roki_1991
Fanka BB :)
Ja dostałam skierowanie na badania po dwóch nieudanych ciążach i mam tez pai 1 pozytywny ale hetero i podobno on nie miał wpływu na ciąże . Genetyczna uważa ze mthfr jest zbędne ale zrobię sobie sama . Wczoraj miałam wizytę już i w poniedziałek robimy z mężem kariotypy .
No mi tez mówiła ze pai sam to acard mogę brać . Heparynę da jak mthfr wyjdzie
Mthfr nie ma nic wspólnego z krzepliwoscia krwi. Jedynie mówi o tym że organizm nie przyswaja kwasu foliowego i trzeba brać metylowany. Dlatego właśnie dla genetyka mthfr nie jest istotna, bo nie jest wskazaniem do heparyny sama w sobie. Zdecydowanie bardziej pai1 jest wskazaniem, więc dziwi mnie podejście twojego gina że na pai1 nie da a na mthfr da. Ja miałam pai1 i mthfr plus dwa poronienia i dostałam heparyne od mojej gin. Z resztą ona daje już profilaktycznie po drugiej stracie swoim pacjentkom i nie potrzebowała tak na prawdę żadnych wyników żeby pisać mi heparyne na ryczałt
Wychodzi na to że nie masz mthfr bardzo dobre wyniki rzadko tutaj się taka osoba trafiaHej dziewczyny widzę, ze na tapecie genetyka. Ja robiłam 1,5 tyg temu badania i wczoraj miałam jeden z wyników, tzn.tak mi się wydaje, ze to tylko jeden z trzech wskaźników został na razie sprawdzony. Będę wdzięczna jeśli się wypowiecie. Wydaje mi się, ze jest Ok? Myślałam, ze wszystko będzie razem, a tu chyba trzeba poczekac na resztę wyników.
No, akurat ten lekarz na prawdę pierwszą wizytę ma konkretną. I uprzedzaja o tym w rejestracji żeby tyle sobie zarezerwować. Potem następne wizyty już krótsze, ale i tak są bardzo dokładne, odpowiada na wszystkie pytania, bada, robi usg. Jest naprawdę dokładnyNo to szczerze jestem zdziwiona w krk max 40 min wizyta i 300 zł, a normalnie 10-20 min i 250 zł :/.
Ja mam ale u mnie były przypadki zapalenia żył, zakrzepicy i udarów w najbliższej rodzinie. I ja też mam problem z żyłami niestety. Jak w tej pierwszej ciąży zaczęłam krwawic i brałam duphaston 3x1 to ta krew była jakby zmieszana z mąką( przepraszam za dosadnosc) taka papka gęsta a nie krew..
Wow... No to Ty ewidentnie masz heparyne ze względu na wywiad rodzinny. No i widać że coś jest nie tak skoro miałaś taką gęsta krew..