reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

W ciąży z synem piersi w ogóle mi nie dokuczały. W tej którą straciłam to w sumie też jakoś szczególnie ich nie odczuwałam. Ani nabrzmiałe na początku nie były, ani sutki nie były ciemniejsze, nic.

Naprawdę nie wiem jak jest przy tym hasimoto, ale przecież ono inaczej jest nazywane zapaleniem tarczycy. Skoro jest nieuleczalne to chyba zawsze będą podwyższone te wyniki. A stosuje się przy hasimoto coś innego jeszcze oprócz euthyroxu?
Moja mama bierze letrox A ja euthyrox n125 i n150 na przemian. Zapytam jutro Endo o te anty tg i anty tpo bo już mam mieszane uczucia co do tego. Tak fakt ta choroba jest nieuleczalna i moja Endo w Polsce nawet nie pisnela nic w sprawie wyniku anty tpo i anty tg A ja też zbytnio nie zwracałam na to uwagi. Dopiero jak tu na forum trafiłam to dużo rzeczy się dowiedziałam i zaczęłam zwracać uwagę ale jednak wyniki z roku 2015 i 2016 są już stare i napewno nie powinno się ich brać pod uwagę.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam bardzo stare wyniki do ręki jeszcze z pobytu w szpitalu na oddziale Endo i mam wynik z 7wrzesnia 2016r aTPO >600,0 IU/ml norma <34 A wynik z dnia 2 listopad 2015 r 582,0 A norma 0-34 to są bardzo złe wyniki prawda? Nie wiem czy tu Endo też robił te badania ale wiedząc że mam hashimoto to napewno też je zrobił. Jutro się wszystkiego dowiem.
Te przeciwciała będziesz mieć już podwyższone raczej. Ale nie wydaje mi się żeby one miały wpływ na ciążę. Nie spotkałam się przynajmniej z takimi opiniami. Jeśli tsh masz unormowane to powinno być okej. A powiedz mi, stosujesz jakaś dietę w związku z hashi? Unikanie glutenu itp?

Ja też raczej słyszałam, że zapalenie tarczycy Hashimoto wpływa na orgaznim i na jej płodność. To choroba immunologiczna. Tarczyca sama siebie zabija i potem jeszcze inne organy w ciele. Więc raczej bym jej nie bagatelizowała. Nawet jak nie ma bezpośredniego wpływu na poronienia to na pewno wpływa na funkcjonowanie organizmu, a jak organizm nie przygotowany to raczej automatycznie "unika" ciąży. Trzymam kciuki, że będzie dobrze na spotkaniu.

A jak z innej beczki. Encorton ma długą listę skutków ubocznych, ale czy u was było może tycie po tym sterydzie? Druga rzeczy, która mnie martwi to to, że teraz na samym początku do mojego cudu nie bolą mnie piersi, nic a nic. Przedtem to zawsze były nabrzmiałe i rosły przed okresem i w pierwszej ciąży to jak chodziłam to myślałam, że siniaki tam mam. A teraz nic!
Ja byłam spuchnieta na twarzy po encortonie. Więcej rzeczy nie zauważyłam, choć przyznaje ze nigdy nie odwazylam się przeczytać skutków ubocznych tego leku. A co do objawów to po pierwsze każda ciąża inna więc nie ma co patrzeć jak było w poprzedniej, a po drugie to nie jest tak ze cycki bolą cały czas. Jednego dnia mogą boleć innego nie i to normalne :) u mnie było właśnie raz tak raz tak. I jak tu schizowalam jak tylko przestawaly boleć, to tylko te co są tu dłużej wiedzą :) przyrost bety ładny także nie denerwuj się :)

@Charlotte21 @coco07 dziękuję Wam ❤️ nadal czekam. Jak tylko coś będę wiedziała dam znać :)

Czekam na wieści i trzymam kciuki!! :)

Mąż już wrócił. Ma jakąś infekcje dostał antybiotyk i jakiś spray. Z moczu nic lekarz też nie wyczytał ale od razu zauważył zaczerwienienie i opuchniecie. Na razie leczenie ma trwać 10 dni i wizyta. Nie powiedział nic konkretnego co to tylko, że infekcja i ja mam leczyć się indywidualnie u swojego lekarza ale nie znam szczegółów ani nic to nie wiem co mi mój lekarz poradzi. Jedynie co zauważyłam ostatnio po zbliżeniu to, że mam chyba opryszczke jakąś krosta na wargach sromowych wyskoczyła na drugi dzień po zbliżeniu. Dziś biorę ostatnia globulke dopochwowo, a na to mam herpex. Mam nadzieję, że leczenie przyniesie odpowiedni skutek. Przepraszam Was dziewczyny, że ostatnio musiałyscie słuchać mojego biadolenia ale nie mam komu się wygadac i dziękuję za wsparcie. ❤️

Mąż już wrócił. Ma jakąś infekcje dostał antybiotyk i jakiś spray. Z moczu nic lekarz też nie wyczytał ale od razu zauważył zaczerwienienie i opuchniecie. Na razie leczenie ma trwać 10 dni i wizyta. Nie powiedział nic konkretnego co to tylko, że infekcja i ja mam leczyć się indywidualnie u swojego lekarza ale nie znam szczegółów ani nic to nie wiem co mi mój lekarz poradzi. Jedynie co zauważyłam ostatnio po zbliżeniu to, że mam chyba opryszczke jakąś krosta na wargach sromowych wyskoczyła na drugi dzień po zbliżeniu. Dziś biorę ostatnia globulke dopochwowo, a na to mam herpex. Mam nadzieję, że leczenie przyniesie odpowiedni skutek. Przepraszam Was dziewczyny, że ostatnio musiałyscie słuchać mojego biadolenia ale nie mam komu się wygadac i dziękuję za wsparcie. ❤️

Fajnie ze dostał już jakieś leczenie. Bo im szybciej tym lepiej :) rozumiem że za 10 dni wizyta kontrolna?

Super że coś się dzieje w sensie że jest antybiotyk ;) oby to już postawiło męża na nogi hihi. I biadol ile chcesz, mnie to mąż ostatnio tak wkurza chociaż nic złego tak naprawdę nie robi i sama się zastanawiam czy może hormony szaleją czy o co mi się rozchodzi ;p

reklama
@roki_1991 tak po skończeniu leczenia na wizytę kontrolna. :) oby były efekty tego :)
Trzymam kciuki za skuteczne szybkie wyleczenie i powrót do starań [emoji173] Ja mam jakiegoś doła.... sama nie wiem już co myslec czemu nie zachodze w ciaze, mam jakieś myśli ostatnio że może to być wina nasienia...To że tamta ciąża nie zaczęła się rozwijać A teraz Nawet nie dochodzi do zapłodnienia... ciężko mi jakoś.. martwie się że nam się nie uda już nigdy [emoji17]

Do góry