reklama
@roki_1991 a tak się martwiłaś teraz będzie jeszcze lepiej który to tydzień ?
Takaja123
Fanka BB :)
@Ela93 jestem w trakcie drugiej @ i czekam na wyniki cytologia i trombofilii. Jak na razie i u mnie wszystkie badania są Oki. Teraz chcemy zacząć starania jestem zabezpieczona w razie czego luteina i mam zacząć brać jak tylko pojawią się dwie kreseczki. Tak liczę, że i u nas byl to tylko przypadek lub wpływ toksoplazmozy i jak na razie jestem spokojna. Choć w głowie mam niepokój żeby ta sytuacja nie powtórzyła się. Będę bardziej oszczędzać się, mniej stresu i na pewno nikomu o ciąży nie powiemy póki nie będzie widać. Cały czas biorę witaminki kwas foliowy 400x2 rano i wieczorem, d-vitium d3 i K2 (ponoć Wit d lepiej się wchłania z Wit K2) 2000x1, magnez B6 forte x1, b12x1, dha 250x1 to mój stały zestaw
@roki_1991 cieszę się, że u Was wszystko dobrze gdyby u mnie nie było tej sytuacji termin miałabym podobny do Twojego :* ściskam
@roki_1991 cieszę się, że u Was wszystko dobrze gdyby u mnie nie było tej sytuacji termin miałabym podobny do Twojego :* ściskam
@Takaja123 więc zaczynasz już starania. Ja chciałabym jeszcze zrobić badania na chlamydia, listeroza, mycoplasma.
I czy powinnam zrobić kiła i parvowirus?
Bo te trzy pierwsze to napewno.
Toxoplazmoze nie robię bo wyszła dobrze.
Totois30
@Ela93 o ile sie nie myle to taki niepekniety pecherzyk moze wlasnie sie zamienic w torbiel na jajniku a one najczesciej same sie wchlaniaja. Ja tez mialam mala torbuel na kontroli po poronieniu chyba ze 2 miesiace po i sie wchlonal. A na male endometrium, bo moje tez nie powalalo po poronieniu, polecam pic regularnie siemie lniane. Ja pilam robilam sobie na noc i rano pilam w ogole nie mialam z tym problemu ale niektorzy maja odruchy wymiotne. Ale w ogole bardzo ładnie wszystkie rzeczy z plodnoscia ponoc reguluje, no u mnie sie sprawdzilo, na endo tylko to robilam, sa xhyba jeszcze jakies sposoby, warto z nimi dzialac
@roki_1991 ale juz duzy!!! Extra extra extra!
@roki_1991 ale juz duzy!!! Extra extra extra!
Takaja123
To już wybór należy do Ciebie. Ja tych badań nie robiłam. Kila jest chyba w podstawowych badaniach w ciąży.@Takaja123 więc zaczynasz już starania. Ja chciałabym jeszcze zrobić badania na chlamydia, listeroza, mycoplasma.
Tak chcemy zacząć starania. Mam nadzieję, że zaskoczy za pierwszym razem jak ostatnio.
@Totois30 jak do tej pory miałam jeden torbiel i sam się wchonol. Mam nadzieję że tym razem się nie pojawi. Słyszałam coś o wiesiolku na Endo ale muszę o tym poczytać.
@Takaja123 muszę się zapytać lekarza czy warto je robić te badania. To trzymam kciuki aby się udalo
@Takaja123 muszę się zapytać lekarza czy warto je robić te badania. To trzymam kciuki aby się udalo
Takaja123
@Takaja123 nie robiłam tego w ogóle.
reklama
Jivka
Moderator
Ja bym zrobiła parwowirus b19 bazując na swoim przypadku. Jestem już specem od tego i często to właśnie on jest odpowiedzialny za poronienia w I trymestrze, a często jest bezobjawowy i wpływa tylko na dziecko... Szczególnie że u Ciebie nic nie wychodzi niepokojącego.@Takaja123 więc zaczynasz już starania. Ja chciałabym jeszcze zrobić badania na chlamydia, listeroza, mycoplasma.