reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Pierwsze poronienie 06.03, drugie 01.06.
Mój mąż miał 10 dni temu zabieg usunięcia zylaka powrózka nasiennego, bo okazało się, ze ma 0% prawidłowych plemników. Ja robiłam badania genetyczne i czekam jeszcze na wynik 2 wskaźników, na razie wiem, ze nie mam mutacji w MTHFR. Także myśle, ze przynajmniej do połowy października musimy czekać zanim plemniki się odrodzą :( sprawdzimy po 3 miesiącach od zabiegu czy ich jakość się poprawiła. Jak już będę miała wyniki genetyczne, to idę do gina i zobaczymy co będzie chciał jeszcze sprawdzić.

Oj to trochę dużo na Ciebie spadło, mam nadzieje, że w końcu się uda.

Strach po poronieniu , niestety jest i będzie , ja tak samo po moich 2 jak w 3 zaszłam ,to myślałam tylko o tym że kolejny raz się ni uda , każda wizyta mega stres , i tak chyba będzie już do porodu , teraz w 33 tyg ,są inne obawy niż te w 1 trymestrze ale są ,czekam na ruchy żeby były , jak jest dzień że mała jest mniej aktywna to już panika

Dziewczyny które miały ciąże biochemiczna z grupa krwi - dostaliście imunoglobine ? Ja teraz tak myśle czy nie powinnam była dostać [emoji24] a to już tydzień minął . Napisałam do gin ale zanim mi odpisze to chyba padnę na zawał . Po zabiegu w zeszłym roku dostałam zastrzyk

Dziewczyny które miały ciąże biochemiczna z grupa krwi - dostaliście imunoglobine ? Ja teraz tak myśle czy nie powinnam była dostać [emoji24] a to już tydzień minął . Napisałam do gin ale zanim mi odpisze to chyba padnę na zawał . Po zabiegu w zeszłym roku dostałam zastrzyk
Dziwnę że nie dostałaś , ja przy 2 poronieniach za każdym razem dostałam ,mimo braku przeciwciał

Dziwnę że nie dostałaś , ja przy 2 poronieniach za każdym razem dostałam ,mimo braku przeciwciał

Ja tez dwa razy dostałam , a teraz wogole nie pomyślałam może za wczesna ciąża była ? Beta dzień przed spodziewana miesiączka 21,6 a po 4 dniach już spadła do 7,6. Może dlatego ? Ciekawe co gin mi napisze

Ja tez dwa razy dostałam , a teraz wogole nie pomyślałam może za wczesna ciąża była ? Beta dzień przed spodziewana miesiączka 21,6 a po 4 dniach już spadła do 7,6. Może dlatego ? Ciekawe co gin mi napisze
Aha no to w takim wypadku to nie wiem , bo mi 2 razy ciąża się rozwijała , raz miałam łyżeczkowanie a 2 raz po tabletkach ,a u Ciebie w zasadzie gdyby nie to że się staracie ,to mogłabyś nie wiedzieć że była ,po prostu @ się spóźniła

Aha no to w takim wypadku to nie wiem , bo mi 2 razy ciąża się rozwijała , raz miałam łyżeczkowanie a 2 raz po tabletkach ,a u Ciebie w zasadzie gdyby nie to że się staracie ,to mogłabyś nie wiedzieć że była ,po prostu @ się spóźniła

Tak mi napisała właśnie ze nie trzeba na takim etapie bo jeszcze nic się nie działo w sensie pęcherzyk itd.

Cześć! :)
Nie moglam się doczekać aż ten dzień nastąpi... Podczytuje Was od około 3 tygodni, przebrnelam przez ogrom stron, zaczęłam mniej więcej na początku marca... Przeżyłam razem z Wami (tylko trochę później) wasze walki, straty i szczęścia! Podziwiam Was :)
Początek marca u mnie nie przypadkowy - też byłam w ciąży.
Nie chce się rozpisywać, przeszłam to samo co i Wy - był problem z ustaleniem wieku ciąży, bo miałam w tamtym okresie bardzo nieregularne cykle, dodatkowo bardzo dużo stresu... Generalnie - wesele. :)
Według OM 10/11 Tc, dzieciątko zatrzymało się na 7 tygodniu, poronienie indukowane farmakologicznie, 3 dni w szpitalu, wypuścili mnie w wielka sobotę do domu.
Po kontroli miałam jeden dziwny cykl, potem wróciło wszystko do normy, wręcz wyregulowaly mi się cykle. Dostalismy zalecenie wstrzymać się 3 cykle i... Do dzieła. W między czasie lekarz czepil się tarczycy (wyniki ok) i IO, też jest ok.
Poprzedni cykl poszedł na zmarnowanie, ale chyba i ja nie do końca byłam gotowa. Za to tym razem.... No mam wielką nadzieję że się uda :)
Pierwsza ciąża była wielkim zaskoczeniem ale i olbrzymią lekcja dla nas.

Wczoraj testy owulacyjne pokazały to, na co tak bardzo czekałam... :D
IMG_20190804_233453.jpg

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie już dobrze :)

reklama
mi powiedzielei ze nie trzeba bo nie wytworzylo sie polaczenie miedzy dzieckiem i krwia mamy wiec nie ma ryzyka
po moich 3 biochemach i 1 poronieniu 8tc (wtedy o tym zapomnialam/ nie pomyslalam zupelnie ... w jakims szoku bylam ) nie dostalam ani razu - dzisiaj odebralam wyniki coombsa i sa ujemne czyli nie wytworzyly sie przeciwciala :)
przy cb 12 lat temu wydebilam zastrzyk :) ale latwo nie bylo :(

Ostatnia edycja:
Do góry