reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Ela93 jestem w trakcie drugiej @ i czekam na wyniki cytologia i trombofilii. Jak na razie i u mnie wszystkie badania są Oki. Teraz chcemy zacząć starania jestem zabezpieczona w razie czego luteina i mam zacząć brać jak tylko pojawią się dwie kreseczki. Tak liczę, że i u nas byl to tylko przypadek lub wpływ toksoplazmozy i jak na razie jestem spokojna. Choć w głowie mam niepokój żeby ta sytuacja nie powtórzyła się. Będę bardziej oszczędzać się, mniej stresu i na pewno nikomu o ciąży nie powiemy póki nie będzie widać. Cały czas biorę witaminki kwas foliowy 400x2 rano i wieczorem, d-vitium d3 i K2 (ponoć Wit d lepiej się wchłania z Wit K2) 2000x1, magnez B6 forte x1, b12x1, dha 250x1 to mój stały zestaw :)

@roki_1991 cieszę się, że u Was wszystko dobrze :) gdyby u mnie nie było tej sytuacji termin miałabym podobny do Twojego :* ściskam

@Takaja123 więc zaczynasz już starania. Ja chciałabym jeszcze zrobić badania na chlamydia, listeroza, mycoplasma.
I czy powinnam zrobić kiła i parvowirus?
Bo te trzy pierwsze to napewno.
Toxoplazmoze nie robię bo wyszła dobrze.

@Ela93 o ile sie nie myle to taki niepekniety pecherzyk moze wlasnie sie zamienic w torbiel na jajniku a one najczesciej same sie wchlaniaja. Ja tez mialam mala torbuel na kontroli po poronieniu chyba ze 2 miesiace po i sie wchlonal. A na male endometrium, bo moje tez nie powalalo po poronieniu, polecam pic regularnie siemie lniane. Ja pilam:) robilam sobie na noc i rano pilam w ogole nie mialam z tym problemu ale niektorzy maja odruchy wymiotne. Ale w ogole bardzo ładnie wszystkie rzeczy z plodnoscia ponoc reguluje, no u mnie sie sprawdzilo, na endo tylko to robilam, sa xhyba jeszcze jakies sposoby, warto z nimi dzialac:)
@roki_1991 ale juz duzy!!! Extra extra extra!

@Takaja123 więc zaczynasz już starania. Ja chciałabym jeszcze zrobić badania na chlamydia, listeroza, mycoplasma.
To już wybór należy do Ciebie. Ja tych badań nie robiłam. Kila jest chyba w podstawowych badaniach w ciąży.
Tak chcemy zacząć starania. Mam nadzieję, że zaskoczy za pierwszym razem jak ostatnio. :)

@Totois30 jak do tej pory miałam jeden torbiel i sam się wchonol. Mam nadzieję że tym razem się nie pojawi. Słyszałam coś o wiesiolku na Endo ale muszę o tym poczytać. :)
@Takaja123 muszę się zapytać lekarza czy warto je robić te badania. To trzymam kciuki aby się udalo:)

@Ela93 ja uważam, że najważniejsze badanie będziesz już miała czyli genetyczne, toczen i zespół antyfosfolipidowy :) a cytomegalie robiłaś? Z tych wirusowych to najgorsze są te, które nie dają objawów, a są szkodliwe tylko dla płodu. Dzięki za kciuki :)

reklama
Ja bym zrobiła parwowirus b19 bazując na swoim przypadku. Jestem już specem od tego i często to właśnie on jest odpowiedzialny za poronienia w I trymestrze, a często jest bezobjawowy i wpływa tylko na dziecko... Szczególnie że u Ciebie nic nie wychodzi niepokojącego.

Do góry