1
183785
Gość
O, takich to ja znam wkoło :-/@Ela93 doskonale Cię rozumiem... A jeszcze jak widzę takie co nie szanują się w ciąży to aż mnie skręca...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O, takich to ja znam wkoło :-/@Ela93 doskonale Cię rozumiem... A jeszcze jak widzę takie co nie szanują się w ciąży to aż mnie skręca...
Robisz prywatnie wszystkie badania ? Ja mam imunologa 16 listopada więc mi zleci na pewno trochę badań .. Chce zrobić ci się uda na kasę chorych a resztę będę robić prywatnie .W grudniu mam lekarza w KRK polecanego z forum liczę że ona też zleci badania i mi pomoże by mieć to dziecko . A że staraniami dam sobie spokój na razie ...W marcu może pomyślę .@kasiula222 najważniejsze to mieć zajęcie to wtedy się tak nie myśli o tym. Z czasem jest łatwiej to na pewno, widzę to po sobie teraz.
U mnie bez większych zmian. Cały czas robię badania. W czwartek idę do lekarza z wynikami i dalej będę robić badania. Jak wszystko będzie dobrze w grudniu zaczniemy starania, tak na prawdę już nie mogę się doczekać choć bardzo się boję.
Dagmarka a macie już dzieci ? Bo tak myślę czy lekarz zleci mojemu mezowi zrobić to badanie skoro mamy już dzieci . Nie wiesz jak to jest?Ja też robię badania..., powolutku, ale nie chce mieć do siebie pretensji... Najgorsze, że jakieś drożdże nam się wdały, więc z pewnością dostaniemy antybiotyk, bo mamy w antybiogramie napisane z mężem.
Dobry ginekolog da sobie radę. Ja jednak robiłam konsultację u hematologa.@Dagmarka1991 robię wszystko żeby później nie obwinia się że jadnak mogłam.. To jest najgorsze jak leży już w szpitalu z brzuchem i leci na fajkę... I takie mogą urodzić, a my przygotowujemy się jak możemy i co... Z tym długo nie mogłam sobie poradzić.
A jeszcze mam pytanie do Ciebie czy lekarz ginekolog będzie w stanie określić wyniki trombofilii czy to już trzeba do hemstologa czy innego lekarza?
@kasiula222 ja robię wszystko prywatnie. Nie muszę się prosić i chodzić od lekarza do lekarza i tracić czas tylko działam. chociaż koszty są spore.
Dokładnie ja jak zaczynam się dołować uciekam w pracę ; sprzątamw domu i na ogrodzie i coś sobie wyszukam , czas szybko leci i czekam do wizyty .@kasiula222 najważniejsze to mieć zajęcie to wtedy się tak nie myśli o tym. Z czasem jest łatwiej to na pewno, widzę to po sobie teraz.
U mnie bez większych zmian. Cały czas robię badania. W czwartek idę do lekarza z wynikami i dalej będę robić badania. Jak wszystko będzie dobrze w grudniu zaczniemy starania, tak na prawdę już nie mogę się doczekać choć bardzo się boję.
Nie mamy dzieci. Pani ginekolog powiedziała, że w nasieniu mogą być bakterie i wirusy, które mogą powodować poronienia. Dostałam karteczkę, na której były wypisane różne badania. Zapłaciłam za nie 320 zł. No i wyszło w sumie jedno paskudztwo. Wizytę na ten temat mam w środę.Dagmarka a macie już dzieci ? Bo tak myślę czy lekarz zleci mojemu mezowi zrobić to badanie skoro mamy już dzieci . Nie wiesz jak to jest?
Prawie 900 złDokładnie ja jak zaczynam się dołować uciekam w pracę ; sprzątamw domu i na ogrodzie i coś sobie wyszukam , czas szybko leci i czekam do wizyty .
Dagmarka ile dałaś za kariotypy?
Kurcze dużo .. a na NFZ dopiero na maj termin . Jeszcze w innym szpitalu spróbuje się dostać ale ciężko jest .Prawie 900 zł