reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@M@lly a czy Twoja gin przyjmuje tez na NFZ? Ja tez chodzę prywatnie i moja założyła mi specjalnie kartotekę na NFZ żeby wystawić skierowanie. Ale od lekarza rodzinnego tez dostaniesz.
I musisz mieć ze sobą wypisy ze szpitala zaświadczające o poronieniu.
Nie, przyjmuje prywatnie i pracuje na oddziale. Wypisy posiadam

reklama
Chce was o coś zapytać ale zacznę od początku. W 2011 roku poszłam z ostrym bólem głowy do neurologa porobili mi badania. I wyszło że choruje na padaczke i tarczyca niedoczynność (w późniejszym czasie okazało się że mam hashimoto ). I do póki nie wiedziałam że choruje na te dwie choroby nic się nie działo. Z dniem kiedy usłyszałam od neurologa że mam padaczke oraz moje wyniki TSH są nie najlepsze prawie 6 zaczęłam tyc w oczach i meczyly mnie ataki padaczkowe. Jak to jest możliwe że objawy choroby pojawiły się dopiero wtedy kiedy lekarz mnie o tym uświadomił A wcześniej nic mi nie dolegalo? Mam nadzieję że napisałam zrozumiale i któraś z wam będzie potrafiła mi odpowiedzieć na moje pytania które mnie nurtują od dawna.
Odniosę się tylko do padaczki. Może nie zauwazalas ich? Chorowalam na padaczke w dzieciństwie ale moje ataki polegały na tym ze po prostu się wylaczalam (nie reagowałam na otoczenie - tak jakbym spała z otwartymi oczami). Może masz za dużo stresów i dlatego się to wszystko uwidacznia

Odniosę się tylko do padaczki. Może nie zauwazalas ich? Chorowalam na padaczke w dzieciństwie ale moje ataki polegały na tym ze po prostu się wylaczalam (nie reagowałam na otoczenie - tak jakbym spała z otwartymi oczami). Może masz za dużo stresów i dlatego się to wszystko uwidacznia
Nie nie miałam czegoś takiego. Moje ataki były takie że miałam silne drgawki. Ataków już nie mam 13 miesięcy od kad mieszkam w DE minęły leków nie biorę i jest wszystko w porządku.

Nie nie miałam czegoś takiego. Moje ataki były takie że miałam silne drgawki. Ataków już nie mam 13 miesięcy od kad mieszkam w DE minęły leków nie biorę i jest wszystko w porządku.
Same przeszły? Nie brałaś leków? Może to skutek uboczny innych leków?

Kiedyś brałam leki i to bardzo dużo. Od kad jestem za granicą przeszły i chyba klimat na mnie zadziałał. Jak zdiagnozowali u mnie padaczke to jeszcze jakiś czas leków nie brałam ale już pojawiały się ataki.
Same przeszły? Nie brałaś leków? Może to skutek uboczny innych leków?

reklama
Gin Endo neurolog tutaj w DE wie. Jak rozmawiałam tutaj to powiedzieli że o porodzie zadecyduje okulista i endokrynolog i jeśli nadal nie będę miała ataków i wogule I będę miała pozwolenie na SN to nie będzie mi bronił. Ataki miałam na tle nerwowym i zmęczenia. Dlatego aby nie powróciły ataki nie chodzę na basen ani na siłownię nie jeżdżę na rowerze rolkach. Tak minęły te ataki na szczęście i bóle głowy też. Hormony w porządku teraz udaje mi się spadać z wagi. Jeszcze wizyta mnie czeka u dietetyka no i we wtorek jadę do swojego gin pogadać z nim na temat tego że podejrzewam brak owu u mnie lub niedroznosc jajowodow i prosić to o monitoring w czerwcu clo i dupfaston. I jeszcze w czerwcu mam zamiar robić testy owu mierzyć temp zacznę brać agnus castus i mój m zazywa fertil man witaminy typowo na poprawę nasienia ale nasienie też chcemy zbadać tylko muszę się dostać do lekarza aby przepisał skierowanie. Bo tu za to się nie płaci tylko na kasę chorych robią te badania w DE.

Do góry