reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 dziękuję. Ehhh, żeby te wszystkie Wasze kciuki miały sprawczą moc. Masz jakąś konkretną datę, kiedy planujesz rozpocząć starania?
Kochana myślałam może o marcu ale nie wiem czy nie przedłużę bo gina mam po płodnych już ustawionego a chciała bym jeszcze z nia się skonsultować . Szczerze jakoś aż tak mi się nie pali jak po tamtym poronieniu . Przyjdzie wiosna będzie trochę pracy wokoło budowy ...będzie można grzadki robić ...;) Czas pokaże... ;) Oby te wszystkie kciuki przyniosły Wam szczęście ;) a jak się czujesz? Masz jakieś objawy przeczucia?

reklama
@hona jesli u Ciebie 23dc to masz rację czekać cierpliwie do dnia spodziewanej @. U mnie jest dziś 33dc jeśli jutro @ nie przyjdzie to zatestuje.
@kasiula222 dziękuję kochana za kciuki. Wam wszystkim dziękuję za kciuki i wsparcie. Zobaczymy co przyniesie jutro :)

Witaj ;)
Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat.
Światełko dla Twoich Aniolkow (*)(*)
Sama stracilam synka w 23tc w czerwcu 2018. W pazdzierniku zaszlam w ciaze blizniacza i poki co idziemy do przodu... leci nam juz 17tc.
Czy znasz przyczyny swoich strat ? Robiłaś badania? Ktory to teraz tydzien y Ciebie ? Jestes zabezpieczona lekami?
Powodzenia ;*
Dziękuje :* Trzymam mocno kciuki za Twoja fasolkę :*
Nie znam przyczyny, serduszka przestały bić :( robiłam badania genetyczne płodów, żadnych wad nie było. My z partnerem także jesteśmy zdrowi.
Dostałam teraz Acard 75 mg i zamiast kwasu foliowego biorę folian.
Czytałam dużo na temat acardu i mam nadzieje, ze problem wynika właśnie w nadkrzepliwości i tym razem nam się uda.
Wg OM to 5t5d, jutro idę na usg to będę wiedzieć dokładniej :)
Całuje!

Może macie jakieś doświadczenie z acardem?
Robilas badanie na trombofilie? Zespol antyfosfolipidowy?

Ja biore acard i heparyne wlasnie ze wzgledu na heparyne plus tone roznych lekow.
Acard bralam juz od sierpnia mimo ze pierwszy cykl staran byl w pazdzierniku. Od pozytywnego testu mam heparyne. Po acardzie u mnie a poczatku ciazy byly plamienia wiec odstawilam. Teraz biore od 2 tyg znow i poki co czysto...
Moze powinnas sie skonsultowac z dobrym ginekologiem, który dolozy chociażby progesteron czy cos zebys czula sie bezpieczniej i rozwazy podanie heparyny. To jednak dwie straty z zatrzymana akcja serduszka :(
Na tym etapie straty to wlasnie czesto genetyka (ktora u Was mowisz ze byla ok) lub immunologia (ale na tym to ja juz sie az tak nie znam :( )

Robilas badanie na trombofilie? Zespol antyfosfolipidowy?

Ja biore acard i heparyne wlasnie ze wzgledu na heparyne plus tone roznych lekow.
Acard bralam juz od sierpnia mimo ze pierwszy cykl staran byl w pazdzierniku. Od pozytywnego testu mam heparyne. Po acardzie u mnie a poczatku ciazy byly plamienia wiec odstawilam. Teraz biore od 2 tyg znow i poki co czysto...
Moze powinnas sie skonsultowac z dobrym ginekologiem, który dolozy chociażby progesteron czy cos zebys czula sie bezpieczniej i rozwazy podanie heparyny. To jednak dwie straty z zatrzymana akcja serduszka :(
Na tym etapie straty to wlasnie czesto genetyka (ktora u Was mowisz ze byla ok) lub immunologia (ale na tym to ja juz sie az tak nie znam :( )
Mialo byc ze wzgledu na trombofilie*

Większość z nas chyba przyjmuje acard i heparyne. A nie badałaś u siebie trombofilii?

Nie, ginekolog kazała mi robić badania pod względem genetycznym, jak poszłam na konsultacje po odebraniu wyników z kliniki to już byłam w ciąży, nie zaleciła mi na razie żadnych badań. Kazała mi brać acard, luteinę 2x, witaminę b6,b12, D 2000j. i folian.

Na przeciwciała antyfosfolipidowe zrobiłam sama, wynik wyszedł ok.
Zastanawiam się nad zmiana lekarza, ale moja gin ma świetne opinie i jest ordynatorka u nas w szpitalu, wiec chyba ma pojęcie o tym co robi.

reklama
@kasiula222 masz rację, czasami lepiej poczekać. Hmmm, nie mam Ani przeczuć, Ani objawów tylko morze nadziei.
@Takaja123 oj to masz długie cykle. Moje trwają 24-25 dni. Trzymam kciuki I czekam niecierpliwie na wiadomość.

Do góry