cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
Witch dziekuje! Kurcze wyglada ciekawie i wszystko w jednej tabletce, nie musialabym nawet lykac metyli z osobna [emoji7] sie nie zastanawiam tylko zamawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zobacz załącznik 910960 Zobacz załącznik 910959 Dziewczyny odebrałam wyniki mogę prosić o interpretację?
Ja poronien nie miałam zobaczymy co na to mój gin 6go mam wizyte a od kiedy brałas heparyne i acard od pozytywnego testu czy wcześniej?Mi też wyszły dodatnie tylko p/p beta2glikoproteinie i tylko na podstawie tego wyniku plus historii poronień, lekarz zdecydował o przyjmowaniu heparyny i acardu w kolejnej ciąży a w kartę wpisał podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego...
@Takaja123 ale Twój wynik nie jest jakis dramatyczny , ale tak jak @Destino pisze, warto go kontrolowac. Tsh jest bardzo chwiejne. Ja mam teraz 1.8, ale w pierwsza ciaze zaszlam z tsh 2.80 bo nikt mi nie mowil, ze to zle. W ciazy sama sie upomnialam o badanie tsh i zrobilan je w 16tyg gdzie bylo 3.23 ! Dziecko zylo i rozwoj byl ok. Potem dostalam leki zeszlam do 2 ale urodzilam w 23tc co nie mialo z tsh nic wspolnego. Mi lekarz nawet mowil, ze winic tsh za poronienia porody przedwczesne obumarcia itp możemy nawet od wyniku ok 20 !. Wiec nie denerwuj sie tylko pogadaj z lekarzem, moze wlaczy jakies leki.@Destino dziękuję za podpowiedź na pewno poczytam i powtórzę badania i zobaczę czy coś się zmieniło. Czekam jeszcze na wynik Antykoagulant toczniowy. Troszkę przestraszył mnie ten wynik TSH ale troszkę wyluzuj i poczekam do wizyty
Roki zapytam cie o witaminy, masz mutacje mthfr? Ja mam obir w hetero i wlasnie sie zastanawiam jakie brac, tu e uk nir moge znalezc nic bez kwasu foliowego i ogolnie wit z grupy b ktore biore metylowane z osobna, ale zaczynam sie martwic bo to juz zaraz 2 trymestr, dzis 12+0 i pasowaloby gutkowi troche innych witamin jak cynk itp dorzucic a ciezko zeby polykac 15 tabletek dziennie bo juz z 3 mam problem i nie wiem, myslalam zeby wziac zwykle witaminy ciazowe i dodatkowo lykac swoje metyle, ale na fb na grupie po stratach dziewczyny wszystkie odradzaja takiego czegos, ze ponoc homocysteina strasznie skacze, zeby zostac przy metylach plus magnez i zdrowo jesc ale ja sie boje ze to za malo i jestem troche zalamana bo nie wiem co robic. Moze ktoras jeszcze dziewczyna sie wypowie na ten temat?
@Destino a powiedz mi czy stres i nerwy mogły mieć wpływ na ten skok? Niegdy nie zaglebialam się w tym temacie bo zawsze wyniki były dobre. Czy teraz na własną rękę jakoś mogę wspomóc sobie tą tarczyce witaminy dieta? Chcę 5 listopada powtórzyć badanie i już 8 pójść spokojnie na wizytę