Wiatraki
Fanka BB :)
To raczej nie zaszkodzi a zawsze może pomóc.Same postanowilyscie brać acard czy to po konsultacji z gin ? Mi nie kazał brać A może powinnam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To raczej nie zaszkodzi a zawsze może pomóc.Same postanowilyscie brać acard czy to po konsultacji z gin ? Mi nie kazał brać A może powinnam
[/QUOTE]Wiem o tym doskonale... Ja chyba powiem w pracy szybko, bo od razu będę chyba chciała na zwolnienie pójść. W poprzedniej ciąży dużo biegalam po schodach, miałam kontakt z chorymi dziećmi, okna mylam [emoji2356]Ja w tej straconej ciąży, 4 dni przed spodziewanym @ wymiotowalam, test negatywny, dzień po spodziewanym terminie @ zrobilam test, była blada druga kreska, pozytywny. Nie chcę się spieszyć. Ja to po tym wszystkim w ogole nikomu bym nie mówiła, dopiero po urodzeniu a bym gadała, że po prostu jestem gruba chyba dopiero po szczęśliwym porodzie bym była spokojna...
Kurde ja rozważam czy to do ginekologa się nie umówić i popytać o ew lekiSame postanowilyscie brać acard czy to po konsultacji z gin ? Mi nie kazał brać A może powinnam
Tak, mnie najpierw hematolog zasugerowała acard i heparyne. Ale heparyna profilaktyczna dawka, ze względu na wywiad rodzinny. Dostałam takie zaświadczenie od genetyka że mam brać i miałam refundowane.Acard bez recepty a na heparyne chyba lekarz musi dac receptę... Miałaś badania, czy też dla bezpieczeństwa brałas?
Hmm to dziwne z tymi plamieniami. A prolaktyna ok?Ja za półtora tygodnia będę. Jest po zastrzyku 28 lipca. Ale kiedy okres powinnam mieć to nie wiem bo od 3 lipca do 25 miałam cały czas plamienia.
Ja od hematologa miałam zalecenia 75 mg, ginekolog kazał brać 150 zgodnie z najnowszymi wytycznymiSame postanowilyscie brać acard czy to po konsultacji z gin ? Mi nie kazał brać A może powinnam
Same postanowilyscie brać acard czy to po konsultacji z gin ? Mi nie kazał brać A może powinnam
A ile okresów miałaś na acardzie? Bo ja już 3 okres miałam bardziej lajtowy niż jak nie brałam. I przede wszystkim bez skrzepówMi kazał brać bo ogółem tez mam gęsta krew . Od zabiegu w zeszłym roku biorę
A na czas okresu odstawiam bo bardzo obfity okres mam jak biorę cały cykl
Ciekawe, czy rodzinny może wypisać heparyne, bo do ginekologa chodzę prywatnie. Kupię acard 75 i w razie potrzeby będę brała 2 tabl. a teraz 75. Dziękuję!!!Tak, mnie najpierw hematolog zasugerowała acard i heparyne. Ale heparyna profilaktyczna dawka, ze względu na wywiad rodzinny. Dostałam takie zaświadczenie od genetyka że mam brać i miałam refundowane.Hmm to dziwne z tymi plamieniami. A prolaktyna ok?Ja od hematologa miałam zalecenia 75 mg, ginekolog kazał brać 150 zgodnie z najnowszymi wytycznymi
Ja biorę metylowany Swansona ze względu na mutacje mthfr i Leiden. Jak zamawiam z dostawa do apteki, to pani w aptece zawsze mi mówi ze ten kwas jest dobry ...Dziewczyny, który kwas foliowy jest najlepszy, folik?
Ja zaczęłam brać po wizycie kontrolnej po zabiegu. Wtedy gin polecił ze mogę sobie kupić 75 i łykać. Później od pozytywnego testu, już tylko heparynaHej, pytanie o acard. Od lat mam problem z bólem łydek, ale to nie reumatyzm. Myślę, że acard nie zaszkodzi i chce też zrobic wszystko przy ew ciąży... Kiedy zaczelyscie brać acard? Przed ciąża, w ciazy, ale w którym momencie?
Ja po konsultacji, gin zaleciłSame postanowilyscie brać acard czy to po konsultacji z gin ? Mi nie kazał brać A może powinnam
Wiem o tym doskonale... Ja chyba powiem w pracy szybko, bo od razu będę chyba chciała na zwolnienie pójść. W poprzedniej ciąży dużo biegalam po schodach, miałam kontakt z chorymi dziećmi, okna mylam [emoji2356]@nnat.
Na tej recepcie jest tylko heparyna i kwas foliowy cieszę się że masz takie pozytywne podejście, ale muszę to napisać. Z góry przepraszam, bo mam nadzieję że nie odbierzesz tego źle. Nie mam nic złego na myśli chce tylko ostrzecHej Dziewczyny!
Wcześniej pisałam tutaj, miesiąc po poronieniu zatrzymanym (czerwiec 2019) (7/8 tc, serducho przestało bic - łyzeczkownie), zaszłm w kolejną ciąże, którą poroniłam samoistnie w po 5tc (na usg 5tc+2 była kropka wielkości główki od szpilki i beta zaczeła spadac).
Dzisiaj po usg lekarka stwierdziła, ze to była ciąża BIOCHEMICZNA.
W związku z tym, ze mam przewlekłą białaczkę, która jest związana ze stanami autoimmunologicznymi podejrzewam u siebie jakies grube problemy ALE..... np. p/c antykardiolipidowe są OK.
Lekarka mówi, ze az tak daleko to by nie szła od razu, ze te poronienia są na bardzo wczesnym etapie.
Mamy się starać i mam receptę na leki w załaczeniu, które będe brała zapobiegawczo.
Jedne z nich to heparyna (????) , kwas foliowy ,większa dawka a reszty nie mogę rozczytać.
Nie wiem w sumie, czy to dobre czy złe wieści. Mamy się starać i myśleć pozytywnie.
[/QUOTE]Ja w tej straconej ciąży, 4 dni przed spodziewanym @ wymiotowalam, test negatywny, dzień po spodziewanym terminie @ zrobilam test, była blada druga kreska, pozytywny. Nie chcę się spieszyć. Ja to po tym wszystkim w ogole nikomu bym nie mówiła, dopiero po urodzeniu a bym gadała, że po prostu jestem gruba chyba dopiero po szczęśliwym porodzie bym była spokojna...
Kochana co u ciebie??Hej dziewczyny mam na zbyciu 3 opakowania fraxpiryne 0.4 odsprzedała bym taniej .Ja na razie nie planuje ciąży ..kto zainteresowany zapraszam na priv