reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
U mnie 14 dc i już chyba po owu. Dziwne bo jajnik bolał mnie w sobotę wieczorem (12 dc) a test nie wyszedł w pełni pozytywnie bo druga kreska nie była taka mocna. Także albo coś się znowu poknocilo, albo jajnik boli mnie 2 dni przed owu:oops: Robię testy codziennie, dziś o 18 zrobię już ostatni. Ale podejrzewam ze u mnie jednak te paski się nie sprawdzają :(
Byłam dziś u lekarki rodzinnej i przepisała mi eurythox 25 (profilaktycznie) bo powiedziała ze większej dawki nie może bo powinnam się udać do endokrynologa. I teraz zastanawiam się czy brać 1 tabletkę dziennie czy 2 żeby podnieść dawkę.
Wrzucam zdjęcie z wczorajszego testu... powiedzcie czy dobrze myśle, wyszedł negatywnie ? (Zdjęcie zrobione po 5 min od zanurzenia)

Załączniki

• 5E888BCE-950C-4E68-A586-E37FB9DE86F9.jpeg
    5E888BCE-950C-4E68-A586-E37FB9DE86F9.jpeg
    339,8 KB · Wyświetleń: 78
Tak powiedział mi lekarz. A badałaś męża czy nie? I czy sama też coś robiłaś w kierunku diagnostyki swojej? Może to jakaś mała pierdoła

Gdyby nie forum to mnie by już wywieźli do czubków [emoji16]
Mamy juz jedno dziecko wiec jakos tak wyszlam z zalozenia ze maz zdrowy.ja mam pcos niby,meza moze w Pl przebadamy jak bedziemy.cieszw sie ze chociaz po tych dwoch latach zaskoczylo,czyli cos tam zadzialalo,tylko nie do konca

@coco07 nie robiłam nigdy w życiu testów owu, więc nie specjalnie się znam. Ale z tego co dziewczyny na forum pisały, to trzeba je robić zawsze o jednej porze i wieczorem. Z tego co kojarzę to dziewczyny robiły koło 22. Ale faktem jest że na każdego te testy dziełaja inaczej

@coco07 ja zawsze robię o 17-18 tyle, że te zielone u mnie cały czas pokazywały dwie kreski i odpuściłam, a teraz te różowe są Oki ostatnio wylapalam paskami owulacje.

@Dzoana88 pracy jest nie powiem ale jak wchodzisz, a tu biegnie takie stadko do Ciebie to, aż się chce :) ta jedna od urodzenia karmilam to jak się zawzielam to wstawalam co 3h do niej i teraz można powiedzieć, że jest największą w stadzie i traktuje mnie jak matkę chodzi przy nodze jak piesek :)

Mamy juz jedno dziecko wiec jakos tak wyszlam z zalozenia ze maz zdrowy.ja mam pcos niby,meza moze w Pl przebadamy jak bedziemy.cieszw sie ze chociaz po tych dwoch latach zaskoczylo,czyli cos tam zadzialalo,tylko nie do konca
Pewnie anomalie mogą wyjść dopiero po czasie, po ciąży. Także dobrze żebyś też miała ogarniętego lekarza i coś doradził co robić. A nie chcesz sobie zamówić tego zestawu na trombofilie? Za granicę też wysyłają

@coco07 ja zawsze robię o 17-18 tyle, że te zielone u mnie cały czas pokazywały dwie kreski i odpuściłam, a teraz te różowe są Oki ostatnio wylapalam paskami owulacje.

@Dzoana88 pracy jest nie powiem ale jak wchodzisz, a tu biegnie takie stadko do Ciebie to, aż się chce :) ta jedna od urodzenia karmilam to jak się zawzielam to wstawalam co 3h do niej i teraz można powiedzieć, że jest największą w stadzie i traktuje mnie jak matkę chodzi przy nodze jak piesek :)
Mogę to sobie wyobrazić hehe [emoji16][emoji16]

@Takaja123 ale piękności! Owieczki są takie urocze [emoji3590]

@coco07 ja stosowałam dwa cykle testy owu i nic to nie dało... Wcześniej sugerowałam się tylko organizmem i zachodziłam w 1 cs, a teraz kończy się 3... Postawiłam tylko na obserwację śluzu, nic więcej [emoji4]

reklama
@coco07 nie robiłam nigdy w życiu testów owu, więc nie specjalnie się znam. Ale z tego co dziewczyny na forum pisały, to trzeba je robić zawsze o jednej porze i wieczorem. Z tego co kojarzę to dziewczyny robiły koło 22. Ale faktem jest że na każdego te testy dziełaja inaczej

Ja robiłam codziennie o 18 bo tez czytałam ze najlepiej o jednej porze :)

Ja robię o 18 i ten pierwszy owu nie pokazał, później cały czas coraz ciemniejsze kreski, ale albo nie znam się i nie rozumiem, albo u mnie one tez się nie sprawdzają... w następnym cyklu sprobuje te co wy...
;)
Dodaje zdjęcie 5 testów razem, może któraś z was będzie w stanie mi powiedzieć czy dobrze mi wyszły czy nie..

Załączniki

• 80F57F61-7CCB-481D-8266-19B64CD9E686.jpeg
    80F57F61-7CCB-481D-8266-19B64CD9E686.jpeg
    814 KB · Wyświetleń: 83
Do góry