reklama
Mnie też złapał trochę smutek ale w tamtym tygodniu. Ten tydzień już jestem pozytywnie nastawiona.
Ja jestem rocznik 93 ale też czuje się że coraz starsza i ten czas kiedy chciałam zajść to minął i teraz będzie trudniej.
Ale trzeba myśleć pozytywnie.
Ja jestem rocznik 93 ale też czuje się że coraz starsza i ten czas kiedy chciałam zajść to minął i teraz będzie trudniej.
Ale trzeba myśleć pozytywnie.
coco07
Fanka BB :)
Dziewczyny, jesteście jeszcze młodziutkie ja jestem 90 i zawsze chciałam mieć pierwsze dziecko przed 30 stka. Ale odkąd zaczęliśmy się starać nie myślałam ze mam jeszcze trochę czasu, tylko chciałam na JUŻ. I tak mi zostało. Ale wiem po sobie, ze spinałam się kilka cykli, zadręczałam myślami czemu nie wychodzi, męża wysyłałam na badania... trochę się ociągał, bo chyba dla żadnego faceta nie jest to „przyjemne”. A jak już powiedziałam dość i to ostatni cykl i się badamy, to się udało. Mi się wydaje, ze sporo w głowie siedzi. A jeszcze jedna sytuacja była u nas trochę dziwna. Bo zawsze odczowam owulacje, obydwoje pragniemy synusia, dlatego przez pierwsze dwa cykle celowalismy dzień przed owulacja i w owulacje. Nie wychodziło to następny jakoś 2 dni przed owulacja i (niby) dzień po. Dalej nic. W końcu siostra mi powiedziała „spróbujcie zaraz po okresie i tak do owulacji co 2 dni (ona tak zaszła w pierwsza ciąże, nieplanowana. Bo mieli 1 raz przytulanko w pierwszy dzień po zakończonej @) i tu bach- ciąża. Noi tak zrobiliśmy ze zaczęliśmy zaraz po @ Noi akurat wtedy się udało. Chociaż tak jak mówię, zawsze w 13-14 dniu kłują mnie jajniki. 1 miesiąc lewy, 2 miesiąc prawy. Także ja już zgłupiałam wtedy, ze może akurat wtedy tak mi się coś poprzestawiało. Nie wiem i nie myśle teraz o tym. Ale jak zaczniemy staranka w lutym to tez zastosujemy się do tego ze od @ co dwa dni. I zobaczymy. Mam nadzieje, ze się uda i trzymam kciuki, aby wam tez się udało
Jivka
Moderator
Mam taką myśl dlatego że dotychczas udawało się za pierwszym strzałem. I boję się że mi się np nie zagnieżdża...@Jivka to, że cykl był krótszy nie oznacza, że jest coś nie tak, chyba, że oprócz tego cis Cię niepokoi?po poronieniu Pierwsze trzy cykle "żyją" swoim życiem
Nigdy w całym życiu nie miałam tak krótkiego cyklu [emoji44] Mam raczej 30-35dni.
roki_1991
Powiem Wam dziewczyny, że ja się czuję staro. Jakoś mi się już wszystkiego odechciało. Jakiegoś dołka mam.
Nie smutaj kochana, nie jesteś wcale stara :* choć sama miewałam takie dni że tak o sobie myślałam, więc rozumiem... Ale zobaczysz że w końcu się uda i będziecie rodzicami zajmij myśli przygotowaniami do ślubu, to super plan na zajście w ciążę
Bo to najlepsza metoda bez spiny że to dziś, tylko na luzie i jużDziewczyny, jesteście jeszcze młodziutkie ja jestem 90 i zawsze chciałam mieć pierwsze dziecko przed 30 stka. Ale odkąd zaczęliśmy się starać nie myślałam ze mam jeszcze trochę czasu, tylko chciałam na JUŻ. I tak mi zostało. Ale wiem po sobie, ze spinałam się kilka cykli, zadręczałam myślami czemu nie wychodzi, męża wysyłałam na badania... trochę się ociągał, bo chyba dla żadnego faceta nie jest to „przyjemne”. A jak już powiedziałam dość i to ostatni cykl i się badamy, to się udało. Mi się wydaje, ze sporo w głowie siedzi. A jeszcze jedna sytuacja była u nas trochę dziwna. Bo zawsze odczowam owulacje, obydwoje pragniemy synusia, dlatego przez pierwsze dwa cykle celowalismy dzień przed owulacja i w owulacje. Nie wychodziło to następny jakoś 2 dni przed owulacja i (niby) dzień po. Dalej nic. W końcu siostra mi powiedziała „spróbujcie zaraz po okresie i tak do owulacji co 2 dni (ona tak zaszła w pierwsza ciąże, nieplanowana. Bo mieli 1 raz przytulanko w pierwszy dzień po zakończonej @) i tu bach- ciąża. Noi tak zrobiliśmy ze zaczęliśmy zaraz po @ Noi akurat wtedy się udało. Chociaż tak jak mówię, zawsze w 13-14 dniu kłują mnie jajniki. 1 miesiąc lewy, 2 miesiąc prawy. Także ja już zgłupiałam wtedy, ze może akurat wtedy tak mi się coś poprzestawiało. Nie wiem i nie myśle teraz o tym. Ale jak zaczniemy staranka w lutym to tez zastosujemy się do tego ze od @ co dwa dni. I zobaczymy. Mam nadzieje, ze się uda i trzymam kciuki, aby wam tez się udało
@kb.karola90 kochana co u ciebie? Jak mały??
kb.karola90
A u mnie po ostatniej wizycie się zdołowałam bo szyjka krótka, znowu jest lejek. Ale już nie mam na to siły. W czwartek idę do szpitala na podanie sterydów i zobaczymy co dalej. Cały czas leżę plackiem. Antoś rośnie jak na drozdzach, w zeszłym tygodniu ważył 963g dzisiaj u nas 26+5tc. A Ty Kochana jak się masz?Nie smutaj kochana, nie jesteś wcale stara :* choć sama miewałam takie dni że tak o sobie myślałam, więc rozumiem... Ale zobaczysz że w końcu się uda i będziecie rodzicami zajmij myśli przygotowaniami do ślubu, to super plan na zajście w ciążę
Bo to najlepsza metoda bez spiny że to dziś, tylko na luzie i już
@kb.karola90 kochana co u ciebie? Jak mały??
reklama
roki_1991
@kb.karola90 trzymam kciuki żeby jednak ta szyjka jeszcze trochę wytrzymała i zrobiła ci taka miłą niespodziankę jak na święta
U mnie okej poza tym że katar mnie straszny męczy od tygodnia. Ale mała codziennie daje o sobie znać więc trochę mi lżej. Też byłam na ip ostatnio bo miałam schiza o szyjke, ale wszystko okej. U mnie dziś 24+5 więc jestem dwa tyg za tobą za tydzień wizyta i jestem ciekawa ile moja kluseczka waży
@Oczekujaca123 a ty jak tam??
U mnie okej poza tym że katar mnie straszny męczy od tygodnia. Ale mała codziennie daje o sobie znać więc trochę mi lżej. Też byłam na ip ostatnio bo miałam schiza o szyjke, ale wszystko okej. U mnie dziś 24+5 więc jestem dwa tyg za tobą za tydzień wizyta i jestem ciekawa ile moja kluseczka waży
@Oczekujaca123 a ty jak tam??