reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 [emoji3525] jak nie dostaniesz za kilka dni to zrób znowu test bo może później było zagnieżdżanie? [emoji110]

@roki_1991 cieszę się że z córcią wszystko ok [emoji4]

@Oczekujaca123 jak tam u Ciebie? Masz już drugi wynik?

Mnie dopadło przeziębienie... Cudownie [emoji3525]

reklama
@Malaga00 będzie dobrze. Nawet jeśli pojawia się dwie kreski. Ja w tym miesiącu podeszłam na luzie. Jeśli się coś trafi to chyba cudem
Candida albicans to drobnoustrój, który naturalnie występuje w przewodzie pokarmowym, oddechowym, układzie moczowo-płciowym, konkretnie wchodzi w skład mikroflory błon śluzowych tych układów. Można go znaleźć także na skórze. Jednak nie doprowadza do rozwoju grzybicy, ponieważ występuje w niewielkich ilościach. Wszystko dzięki "dobrym" bakteriom, które występują w znacznie większej ilości i hamują namnażanie Candida albicans. Jednak w niesprzyjających warunkach może dojść do sytuacji, gdy ilość "dobrych" bakterii maleje i Candida albicans namnaża się, wywołując grzybicę. Candida albicans jest najczęstszą przyczyną grzybicy (50-70 proc. przypadków).
Ja sobie kupiłam iladian direct plus...

Tak pisze nie jest aż taka szkodliwa. Mnie też wyszła i też się przejęłam ale żadnych objawów nie miałam. Wszystko było pod kontrola

@Takaja123 [emoji3525] jak nie dostaniesz za kilka dni to zrób znowu test bo może później było zagnieżdżanie? [emoji110]

@roki_1991 cieszę się że z córcią wszystko ok [emoji4]

@Oczekujaca123 jak tam u Ciebie? Masz już drugi wynik?

Mnie dopadło przeziębienie... Cudownie [emoji3525]
Zdrówka ;**
Polecam wode utleniona z sola do plukanoa gardla, wode utlenipna do ucha, imbir, cytryna miod - ugotować napar z imbiru, duzop wody z cytryna w ciagu dnia i cieply kocyk ;)

Na posiew moczu czekam minimum do jutra bo 48h musza obserwowac a ze musialam zawiezc mocz ppranny to wczoraj zawiozlam 48h czekają czy cos sie nie dzieje i potem zalezy co sie rozwija i ile to bedzie wynik. Wiwc licze na jutrzejsze popołudnie lub sobote.

Za to.mam wynik z posiewu szyjki co gin pobrala we wtorek i czysto.. ufff.. bo te lacctobaciculss to raczej dobrze ze sa no nie ?
20190124_120119.jpeg

Tak pisze nie jest aż taka szkodliwa. Mnie też wyszła i też się przejęłam ale żadnych objawów nie miałam. Wszystko było pod kontrola
Dodatni wynik posiewu w kierunku Candida a brak objawów klinicznych nie jest wskazaniem do rozpoczęcia leczenia, ponieważ Candida albicans jest obecny w pochwie u co piątej kobiety w wieku rozrodczym. Taką informację znalazłam na stronie provag.

Zdrówka ;**
Polecam wode utleniona z sola do plukanoa gardla, wode utlenipna do ucha, imbir, cytryna miod - ugotować napar z imbiru, duzop wody z cytryna w ciagu dnia i cieply kocyk ;)

Na posiew moczu czekam minimum do jutra bo 48h musza obserwowac a ze musialam zawiezc mocz ppranny to wczoraj zawiozlam 48h czekają czy cos sie nie dzieje i potem zalezy co sie rozwija i ile to bedzie wynik. Wiwc licze na jutrzejsze popołudnie lub sobote.

Za to.mam wynik z posiewu szyjki co gin pobrala we wtorek i czysto.. ufff.. bo te lacctobaciculss to raczej dobrze ze sa no nie ?
Zobacz załącznik 936497
U mnie kochana na wyniku badania laboratoryjnego jest tak napisane:
Gardnerella vaginalis - ujemny
Neisseria gonorrhoeae - ujemny
W pobranym materiale wykryto obecność DNA C. albicans.
Ogólnie, jestem zadowolona z wyniku. :-)

Ja jeszcze kilka badań na własną rękę i kończę. Myślę, że będę dobrze przygotowana do ewentualnej ciąży i podsumowując, zrobiłam naprawdę mnóstwo badań. Na pewno nie będę mieć wyrzutów sumienia, że badań nie było.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zdrówka ;**

Zobacz załącznik 936497
Super że wyszło czysto. Lactobacillus muszą być bo to nasza naturalna flora pochwy [emoji4] czekamy w takim razie na posiew moczu, oby wynik był tak samo dobry

reklama
@Oczekujaca123 tak te bakterie to są te dobre [emoji4] To czekam na info jak posiew [emoji4]

Ja staram się kurować naturalnymi sposobami jak najbardziej ale prychająca na mnie córka nie polepsza mojej sytuacji [emoji14]

Do góry