reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczyny!

Wcześniej pisałam tutaj, miesiąc po poronieniu zatrzymanym (czerwiec 2019) (7/8 tc, serducho przestało bic - łyzeczkownie), zaszłm w kolejną ciąże, którą poroniłam samoistnie w po 5tc (na usg 5tc+2 była kropka wielkości główki od szpilki i beta zaczeła spadac).
Dzisiaj po usg lekarka stwierdziła, ze to była ciąża BIOCHEMICZNA.

W związku z tym, ze mam przewlekłą białaczkę, która jest związana ze stanami autoimmunologicznymi podejrzewam u siebie jakies grube problemy ALE..... np. p/c antykardiolipidowe są OK.

Lekarka mówi, ze az tak daleko to by nie szła od razu, ze te poronienia są na bardzo wczesnym etapie.

Mamy się starać i mam receptę na leki w załaczeniu, które będe brała zapobiegawczo.
Jedne z nich to heparyna (????) , kwas foliowy ,większa dawka a reszty nie mogę rozczytać.

Nie wiem w sumie, czy to dobre czy złe wieści. Mamy się starać i myśleć pozytywnie.

Załączniki

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    63,3 KB · Wyświetleń: 65
reklama
ten zwykły 75, do tego zmetylowany kwas foliowy ,a po 12 tyg femibiol no i oczywiście magnez
Ja biore , wit d 2000, folik, magnez, i takie witaminy, żeby zużyć do końca. Przeszlam tez na diete, ale fajnie zbilansowana i wróciłam do ćwiczeń, żeby czymś się zająć. Szukam info, żeby jak sie uda, mieć poczucie, że zrobilam wszystko. Dziękuję za informację!

Teraz to czekanie i właśnie szukanie, co zrobić, żeby było dobrze i bezpiecznie urodzić zdrowe dziecko. Albo @ przyjdzie, albo nie ;) dopiero wtedy będę leciała po test, inaczej by korcilo ;) więc wolę nie mieć pod ręką.

Ja mam 9 testów ale to dopiero 2dpo [emoji2356][emoji23] stwierdziłam że jka mnie kusić będzie to po 10-12 dniach zrobię 1szy test a potem poczekam do dnia @, tylko że w sumie u mnie jeden cykl 28 dni drugi 33, trzeci 31 i tak ciężko mi wyczuć kiedy to jest tak naprawdę TEN dzień [emoji2356]

Hej Dziewczyny!

Wcześniej pisałam tutaj, miesiąc po poronieniu zatrzymanym (czerwiec 2019) (7/8 tc, serducho przestało bic - łyzeczkownie), zaszłm w kolejną ciąże, którą poroniłam samoistnie w po 5tc (na usg 5tc+2 była kropka wielkości główki od szpilki i beta zaczeła spadac).
Dzisiaj po usg lekarka stwierdziła, ze to była ciąża BIOCHEMICZNA.

W związku z tym, ze mam przewlekłą białaczkę, która jest związana ze stanami autoimmunologicznymi podejrzewam u siebie jakies grube problemy ALE..... np. p/c antykardiolipidowe są OK.

Lekarka mówi, ze az tak daleko to by nie szła od razu, ze te poronienia są na bardzo wczesnym etapie.

Mamy się starać i mam receptę na leki w załaczeniu, które będe brała zapobiegawczo.
Jedne z nich to heparyna (????) , kwas foliowy ,większa dawka a reszty nie mogę rozczytać.

Nie wiem w sumie, czy to dobre czy złe wieści. Mamy się starać i myśleć pozytywnie.

Myślę, że są to dobre wieści [emoji6] trzymam za Ciebie mocno kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
I wydaje mi się że tam nie ma nic więcej dopisanego, ale ja kiepska w te klocki jestem [emoji12]

Ja mam 9 testów ale to dopiero 2dpo [emoji2356][emoji23] stwierdziłam że jka mnie kusić będzie to po 10-12 dniach zrobię 1szy test a potem poczekam do dnia @, tylko że w sumie u mnie jeden cykl 28 dni drugi 33, trzeci 31 i tak ciężko mi wyczuć kiedy to jest tak naprawdę TEN dzień [emoji2356]

Ja w tej straconej ciąży, 4 dni przed spodziewanym @ wymiotowalam, test negatywny, dzień po spodziewanym terminie @ zrobilam test, była blada druga kreska, pozytywny. Nie chcę się spieszyć. Ja to po tym wszystkim w ogole nikomu bym nie mówiła, dopiero po urodzeniu a bym gadała, że po prostu jestem gruba :D chyba dopiero po szczęśliwym porodzie bym była spokojna...[/QUOTE]

Hej, pytanie o acard. Od lat mam problem z bólem łydek, ale to nie reumatyzm. Myślę, że acard nie zaszkodzi i chce też zrobic wszystko przy ew ciąży... Kiedy zaczelyscie brać acard? Przed ciąża, w ciazy, ale w którym momencie?
Ja brałam od razu od pierwszej wizyty kontrolnej po pierwszej @ po łyżeczkowaniu 75mg raz dziennie

reklama
Do góry