reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 a jakie badania robiłaś żeby to zmierzyć? Najlepiej w trakcie ciąży?

@Jivka i jak tam wyniki? :)

Robię co 3tyg aptt i ddimery. Tak jak mówię, odkąd odstawiła acard to aptt spada w dół. Norma od 26 ja mam teraz 24.9. Ddimery ładnie siedzą w tej normie do 500, ostatnio było 370, choć był moment że były ponad 600.

Mam nadzieję że nie obniży mi się jeszcze to aptt bo stresuje mnie ta sytuacja. Jeszcze ostatnio zrobiłam jakieś inr i w tym wyszło że mam krzepnięcia jakbym w ogóle nie brała przeciwzakrzepowych. Może wrzucę wynikiZobacz załącznik 954386

Jeśli chodzi o aptt to taki wynik jest okej. To tylko 0.1 poniżej normy więc nie ma się czym martwić. Ddimery na tym etapie też są okej więc tu możesz odetchnąć :) tego testu nigdy nie robiłam, ale wyniki masz w normie. Ja bym się cieszyła z tego 1.0 bo skoro to stan fizjologiczny to wg mnie jak najbardziej okej :)

Beta 1312 [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Kochana ogromne gratulacje!!! Rośnijcie zdrowo i nudnych 9 miesięcy życzę :)

Robię co 3tyg aptt i ddimery. Tak jak mówię, odkąd odstawiła acard to aptt spada w dół. Norma od 26 ja mam teraz 24.9. Ddimery ładnie siedzą w tej normie do 500, ostatnio było 370, choć był moment że były ponad 600.

Jeśli chodzi o aptt to taki wynik jest okej. To tylko 0.1 poniżej normy więc nie ma się czym martwić. Ddimery na tym etapie też są okej więc tu możesz odetchnąć :) tego testu nigdy nie robiłam, ale wyniki masz w normie. Ja bym się cieszyła z tego 1.0 bo skoro to stan fizjologiczny to wg mnie jak najbardziej okej :)

Kochana ogromne gratulacje!!! Rośnijcie zdrowo i nudnych 9 miesięcy życzę :)
Byłam z tymi wynikami już na wizycie to lekarz też mówił że jest ok. Ale zawsze warto zasięgnąć rady w dwóch źródłach [emoji16]

Dziewczyny jak myślicie czy ten z prawej jest pozytywny?

@Jivka łapie te fluidki ❤️

Załączniki

• IMG_20190323_203639.jpg
    IMG_20190323_203639.jpg
    396,6 KB · Wyświetleń: 88
Dziewczyny jak myślicie czy ten z prawej jest pozytywny?
Wydaje mi się że już bardzo blisko. Ja bym ten wynik odebrała za najlepszy czas. Bo w sumie komórka jajowa nie ma za dużo czasu na zapłodnienie ;) I może za 24 H jak zrobisz to już będzie po.
Dlatego ja robiłam testy owulacyjne 2 razy dziennie. Abym miała wyniki co 12 H ;)

@Charlotte21 to może jeszcze raz zrobię? Co prawda ten ostatni robiony jakieś 4h temu wiec nie wiem czy coś to zmieni :) mam nadzieję, że ten cykl będzie udany.
Ja bym zrobiła :) bo nie należę do cierpliwych osób. Jak ma Cię to uspokoić to pewnie że zrób. Ja na cykl średnio robilam 10 testów. Co 12 H i faktycznie kiedy myślałam że już druga kreska nie będzie ciemniejsza to czasem się okazywało że następnego dnia jest mocniejsza. W innym cyklu taka kreska jak u Ciebie oznaczała owulacje. Ciężko z wyliczeniem. ;)
Wszyscy mówią aby starac się co 2 dni. A my cyklu którym zaszłam w ciaze staraliśmy się codziennie. I były potem 2 kreseczki. Więc działac! ;)
Mam nadzieję, że w tym cyklu się uda ;*
Ja będę próbować może w przyszłym cyklu.
Trzymam kciuki. ;*

reklama
@Charlotte21 dziękuję za podpowiedź :) my teraz co drugi i właśnie dziś jest ten dzień :D ja testy robię codziennie i staram się o tej samej porze :)

@roki_1991 dziękuję :) a te badania, które robisz to z zalecenia lekarza czy na własną rękę? Przepraszam, że tak dopytuje ale chcialabym wiedzieć na co zwracać uwagę jak już uda się zajsć :)

Do góry