reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja powiem ci jak u mnie było. 3 dni po zabiegu dostalam miesiaczki trwala 4 dni po 30 dniach(takie mam cykle miesiączkowe) jak w zegarku dostalam kolejny okres. Plodna jestes juz 2 tyg po zabiegu ale zaleca sie przynajmniej 1-2 cykle zaczekac. Po 2 cyklach juz nie będziesz miała hormonow na 100%. Ale to mój przypadek. Moze pomoglam trzymaj sie tam ;)
Wow 3 dni po juz okres??ja myslalam ze zabieg liczyc jako okres?powiem wam ze czuje sie super,zaluje ze musialam odczekac tydzien do zabiegu.bolalo mnie troche wczoraj i taki duuuzy skrzeo wyszedl,az go ogladalam z kazdej strony,niesamowite to bylo.

reklama
Wow 3 dni po juz okres??ja myslalam ze zabieg liczyc jako okres?powiem wam ze czuje sie super,zaluje ze musialam odczekac tydzien do zabiegu.bolalo mnie troche wczoraj i taki duuuzy skrzeo wyszedl,az go ogladalam z kazdej strony,niesamowite to bylo.
Tez sie zdziwilam ale mozliwe ze to nie byl typowy okres tylko jakies ,,resztki" ale miesiaczke i tak dostalam punktualnie i teraz mam regularne cykle jak nigdy :)

Tez sie zdziwilam ale mozliwe ze to nie byl typowy okres tylko jakies ,,resztki" ale miesiaczke i tak dostalam punktualnie i teraz mam regularne cykle jak nigdy :)
Aha,a jak z sexem?nie wiem czy to sie jakos tam goi czy co?bo nic mnie nie boli...wiadomo troche odczekam ale nie wiem ile trzeba?

@Loli05 kochana krwawienie po zabiegu można liczyć jako okres. Ja krwqwilam po zabiegu dość długo. Ok 10 dni z przerwami. Pierwsza @ przyszła po miesiącu w sumie jakieś 35dni. Z sexem zaczekalabym do wizyty kontrolnej. Najlepiej po pierwszej @. Ja wcześniej nie odwazylam się.

@Loli05 kochana krwawienie po zabiegu można liczyć jako okres. Ja krwqwilam po zabiegu dość długo. Ok 10 dni z przerwami. Pierwsza @ przyszła po miesiącu w sumie jakieś 35dni. Z sexem zaczekalabym do wizyty kontrolnej. Najlepiej po pierwszej @. Ja wcześniej nie odwazylam się.
Dzieki,niestety w uk nie bede miec wizyty kontrolnej,tylko test mam zrobic za 3 tyg.

@Loli05 to tutaj lekarz wszystko posprawdza :) jeśli chcesz dalej starać się to myślę, że po pierwszej @ już można wtedy organizm jest nastawiony na ciąże i łatwiej zajść :) ja teraz żałuję, że nie starałam się od razu ale psychicznie nie czułam się gotowa a stratę bardzo przeżyłam. Jeszcze blokadę miałam co do zbliżenia i dużo czasu minęło zanim wróciłam do siebie, a teraz jak widzisz staram się myśleć pozytywnie i żyje nadzieja :)

@Loli05 to tutaj lekarz wszystko posprawdza :) jeśli chcesz dalej starać się to myślę, że po pierwszej @ już można wtedy organizm jest nastawiony na ciąże i łatwiej zajść :) ja teraz żałuję, że nie starałam się od razu ale psychicznie nie czułam się gotowa a stratę bardzo przeżyłam. Jeszcze blokadę miałam co do zbliżenia i dużo czasu minęło zanim wróciłam do siebie, a teraz jak widzisz staram się myśleć pozytywnie i żyje nadzieja :)
Rozumiem,ale chyba do maja odpuszcze,boje sie ze moze cos sie tam nie zagoi i sie nie utrzyma ciaza znowu.no i tak jak mowisz lekko bede sie stresowac przy sexie.ja mam problemy z owu i niby pcos,wiec ciekawe czy wogole bede miec owulacje.trzymam za ciebie kciuki,nalezy ci sie ta ciaza po tej biochemicznej

reklama
Hej dziewczyny.jestem po zabiegu,powiedzcie mi,mam zrobic test za 3 tygodni czy nie ma juz hormonow,jak nie bedzie to co wtedy? Mam poprostu czekac na okres?nie wiem za bardzo jak obliczac cykl,chcialabym zaczac robic testy owu ale to chyba bez sensu jeszcze?

Dzień zabiegu liczysz jako 1 dzień cyklu. To krwawienie/plamienie może trwać długo. Następna @ powinna przyjść do 6tygodni. Z owu po zabiegu jest różnie - czasem jest czasem nie. Natomiast ja bym poczekala przynajmniej do @ ze zbliżeniem. Daj sobie czas. Maj już niedługo, to gin sprawdzi tu czy wszystko okej :)

Do góry