reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny
Nie bylo mnie kilka dni, tyle postow do nadrobienia, ze nie wiem, czy dzis dam rade. Ale wpadam z takim szybkim pytaniem, bo mnie to nurtuje. Pierwszy raz w zyciu biore luteine podczas staran. Jutro ostatni dzien i moje pytanie jest takie, czy jezeli w poniedzialek juz nie wezme, bo w niedziele mam ostatnia dawke, a zdarzy sie cud i bede w ciazy, to czy nie zaszkodze? Czy powinnam wczesniej zrobic test ( w ktory sie nie zaopatrzylam ), co robic? Wiem, ze jest tu duzo dziewczyn, ktore braly lutke podczas staran, podpowiedzcie prosze. Dodam, ze mi endo dala na wyrownanie cykli, bo byly okolo 21-23 dniowe.
Z gory dziekuje.

reklama
Oficjalnie miałam czekać rok.. na kontroli u lekarki która robiła cc poinformowałam ze chce zacząć starania w maju a cc było 13.11. Poinformowała mnie o ryzyku ale tez dodała ze nieważne czy czeka się rok czy dwa zawsze może się wszystko wydarzyć... dodała żebym może moczekała do wakacji i tak tez się udało zajść. Natomiast lekarz w Pl dał zielone światło już w maju ze względu na moją psychikę po stracie...
Moja psychika jest w takim. Stanie że lepiej nie mówić czuje ze tylko kolejna ciąża mi pomoze

Hej dziewczyny
Nie bylo mnie kilka dni, tyle postow do nadrobienia, ze nie wiem, czy dzis dam rade. Ale wpadam z takim szybkim pytaniem, bo mnie to nurtuje. Pierwszy raz w zyciu biore luteine podczas staran. Jutro ostatni dzien i moje pytanie jest takie, czy jezeli w poniedzialek juz nie wezme, bo w niedziele mam ostatnia dawke, a zdarzy sie cud i bede w ciazy, to czy nie zaszkodze? Czy powinnam wczesniej zrobic test ( w ktory sie nie zaopatrzylam ), co robic? Wiem, ze jest tu duzo dziewczyn, ktore braly lutke podczas staran, podpowiedzcie prosze. Dodam, ze mi endo dala na wyrownanie cykli, bo byly okolo 21-23 dniowe.
Z gory dziekuje.
Ja też brałam na wyrównanie cykli ale duphaston i brałam go od 16-25 dnia cyklu zawsze po odstawieniu na 2-3 dzień dostawałam @ a tu cisza po tygodniu zrobiłam test i wyszedł pozytywny zadzwoniłam do gin kazał szybko wrócić do duphaston także lepiej abyś nie odstawiala i zrobiła test. Ile się już staracie kochana przed nami starania od listopada 6go jeszcze wizyta.

@kasiula8878 witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty. Życzę owocnych starań i mam nadzieję, że już wszystko dobrze się ułoży.
@kb.karola90 udało Ci się znaleźć to mydełko?
@roki_1991 jak tam samopoczucie? :*
@Oczekujaca123 to mydełko to super sprawa. Sprawdzone :) a jak u Ciebie samopoczucie?
@takaja123 kiepsko.. okropnie boli mnie brzuch i plecy.. dzis 26dc beta w 24dc 35 dzis 105.. w między czasie pojawilo sie plamienie tzn sluz zabarwiony krwia... nie dosc ze nie spodziewalam sie , ze w pierwszym cyklu staran sie uda to jeszcze zaczyna sie kiepsko... wizyte u gin mam 30.10 biore acard heparyne luteine 2x100(sama sobie zlecilam bo zostala mi z ostaniej ciazy, a ze wzgledu na plamienie i bole mpze zwieksze do 2x200) do tego jeszcze biore glucophage euthyrox i dopegyt no i magnez... i czekam na rozwoj wydarzen...

@takaja123 kiepsko.. okropnie boli mnie brzuch i plecy.. dzis 26dc beta w 24dc 35 dzis 105.. w między czasie pojawilo sie plamienie tzn sluz zabarwiony krwia... nie dosc ze nie spodziewalam sie , ze w pierwszym cyklu staran sie uda to jeszcze zaczyna sie kiepsko... wizyte u gin mam 30.10 biore acard heparyne luteine 2x100(sama sobie zlecilam bo zostala mi z ostaniej ciazy, a ze wzgledu na plamienie i bole mpze zwieksze do 2x200) do tego jeszcze biore glucophage euthyrox i dopegyt no i magnez... i czekam na rozwoj wydarzen...
Nie wiem czy czasem glucophage nie odstawiamy się w ciąży ale stopniowo

Musimy jakoś dac radę. Ja kolejna wizytę mam 29.10. Też na początku plamilam ale mi po 2 dniach przeszło. Dzisiaj się stresuje bo jakoś mniej czuje piersi. W nocy czułam jak zawsze a teraz jakoś wariuje. Nie chcę ciągle jeździć na bete. Zauważyłam że jestem w stanie wytrzymać 2 dni we względnym spokoju a potem wariuje [emoji22] jak ja bym chciała żeby mi ktoś powiedział że tym razem będzie dobrze

reklama
@hona przy luteinie jest tak ze jak masz dostać @ to dostaniesz ja nawet biorąc luteine. Co innego dupek. Jego trzeba odstawić żeby @ przyszła. Ja bym na twoim miejscu w poniedziałek kupiła test, zrobiła go od razu jeśli masz możliwość, a jak nie to wtorek rano. Rozumiem że luteina ci się skończy w niedzielę i więcej w domu nie masz? Bo jeśli masz to ja bym brała do momentu testu ;) chaotycznie to napisałam, ale może zrozumiesz...
@Takaja123 u mnie dziś mega senność znowu, a już miałam z tym spokój... Siedzę w pracy, na szczęście jeszcze godzina i do domu. Tak poza tym czuje się okej, dziękuję że pytasz ;)

Musimy jakoś dac radę. Ja kolejna wizytę mam 29.10. Też na początku plamilam ale mi po 2 dniach przeszło. Dzisiaj się stresuje bo jakoś mniej czuje piersi. W nocy czułam jak zawsze a teraz jakoś wariuje. Nie chcę ciągle jeździć na bete. Zauważyłam że jestem w stanie wytrzymać 2 dni we względnym spokoju a potem wariuje [emoji22] jak ja bym chciała żeby mi ktoś powiedział że tym razem będzie dobrze

Cycki mają to do siebie że raz bolą a raz nie i nie jest to żaden zły sygnał! Masz jeszcze jakieś inne objawy poza tym? Ja nie miałam nic, tylko senność mi dokuczała ale też nie cały czas. A cycki za 2-3 dni znowu się odezwą, nie bój nic :p jeszcze będziesz ich miała dość, zobaczysz ;)

Do góry