reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja te miałam poronienie zatrzymane. Tydzień przed poronieniem byłam na usg i wszystko było, jak w zegarku. Pani ginekolog powiedziała, że idealnie wszystko jest. A tu taki klops, po prostu załamałam się.

Ja tez tak miałam.. jeszcze w 5tc było ok a w 6 powiedziała ze czekamy ale mam nastawić się na najgorsze.. w 7 było już wiadomo ze zarodek się nie rozwija

reklama
Ja tez tak miałam.. jeszcze w 5tc było ok a w 6 powiedziała ze czekamy ale mam nastawić się na najgorsze.. w 7 było już wiadomo ze zarodek się nie rozwija
Kochana, nieraz kobiety z różnymi schorzeniami mają zdrowe dzieci. Czasem te schorzenia nie są leczone, a dzieci rodzą się zdrowe. Teraz koleżanka urodziła bliźniaki - ciąża bez problemu. I organizm sobie poradził ( w trakcie ciąży 3 razy miała usg).

A Ty wiesz co było przyczyna ? Ja niewiem ;(
Nie wiem. W wypisie miałam: nieprawidłowe jajo płodowe. Byłam bardzo chora w tym samym czasie, jak było poronienie i miałam opryszczkę. Ogólne wyniki mam dobre. Teraz czekam za wynikami na trombofilie i celiakię. A jak teraz dostanę @, to mam karteczkę od gin, jakie badania hormonalne mam zrobić (między 3 a 5 dniem cyklu).

Ciekawe co mi powiedzą . Już nie mogę się doczekać . Ja robiłam wszystkie podstawowe badania do starań i tez było ok. Ale nikt nie zwrócił uwagi na morfologię a ja tez nie pokazałam gin ze mam wyższe wartości . To tez nie wiadomo czy przyczyna mogła być taka morfologia. Tak bardzo chciałam mieć ta dzidzie i nie mogę zrozumieć dlaczego mnie to spotkało

@Lu_cy przepraszam to zapomnialam, no to super teraz na luzie (ha ha) staranka;) @Aneczka85_01 jak cos powaznego typu infekcja to cos jest napisane ale generalnie nic nie wnosi:/
Wiecie dziewczyny to dziala madra ale bezlitosna natura...zly podzial ktory moze zdarzyc sie naprawde kazdemu i naprawde czesto, zarodek zapowiada sie chory albo cos sie zle podzielilo i natura nie pozwala na dalszy rozwoj. Nasze zdrowe dzieciaczki zmienily date przyjscia na swiat, ale niedlugo przyjda:*

Nie wiem. W wypisie miałam: nieprawidłowe jajo płodowe. Byłam bardzo chora w tym samym czasie, jak było poronienie i miałam opryszczkę. Ogólne wyniki mam dobre. Teraz czekam za wynikami na trombofilie i celiakię. A jak teraz dostanę @, to mam karteczkę od gin, jakie badania hormonalne mam zrobić (między 3 a 5 dniem cyklu).

Jakie badania zlecial ci zrobic?

reklama
Dziewczyny moje kochane stresa znowu mam... Jutro o 16:40 mam połówkowe i mega stres... O co pytac? Na co zwrócić uwagę? Podpowiedzcie proszę ...
To tylko trochę dokładniejsze usg. Sprawdza wody, przepływy, serduszko. Dla nas wazniekształcenia jest badanie prenatalne a opis powinnaś dostac od razu

Dziewczyny a takie pytanie czy jest to prawda ze stymulując owu clo albo czymś innym to jest większa szansa na ciąże bliźniacza ?
To zależy czym stymulujesz bo CLO i ovitrelle są na pękanie jajeczka ewentualnie podrasowanie cialka bo w nich jest hormon beta,,a np lametta powoduje narastanie większej ilości jajek. Najlepiej jak jest to plus to :)

A jeszcze jedno czy w wyniku histopatologicznym będzie jakaś info ?
raczej nie

Uszy do góry dziewczyny. Wytłumaczcie sobie ze czekacie na ta zdrowa ciążę i jak już ma być to tylko taka,,a jak ma się źle skończyć to niech jej nie będzie i od razu będzie jakiś punkt wyjaśnienia. Mi się udało prawie pi roku a wszystkie "szybkie" ciążę po 1-2 cyklach równie szybko kończyły :) powodzenia

Do góry