reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Charlotte21 ja myślę, że to wina sprzętu. Jeśli widać pracę serca, to jakie tu masz wątpliwości? Ja pierwszy raz pracę serca usłyszałam w 8tc. I to gin sam powiedział, że nie wiadomo czy będzie coś słychać. To chyba normalne w tak wczesnej ciąży. Ja wierzę, że wszystko u Was będzie dobrze i Ty w to wierz kochana!

@mohaaa słyszałam coś o tej diecie. Znajoma jest na niej i zredukowała ładnie wagę, ale pierwsze słyszę żeby dieta miała wpływ na donoszenie ciąży. Nie wiem czy to rozsądne wprowadzać radyjalną dietę podczas starań. Przecież to może zaburzyć cykl miesiączkowy, a nawet zatrzymać miesiączkę.

Widzę dziś u siebie po wiesiołku płodny śluz. A wczoraj pobolewało mnie podbrzusze. Tylko libido jakoś nie wskazuje na dni płodne. W każdym bądź razie było wczoraj działane, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Nie mam pojęcia w jakim stanie jest nasienie mojego partnera po ostatnich przejściach.
Właśnie chodzi o to, ze ponoć reguluje cykl miesiączkowy. My to wyczytaliśmy na jej stronie internetowej. I ona podaje przykłady z życia wzięte

Hej. Z tego co kojarzę to ta dieta opiera się przede wszystkim na warzywach i owocach. I to może być problem. Pamiętam jak szwagierka chodziła do naprotechnologa i mówił jej że w dzisiejszych czasach w kupnych warzywach i owocach jest tyle chemii i tak mało witamin, że jeżeli nie wie z jakiego źródła jest warzywo to lepiej aby nie jadła. Chodzi mi o to, że przedtem wystarczyło zjeść startą marchewkę z jabłkiem A dzisiaj trzeba by było zjeść kółko jabłek i kilo marchwi. Tutaj jest ogromna trudność w doborze zdrowej wartościowej żywności. Jak nie dostarczyć witamin to będzie ciężko organizmowi ;) tak tylko opowiadam co słyszałam;)
Wiem o czym mówisz. Ja biorę pod uwagę tylko warzywa i owoce z hali targowej, żadne biedronki i lidle :) chociaż wiadomo, ze pochodzenie pewnie nigdy nie będzie mi znane

Mohaaa co do diety tej nie znam ,ale na swoim przykładzie powiem że coś w tym jest , ja przeszłam na dietę i po 3 miesiącach byłam w ciąży ,cykle też mi się wyregulowały z 34-36 dni do 27-29 dni ,moja dieta polegała na regularnym jedzeniu c0 2,5 do 3 godz 5 posiłków dziennie ,i pomogło

Mohaaa co do diety tej nie znam ,ale na swoim przykładzie powiem że coś w tym jest , ja przeszłam na dietę i po 3 miesiącach byłam w ciąży ,cykle też mi się wyregulowały z 34-36 dni do 27-29 dni ,moja dieta polegała na regularnym jedzeniu c0 2,5 do 3 godz 5 posiłków dziennie ,i pomogło
Ja też mam taką typową dietę od 3 tygodni. Mimo że to nie jest jakiś długi czas to czuje się lepiej A w ostatnim tygodniu spadło 2kg.

Wiadomo nie widać jeszcze różnicy ale trzeba czasu i cierpliwości. Ale jak już widać że waga leci w dół to jest dobry znak.

Nie zamierzam już wracać do zwykłego jedzenia. Nie chodzę głodna i jest ok.

reklama
Do góry