reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@gosia100 ja mam taką nadzieję, że teraz zaskoczy od razu może to mnie tak na prawdę trzyma :) dziękuję za kciuki ❤️

@coco07 a jakie bierzesz witaminy? Ja miałam zawsze tsh 1,5 po poronieniu zaczęłam brać prenatal uno gdzie w składzie jest jod i uroslp mi do 2,44 po ok 3tyg brania później odstawilam i tsh wróciło do normy.

@kb.karola90 kochana przytulam z całych sił i oddaj mi ten ból ja go wezmę na klatce ❤️

@Kikyo ja również gratuluję i trzymam kciuki. ❤️ Poprosimy o zarazanie tutaj :D

Kochana staraj się, staraj w końcu się uda :) może po biochemicznej szybciej zaskoczy. Powodzenia i mocno trzymam kciuki :)

Dziękuję :)
a Ty jak się czujesz? Jak u Ciebie? :)

Im bliżej godziny zero, tym bardziej się denerwuje... Dziś 33+1. Znowu mam bardzo dużo wodnistej wydzieliny i znowu schizy czy to przypadkiem nie są wody... A tak poza tym to jest całkiem okej. Fakt, trochę już ciężko, boli czasem brzuch czy plecy, ale poza zgaga która działa bardzo na nerwy, to nie mogę narzekać :)

Dziewczynki potrzebuję przytulenia...kolejna bardzo ciężka noc za nami...znowu nogi. To jest taki ból że mam ochotę je sobie odrąbać... Każdy ruch to jest taki ból że wyć się chce. Dojście do łazienki to koszmar, to cud że się jeszcze nie zesikalam w drodze...
Przepraszam że tak marudzę z rana ale naprawdę nie mam już siły :(
Z dobrych wieści przyszedł w tym tygodniu wózek dla Antosia i jestem w nim zakochana :D

Niestety co do tych nóg to ciężko mi coś powiedzieć. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to może spróbuj leżeć mając nogi wyżej niż resztę ciała. Zawsze możesz zadzwonić do gin żeby coś podpowiedział :)

Dziewczyny proszę napiszcie przy jakiej tarczycy udało wam się zajść w ciąże? Ja jestem załamana :( właśnie odebrałam wyniki i mam 3.2:o tak wysokiej tarczycy jeszcze nigdy nie miałam :( nie wiem nawet czy jest sens się starać ... muszę umówić się do tego endokrynologa bo w aptece powiedziała mi ze mam nie kombinować z tarczyca na podstawie internetu itd tylko ze wskazań lekarza ... tylko ze mój lekarz uważa ze jeśli tarczyca mieści się w normach to jest Ok. Narazie zapisałam się na poniedziałek do rodzinnego z tymi wynikami. Może ona coś zaradzi jak jej powiem, ze się staram o dziecko :(
Umów się do innego endo albo pogadaj z ginem. Taka tarczyca jeszcze nie jest groźna, ale na pewno łatwiej jak tsh jest trochę niższe :)
Natomiast co do witamin, to z mojej obserwacji jod właśnie bardzo dobrze wpłynął na moje tsh, które spadło jakoś z 2 na 1.56. Ale czy tak na prawdę to on zadziałał to pewności mieć nie mogę.

Dziewczyny proszę napiszcie przy jakiej tarczycy udało wam się zajść w ciąże? Ja jestem załamana :( właśnie odebrałam wyniki i mam 3.2:o tak wysokiej tarczycy jeszcze nigdy nie miałam :( nie wiem nawet czy jest sens się starać ... muszę umówić się do tego endokrynologa bo w aptece powiedziała mi ze mam nie kombinować z tarczyca na podstawie internetu itd tylko ze wskazań lekarza ... tylko ze mój lekarz uważa ze jeśli tarczyca mieści się w normach to jest Ok. Narazie zapisałam się na poniedziałek do rodzinnego z tymi wynikami. Może ona coś zaradzi jak jej powiem, ze się staram o dziecko :(
Ja też momentami miałam ponad 3. Bo wpadłam na genialny pomysł i brałam jod. Jak odstawiłam to od razu wróciło do normy i było 1.5. W ciąży mam cały czas 2.4-2.49. Wątpię że lekarz ci wypisze na obniżenie tsh, bo jest w normie. Może odstaw preparaty z jodem jeśli bierzesz i powtórz badanie za 3 tygodnie. Ja brałam ashwagande przed samym zajściem w ciążę przez miesiąc i po niej mi spadło do 1.5.

