reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Dziewczyny, pisałam do Was w maju, gdzie pierwszy raz w życiu zaszłam w ciążę (wiek 33 lata) i ją straciłam. Między 7-9 tc serduszko przestało bić.
W maju poronienie, a koniec czerwca/początek lipca ciąża. Póki co pozytywne testy i prawidłowy przyrost bety.

Poradźcie mi proszę:
- iść szybko do lekarza, aby tylko wykluczył ciążę pozamaciczną i przepisał prof. duphatson, czy iść około 6 tc?
- czy w Waszej ocenie, jest duza szansa na pozytywne rozwiązanie, skoro tak szybko zaszłam w ciąże...?

Jestem jeszcze w takim szoku, ze się uało za pierwszym razem, ze nie wiem co teraz,czekać,iść..?
Po leki warto iść szybciej ;)

Dziewczyny mam do odsprzedania taniej fraxpiryne 0.4 . Mam 2.5 opakowania mi na razie nie będzie potrzebne . :( Tak dziś strasznie przezywam stratę że mnie oczy bolą :( tak mi żal ;(
Kochana tak mi przykro bardzo :(

Rodzeństwo?? Dobre sobie:p Maksik jedynakiem na pewno nie będzie ale dopiero zmieniłam pracę więc raczej nie tak szybko .. może jak będzie miał 2 , 3 lata :) Michał ciągle mówi że teraz będzie Kaja hehehe taki anty dziecko A już o kolejnym mówi:D
Powiedz mu jak moja ginka :p zmień matryce :D

reklama
A ja dziewczyny idę dziś do gina, bo niepokoi mnie mój śluz :( Wczoraj jak wstałam miałam kilka kropel na bieliźnie takiej kawy z duża ilością mleka.. później cały dzień nic, sucho, żadnego śluzu. A późnym wieczorem podczas wypróżniania (mocnego parcia) jak się podcieralam z przodu to zauważyłam bardzo dużo śluzu tez takiego beżowego. Biały to on nie był na pewno...czytalam coś o odklejeniu kosmowki:unsure: a skoro i tak miałam iść do niego po skierowanie na prenatalne (i tu UWAGA) niekwalifikuje się do programu śląskich bezpłatnych badań prenatalnych ponieważ spełniam tylko 2 z 3 kryteriów. Ostatnie mówi o tym, ze nie możesz mieć jakiegokolwiek wskazania do zrobienia badań, a ja mam na zaleceniach od generyka. I ta babeczka powiedziała, ze lekarz na podstawie tego powinien wypisać mi skierowanie- no cóż, pójdę i zapytam)
dziewczyny jaki wy miałyście śluz w pierwszym trymestrze ?
Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok ❤️

@coco07 ja zawsze miałam biały śluz, nawet teraz z krwiakiem nic o innym kolorze mi nie wyleciało, ale tutaj dziewczyny miewały wszystkie kolory i więc myślę że kawa z mlekiem to nie jest jakiś zły objaw, może jakaś infekcja? Dobrze że idziesz sprawdzić. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

