reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Destino mamy dobry szpital z neonatologia, to jeden z 3 na calym wschodzie anglii. Na naszym NICU sa nawet dzieciaki z waga ponizej 500g. Tak ze tym sie nie martwie. Problem w tym ze tutaj mnie nie wezma do szpitala dopuki nie zacznie sie cos dziac typu zle przeplywy itp. Narazie wszystko jest dla nich ok wiec mam sie sama kontrolowac z domu co do ruchow dziecka, do tego 2 ktg w tygodniu i dalej doppler na zmiane z usg z waga dziecka co 2 tyg. W przyszlym tyg wiec powinnam miec sprawdzanie przeplywow a za 2 tyg w 36+0 znow wazenie dziecka, chyba ze w miedzy czasie cos wyjdzie nie tak na ktg lub z przeplywami. Teraz to jest doslownie siedzenie jak na szpilkach.
A heparyne mam, robie sobie zastrzyki od 4tc.

reklama
@cukier.waniliowy na oddziale u Helenki bylo duzo hipotrofikow. Przewaznie szybko nadrabiaja wage i wracaja do domku. Wiem, ze jako mama martwisz sie, ale jestescie juz bezpieczni. Powiedz masz moze heparyne? Jedz duzo nabialu, to moze jeszcze nadgoni wage do rozwiazania. I badz czujna. Moim zdaniem dobrze by bylo pogadac z lekarzem prowadzacym co dalej. Musza was stale na bierzaco monitorowac, by maluszkowi nic sie nie stalo. Najlepiej jak bys byla w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci patologii ciazy i neonatologii.

@martakratka super bebik.
My walczymy z kazdym dniem. Im Helenka starsza tym bardziej widac wczesniactwo. Wczoraj znow uslyszalam, ze dobrze, ze Helenka samodzielnie je. Usilujemy zalatwic rehabilitacje, bo bardzo jej potrzebuje. Zreszta synek tez. W domu prawdziwy harkor. M wrocil do pracy a ja sama z maluchami caly dzien. Jest ciezko.wiec marudze duzo
A jak wczesne te twoje wczesniaczki,jak mozna spytac?

Destino mamy dobry szpital z neonatologia, to jeden z 3 na calym wschodzie anglii. Na naszym NICU sa nawet dzieciaki z waga ponizej 500g. Tak ze tym sie nie martwie. Problem w tym ze tutaj mnie nie wezma do szpitala dopuki nie zacznie sie cos dziac typu zle przeplywy itp. Narazie wszystko jest dla nich ok wiec mam sie sama kontrolowac z domu co do ruchow dziecka, do tego 2 ktg w tygodniu i dalej doppler na zmiane z usg z waga dziecka co 2 tyg. W przyszlym tyg wiec powinnam miec sprawdzanie przeplywow a za 2 tyg w 36+0 znow wazenie dziecka, chyba ze w miedzy czasie cos wyjdzie nie tak na ktg lub z przeplywami. Teraz to jest doslownie siedzenie jak na szpilkach.
A heparyne mam, robie sobie zastrzyki od 4tc.
Ja tez ciaze prowadzona w angli mialam,i mnie wolali do szpitala co tydzien na usg,ale tak jak mowisz u mnie przeplywy byly slabe chyba

Loli ja mam przeplywy ok i tez co tydzien usg, tzn co tydzien usg i w jednym tyg sprawdzaja przeplywy i lozysko a na kolejnym waza dziecko bo twierdza ze wazenie co tydzien jest niemiarodajne.

To u mnie jest w sumie jedna wiktoria, ale to tak nie do końca. Brat mojej mamy ożenił się z kobietą która już miała córkę. I ta jej córka ma córkę wiktorie, więc w sumie żadna rodzina :p
eee...to się nie liczy do statystyki :) Pięknie. Będzie księżniczka Wikusia.

@cukier.wanilinowy nadrobi, nadrobi, tylko niech do mleka się dorwie to zobaczysz sama jak waga się będzie uginać.:)

Dzis mamy 34+1
Nie jestesmy w szpitalu bo tu nie widza takiej potrzeby :( mam jechac na ktg jesli zaniepokoja mnie ruchy.
Hej ;* ze mam na sali jest dziewczyna 34t5d waga 1700 . Podają jej od 3 dni kroplowke odżywcza tj Wit C i glukoza do tego bierze Adalat plus heparyne ale to już od początku. Przeplywy ma ok też nikt nie wie od czego, ale rozważają wcześniejsze rozwiązanie jeśli leczenie nie przyniesie skutku

O widzisz oczekujaca, generalnie zauwazylam ze czesto jest nieznana przyczyna tj wlasnie lozysko, przeplywy dobre a hipotrofia... najgorsza teraz jest ta niewiadoma doslownie z dnia na dzien :( kurcze fajnie ze w Polsce wlasnie biora do szpitala, obserwuja i cos sie staraja poradzic na to bo tutaj to jak zwykle milion lat za murzynami i "wszystko jest ok"...

reklama
@ivvonka @martakratkastara Amelka urodziła się 26.11.2018 r. w 31 tyg., ważyła 1320 g i miała 37 cm długości. Teraz waży 4050 g i straszna z niej gaduła jest [emoji3]

Załączniki

• 20190324_075347.jpeg
    20190324_075347.jpeg
    67,2 KB · Wyświetleń: 275
Ostatnia edycja:
Do góry