mamy bez oprysków i takich tam ... a narazie na wieś się nie wybieram:unsure:

reklama

Bardzo mi przykro, rozumiemy co czujesz. Duphaston nie powienien na to wpłynąć, na tak wczesnym etapie organizm się sam oczysci.

Do góry