reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kasiula222 najważniejsze to mieć zajęcie to wtedy się tak nie myśli o tym. Z czasem jest łatwiej to na pewno, widzę to po sobie teraz.
U mnie bez większych zmian. Cały czas robię badania. W czwartek idę do lekarza z wynikami i dalej będę robić badania. Jak wszystko będzie dobrze w grudniu zaczniemy starania, tak na prawdę już nie mogę się doczekać choć bardzo się boję.
Robisz prywatnie wszystkie badania ? Ja mam imunologa 16 listopada więc mi zleci na pewno trochę badań .. Chce zrobić ci się uda na kasę chorych a resztę będę robić prywatnie .W grudniu mam lekarza w KRK polecanego z forum liczę że ona też zleci badania i mi pomoże by mieć to dziecko . A że staraniami dam sobie spokój na razie ...W marcu może pomyślę .

@Dagmarka1991 robię wszystko żeby później nie obwinia się że jadnak mogłam.. To jest najgorsze jak leży już w szpitalu z brzuchem i leci na fajkę... I takie mogą urodzić, a my przygotowujemy się jak możemy i co... Z tym długo nie mogłam sobie poradzić.
A jeszcze mam pytanie do Ciebie czy lekarz ginekolog będzie w stanie określić wyniki trombofilii czy to już trzeba do hemstologa czy innego lekarza?
@kasiula222 ja robię wszystko prywatnie. Nie muszę się prosić i chodzić od lekarza do lekarza i tracić czas tylko działam. :) chociaż koszty są spore.

Ja też robię badania..., powolutku, ale nie chce mieć do siebie pretensji... Najgorsze, że jakieś drożdże nam się wdały, więc z pewnością dostaniemy antybiotyk, bo mamy w antybiogramie napisane z mężem.
Dagmarka a macie już dzieci ? Bo tak myślę czy lekarz zleci mojemu mezowi zrobić to badanie skoro mamy już dzieci . Nie wiesz jak to jest?

@Dagmarka1991 robię wszystko żeby później nie obwinia się że jadnak mogłam.. To jest najgorsze jak leży już w szpitalu z brzuchem i leci na fajkę... I takie mogą urodzić, a my przygotowujemy się jak możemy i co... Z tym długo nie mogłam sobie poradzić.
A jeszcze mam pytanie do Ciebie czy lekarz ginekolog będzie w stanie określić wyniki trombofilii czy to już trzeba do hemstologa czy innego lekarza?
@kasiula222 ja robię wszystko prywatnie. Nie muszę się prosić i chodzić od lekarza do lekarza i tracić czas tylko działam. :) chociaż koszty są spore.
Dobry ginekolog da sobie radę. Ja jednak robiłam konsultację u hematologa.
Ja też sporo zrobiłam prywatnie... Kariotypy też zrobiłam prywatnie - na szczęście wyszły prawidłowe.

@kasiula222 najważniejsze to mieć zajęcie to wtedy się tak nie myśli o tym. Z czasem jest łatwiej to na pewno, widzę to po sobie teraz.
U mnie bez większych zmian. Cały czas robię badania. W czwartek idę do lekarza z wynikami i dalej będę robić badania. Jak wszystko będzie dobrze w grudniu zaczniemy starania, tak na prawdę już nie mogę się doczekać choć bardzo się boję.
Dokładnie ja jak zaczynam się dołować uciekam w pracę ; sprzątamw domu i na ogrodzie i coś sobie wyszukam , czas szybko leci i czekam do wizyty .
Dagmarka ile dałaś za kariotypy?

Dagmarka a macie już dzieci ? Bo tak myślę czy lekarz zleci mojemu mezowi zrobić to badanie skoro mamy już dzieci . Nie wiesz jak to jest?
Nie mamy dzieci. Pani ginekolog powiedziała, że w nasieniu mogą być bakterie i wirusy, które mogą powodować poronienia. Dostałam karteczkę, na której były wypisane różne badania. Zapłaciłam za nie 320 zł. No i wyszło w sumie jedno paskudztwo. Wizytę na ten temat mam w środę.

@Dagmarka1991 dziękuję :) mój jest bardzo dobry to sobie powinien poradzić. U mnie na samym początku wyszła źle toksoplazmoza i jest też prawdopodobieństwo że to było przyczyną. Mimo to chce się przebadac póki mogę.

reklama
Do góry