A ja dziewczyny idę dziś do gina, bo niepokoi mnie mój śluz :( Wczoraj jak wstałam miałam kilka kropel na bieliźnie takiej kawy z duża ilością mleka.. później cały dzień nic, sucho, żadnego śluzu. A późnym wieczorem podczas wypróżniania (mocnego parcia) jak się podcieralam z przodu to zauważyłam bardzo dużo śluzu tez takiego beżowego. Biały to on nie był na pewno...czytalam coś o odklejeniu kosmowki:unsure: a skoro i tak miałam iść do niego po skierowanie na prenatalne (i tu UWAGA) niekwalifikuje się do programu śląskich bezpłatnych badań prenatalnych ponieważ spełniam tylko 2 z 3 kryteriów. Ostatnie mówi o tym, ze nie możesz mieć jakiegokolwiek wskazania do zrobienia badań, a ja mam na zaleceniach od generyka. I ta babeczka powiedziała, ze lekarz na podstawie tego powinien wypisać mi skierowanie- no cóż, pójdę i zapytam)
Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok [emoji3590]
Ja miałam tak ale jakoś w 5 tygodniu. Wtedy połączyłam to poprostu z faktem że może się coś tam jeszcze oczyszczać (np też właśnie przy parciu), teraz poki co czysto. W twoim przypadku nie mam pojecia co to przyczyny Ale bardzo dobrze że szybko reagujesz i jeszcze dziś możesz to sprawdzić. Trzymam kciuki kochana [emoji173] powiem Ci ze mam taki stres dziś przed srodowa wizytą że czuje go w klatce piersiowej. Chce mieć już z głowy poprostu to, chce usłyszeć że jest okej [emoji20]
daj znać co Ci powie dzisiaj [emoji8] będzie dobrze [emoji8]

Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok [emoji3590]
Ja w zasadzie cały pierwszy trymestr miałam kawę z mlekiem( po krwawieniu), ale brałam luteine. Od 10 tygodnia miałam już biały

@coco07 ja zawsze miałam biały śluz, nawet teraz z krwiakiem nic o innym kolorze mi nie wyleciało, ale tutaj dziewczyny miewały wszystkie kolory i więc myślę że kawa z mlekiem to nie jest jakiś zły objaw, może jakaś infekcja? Dobrze że idziesz sprawdzić. Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
No właśnie ja tez zazwyczaj miałam biały lub przezroczysty.. kiedyś raz czy dwa zdarzył się żółtawy ale było wszystko Ok. A wczoraj to kompletnie nie mam pojęcia co to mogło być ... o_O
A czy infekcja ? Nic mnie nie boli, nie piecze, nie swędzi.. wyniki moczu mam Ok :unsure:

Ja miałam tak ale jakoś w 5 tygodniu. Wtedy połączyłam to poprostu z faktem że może się coś tam jeszcze oczyszczać (np też właśnie przy parciu), teraz poki co czysto. W twoim przypadku nie mam pojecia co to przyczyny Ale bardzo dobrze że szybko reagujesz i jeszcze dziś możesz to sprawdzić. Trzymam kciuki kochana [emoji173] powiem Ci ze mam taki stres dziś przed srodowa wizytą że czuje go w klatce piersiowej. Chce mieć już z głowy poprostu to, chce usłyszeć że jest okej [emoji20]
daj znać co Ci powie dzisiaj [emoji8] będzie dobrze [emoji8]
Tez trzymam kciuki za twoja wizytę ✊✊ już niedługo ☺❤

Ostatnia edycja:
Wczoraj wzięłam dodatkowa porcje luteiny i dziś zamierzam cały dzień leżeć i czekać na wizytę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było Ok ❤
Wydaję mi się że śluz jest zupełnie normalny , ja mam go cały czas dużo i chyba tak musi być , a co do parcia ,to mi mówili że nie można absolutnie

@coco07 ja miałam biały ale galaretkowaty i w pewnym momencie wychwycił mi to gin... Ja myślałam że póki biały to ok, a to była infekcja. Dostałam globulki na 3 dni i wtedy dopiero szczypało jak to wylatywało. A teraz spokój i już nie leci ze mnie jak z kranu [emoji4]
Infekcje w ciąży często są bezobjawowe niestety.

reklama
Wydaję mi się że śluz jest zupełnie normalny , ja mam go cały czas dużo i chyba tak musi być , a co do parcia ,to mi mówili że nie można absolutnie
Właśnie o tym parciu zapomnialam napisac, że nie wolno. Duzo wody, śliwki, błonnik w diecie i powinno być lepiej, u mnie w tych tematach to jako tako, ale jeszcze jakiś czas temu to 5 dni nie byłam nawet w toalecie, ale te picie 2l wody duzo pomaga.

Do góry