reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Dziewczyny, pisałam do Was w maju, gdzie pierwszy raz w życiu zaszłam w ciążę (wiek 33 lata) i ją straciłam. Między 7-9 tc serduszko przestało bić.
W maju poronienie, a koniec czerwca/początek lipca ciąża. Póki co pozytywne testy i prawidłowy przyrost bety.

Poradźcie mi proszę:
- iść szybko do lekarza, aby tylko wykluczył ciążę pozamaciczną i przepisał prof. duphatson, czy iść około 6 tc?
- czy w Waszej ocenie, jest duza szansa na pozytywne rozwiązanie, skoro tak szybko zaszłam w ciąże...?

Jestem jeszcze w takim szoku, ze się uało za pierwszym razem, ze nie wiem co teraz,czekać,iść..?
Po leki warto iść szybciej ;)

Dziewczyny mam do odsprzedania taniej fraxpiryne 0.4 . Mam 2.5 opakowania mi na razie nie będzie potrzebne . :( Tak dziś strasznie przezywam stratę że mnie oczy bolą :( tak mi żal ;(
Kochana tak mi przykro bardzo :(

Rodzeństwo?? Dobre sobie:p Maksik jedynakiem na pewno nie będzie ale dopiero zmieniłam pracę więc raczej nie tak szybko .. może jak będzie miał 2 , 3 lata :) Michał ciągle mówi że teraz będzie Kaja hehehe taki anty dziecko A już o kolejnym mówi:D
Powiedz mu jak moja ginka :p zmień matryce :D

reklama
A ja dziewczyny idę dziś do gina, bo niepokoi mnie mój śluz :( Wczoraj jak wstałam miałam kilka kropel na bieliźnie takiej kawy z duża ilością mleka.. później cały dzień nic, sucho, żadnego śluzu. A późnym wieczorem podczas wypróżniania (mocnego parcia) jak się podcieralam z przodu to zauważyłam bardzo dużo śluzu tez takiego beżowego. Biały to on nie był na pewno...czytalam coś o odklejeniu kosmowki:unsure: a skoro i tak miałam iść do niego po skierowanie na prenatalne (i tu UWAGA) niekwalifikuje się do programu śląskich bezpłatnych badań prenatalnych ponieważ spełniam tylko 2 z 3 kryteriów. Ostatnie mówi o tym, ze nie możesz mieć jakiegokolwiek wskazania do zrobienia badań, a ja mam na zaleceniach od generyka. I ta babeczka powiedziała, ze lekarz na podstawie tego powinien wypisać mi skierowanie- no cóż, pójdę i zapytam)
dziewczyny jaki wy miałyście śluz w pierwszym trymestrze ?
Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok ❤️

@coco07 ja zawsze miałam biały śluz, nawet teraz z krwiakiem nic o innym kolorze mi nie wyleciało, ale tutaj dziewczyny miewały wszystkie kolory i więc myślę że kawa z mlekiem to nie jest jakiś zły objaw, może jakaś infekcja? Dobrze że idziesz sprawdzić. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

A ja dziewczyny idę dziś do gina, bo niepokoi mnie mój śluz :( Wczoraj jak wstałam miałam kilka kropel na bieliźnie takiej kawy z duża ilością mleka.. później cały dzień nic, sucho, żadnego śluzu. A późnym wieczorem podczas wypróżniania (mocnego parcia) jak się podcieralam z przodu to zauważyłam bardzo dużo śluzu tez takiego beżowego. Biały to on nie był na pewno...czytalam coś o odklejeniu kosmowki:unsure: a skoro i tak miałam iść do niego po skierowanie na prenatalne (i tu UWAGA) niekwalifikuje się do programu śląskich bezpłatnych badań prenatalnych ponieważ spełniam tylko 2 z 3 kryteriów. Ostatnie mówi o tym, ze nie możesz mieć jakiegokolwiek wskazania do zrobienia badań, a ja mam na zaleceniach od generyka. I ta babeczka powiedziała, ze lekarz na podstawie tego powinien wypisać mi skierowanie- no cóż, pójdę i zapytam)
Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok [emoji3590]
Ja miałam tak ale jakoś w 5 tygodniu. Wtedy połączyłam to poprostu z faktem że może się coś tam jeszcze oczyszczać (np też właśnie przy parciu), teraz poki co czysto. W twoim przypadku nie mam pojecia co to przyczyny Ale bardzo dobrze że szybko reagujesz i jeszcze dziś możesz to sprawdzić. Trzymam kciuki kochana [emoji173] powiem Ci ze mam taki stres dziś przed srodowa wizytą że czuje go w klatce piersiowej. Chce mieć już z głowy poprostu to, chce usłyszeć że jest okej [emoji20]
daj znać co Ci powie dzisiaj [emoji8] będzie dobrze [emoji8]

Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok [emoji3590]
Ja w zasadzie cały pierwszy trymestr miałam kawę z mlekiem( po krwawieniu), ale brałam luteine. Od 10 tygodnia miałam już biały

@coco07 ja zawsze miałam biały śluz, nawet teraz z krwiakiem nic o innym kolorze mi nie wyleciało, ale tutaj dziewczyny miewały wszystkie kolory i więc myślę że kawa z mlekiem to nie jest jakiś zły objaw, może jakaś infekcja? Dobrze że idziesz sprawdzić. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
No właśnie ja tez zazwyczaj miałam biały lub przezroczysty.. kiedyś raz czy dwa zdarzył się żółtawy ale było wszystko Ok. A wczoraj to kompletnie nie mam pojęcia co to mogło być ... o_O
A czy infekcja ? Nic mnie nie boli, nie piecze, nie swędzi.. wyniki moczu mam Ok :unsure:

Ja miałam tak ale jakoś w 5 tygodniu. Wtedy połączyłam to poprostu z faktem że może się coś tam jeszcze oczyszczać (np też właśnie przy parciu), teraz poki co czysto. W twoim przypadku nie mam pojecia co to przyczyny Ale bardzo dobrze że szybko reagujesz i jeszcze dziś możesz to sprawdzić. Trzymam kciuki kochana [emoji173] powiem Ci ze mam taki stres dziś przed srodowa wizytą że czuje go w klatce piersiowej. Chce mieć już z głowy poprostu to, chce usłyszeć że jest okej [emoji20]
daj znać co Ci powie dzisiaj [emoji8] będzie dobrze [emoji8]
Tez trzymam kciuki za twoja wizytę ✊✊ już niedługo ☺❤

Ostatnia edycja:
Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok ❤
Wydaję mi się że śluz jest zupełnie normalny , ja mam go cały czas dużo i chyba tak musi być , a co do parcia ,to mi mówili że nie można absolutnie

@coco07 ja miałam biały ale galaretkowaty i w pewnym momencie wychwycił mi to gin... Ja myślałam że póki biały to ok, a to była infekcja. Dostałam globulki na 3 dni i wtedy dopiero szczypało jak to wylatywało. A teraz spokój i już nie leci ze mnie jak z kranu [emoji4]
Infekcje w ciąży często są bezobjawowe niestety.

reklama
Wydaję mi się że śluz jest zupełnie normalny , ja mam go cały czas dużo i chyba tak musi być , a co do parcia ,to mi mówili że nie można absolutnie
Właśnie o tym parciu zapomnialam napisac, że nie wolno. Duzo wody, śliwki, błonnik w diecie i powinno być lepiej, u mnie w tych tematach to jako tako, ale jeszcze jakiś czas temu to 5 dni nie byłam nawet w toalecie, ale te picie 2l wody duzo pomaga.

Do góry