@coco07 ja nie wiem z jakim tsh zaszłam bo przed ciążą nie robilam, dopiero w trakcie trwania dostalam skierowanie ale nie zdążyłam zrobić. Ja biorę pregne plus i tsh mam niskie bo trochę mniej jak 1

Rozumiem,ale chyba do maja odpuszcze,boje sie ze moze cos sie tam nie zagoi i sie nie utrzyma ciaza znowu.no i tak jak mowisz lekko bede sie stresowac przy sexie.ja mam problemy z owu i niby pcos,wiec ciekawe czy wogole bede miec owulacje.trzymam za ciebie kciuki,nalezy ci sie ta ciaza po tej biochemicznej
Kochana ja po zabiegu oczyszczałam się z 3 tygodnie? W międzyczasie miałam już owulacje i dodatkowo miałam hormony ciążowe dalej w sobie, beta spadła po ponad miesiącu od porodu i zabiegu dopiero.
A co do pcos, ja też mam kochana i przed ciążą praktycznie nie miesiączkowałam a jeżeli już, to sporadycznie.
Po zabiegu miesiączka w każdym cyklu i owulacja. Dla mnie pod tym względem zabieg jest jak najbardziej na plus.
Ja z seksem czekałam aż wszystko się zagoi, bo bałam się i tak ingerować tam na dole, bałam się nawet umyć, dotknąć. Miałam uraz straszny, ale przez to, że byłam badana w ciąży co chwilę, była ingerencja dość często i do samego porodu i zabiegu tak samo, dlatego byłam tam strasznie poraniona i obolała dodatkowo poród zostawił piętno na psychice i brzydziłam się siebie, długo nie mogłam się przestawić.

@Kikyo ja widzę bladą kreskę więc jest szansa :D trzymam kciuki i daj znać jak już zrobisz betę co tam wyszło :)
@coco07 miałam podobny wynik ale to okazało się w trakcie ciąży,czyli w jakimś 7-8 tyg jak zrobiłam badania i z tym wynikiem ginekolog kazał mi jak najszybciej udać się do endokrynologa. Niby twój wynik mieści się w normach ale w normach ciążowych już nie tak więc radzę udać się do endo. Rodzinny powiedział mi dokładnie to samo co ginekolog. Myślę że twój gin trochę bagatelizuje sprawę.

Mialam resztę prenatal uno (Ok 2 tygodnie) co mi zostało z poprzedniej ciąży wiec brałam do końca. Pozniej brałam femibion 0 na zmianę ze zwykłym kwasem foliowym, i teraz od jakiegoś tygodnia biorę tylko kwas foliowy, bo zaczekam na wyniki trombofili i w zależności co mi tam wyjdzie chciałam kupić odpowiednie witaminy( czy np kwas metylowany czy nie itd) oprócz tego biorę oeparol, witaminę D, pije len i cały czas biorę acard. Mieć myśle ze noc z tych rzeczy by tego nie spowodowało ... Ja tez kiedyś czytałam ze jod powinno się brać jak chce się obniżyć tarczyce, a jak widać u jednych spada a u innych wzrasta :( ehhh... chyba ze poprosić jeszcze rodzinnego w poniedziałek o skierowanie na rozbudowana tarczyce czyli to FT3 i FT4?

@Kikyo Gratuluje ❤️ i trzymam kciuki żeby ten cień okazał się dzidziusiem ;)

@coco07 myślę, że nie zaszkodzi zapytać i zrobić dodatkowo tego. :) z tym jodem może być tak, że dostarcza się odpowiednia ilość w jedzeniu, a dodatkowo już wtedy nie trzeba. Tak było w moim przypadku bo ja dużo sole w sumie wszystko co się da i dostarczam odpowiednią ilość, a biorąc dodatkowo już miałam za dużo.. Mój gin też na wynik 2,44 mówił, że jest ok ale ja powiedziałam, że dla mnie jest ok wynik 1,5 i tego się trzymam.

reklama
Z tym jodem to zarówno ginekolog jak i endokrynolog mówili mi, że w ciąży jak najbardziej wskazane witaminy dla ciężarnych zawierające jod.

Do góry