@Takaja123 to sa wspolczynniki krzepniecia krwi, a nie na zespol antyfosfolipidowy.
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Lekarze czesto olewaja tsh. A to duży blad.To chyba coś z nazwą poplatala... A jakie są na zespół antyfosfolipidowy? Jeszcze toczenie badalam i czekam na wynik. Lekarz nie zwrócił mi uwagi wcześniej na TSH a w ciąży wynik miałam taki sam
Tsh musi byc max 2.
Jesli chodzi o normy to nawet w ciazy jest max 2.32 w 1 trym.
Oczekujaca123
A to norma i tak zawyzonaLekarze czesto olewaja tsh. A to duży blad.
Tsh musi byc max 2.
Jesli chodzi o normy to nawet w ciazy jest max 2.32 w 1 trym.
Oczekujaca123
A bierzesz jakies leki na tarczyce?Teraz zerknęlam na wynik w ciąży i tam miałam jednak 1.5 TSH.
Takaja123
Nic nie biorę i nigdy nie brałam bo było dobrze. Nie wiem czemu tak wzrosło terazA bierzesz jakies leki na tarczyce?
Takaja123
@Oczekujaca123 Zastanawia mnie tylko to wahania bo wcześniejsze badania robiłam na początku września. Czy to mogło wzrosnąć po poronieniu i teraz jestem 3 dni po @
roki_1991
@Oczekujaca123 Zastanawia mnie tylko to wahania bo wcześniejsze badania robiłam na początku września. Czy to mogło wzrosnąć po poronieniu i teraz jestem 3 dni po @
A może to właśnie szalejąca tarczyca w ciąży była przyczyną straty? Bo tsh lubi w ciąży żyć swoim życiem. Ja miałam od zawsze tsh w granicy 1.8. Nie ważne czy w ciąży czy nie. Moja gin mówiła okej. Naprotechnolog przepisał mi jodid żeby pomóc tarczycy. I faktycznie. Teraz badałam tsh i jest 1.56 więc coś w tym jest
reklama
Takaja123
Ja wcześniejsze miałam w porządku bo 1.5 sprawdzałam właśnie. Także teraz mi wzrosło. Może to przez ten stres. Jeszcze powtórzę badania przed sama wizyta. Bo idę dopiero 8 i zobaczę jak wyjdzie i co mi podpowie lekarz nie będę teraz niepotrzebnie się stresować i nakręcac
@roki_1991 oczywiście też wezmę to pod uwagę sprawdzę za tydzień czy coś się zmieniło chociaż wiem, ze stres i nerwy maja wpływ na wzrost TSH. dziękuję Ci za podpowiedź będę pytać lekarza a jak u Ciebie samopoczucie ? kiedy teraz masz wizytę?
@roki_1991 oczywiście też wezmę to pod uwagę sprawdzę za tydzień czy coś się zmieniło chociaż wiem, ze stres i nerwy maja wpływ na wzrost TSH. dziękuję Ci za podpowiedź będę pytać lekarza a jak u Ciebie samopoczucie ? kiedy teraz masz wizytę?
Ostatnia edycja: