reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja te miałam poronienie zatrzymane. Tydzień przed poronieniem byłam na usg i wszystko było, jak w zegarku. Pani ginekolog powiedziała, że idealnie wszystko jest. A tu taki klops, po prostu załamałam się.

Ja tez tak miałam.. jeszcze w 5tc było ok a w 6 powiedziała ze czekamy ale mam nastawić się na najgorsze.. w 7 było już wiadomo ze zarodek się nie rozwija

reklama
Ja tez tak miałam.. jeszcze w 5tc było ok a w 6 powiedziała ze czekamy ale mam nastawić się na najgorsze.. w 7 było już wiadomo ze zarodek się nie rozwija
Kochana, nieraz kobiety z różnymi schorzeniami mają zdrowe dzieci. Czasem te schorzenia nie są leczone, a dzieci rodzą się zdrowe. Teraz koleżanka urodziła bliźniaki - ciąża bez problemu. I organizm sobie poradził ( w trakcie ciąży 3 razy miała usg).

A Ty wiesz co było przyczyna ? Ja niewiem ;(
Nie wiem. W wypisie miałam: nieprawidłowe jajo płodowe. Byłam bardzo chora w tym samym czasie, jak było poronienie i miałam opryszczkę. Ogólne wyniki mam dobre. Teraz czekam za wynikami na trombofilie i celiakię. A jak teraz dostanę @, to mam karteczkę od gin, jakie badania hormonalne mam zrobić (między 3 a 5 dniem cyklu).

Ciekawe co mi powiedzą . Już nie mogę się doczekać . Ja robiłam wszystkie podstawowe badania do starań i tez było ok. Ale nikt nie zwrócił uwagi na morfologię a ja tez nie pokazałam gin ze mam wyższe wartości . To tez nie wiadomo czy przyczyna mogła być taka morfologia. Tak bardzo chciałam mieć ta dzidzie i nie mogę zrozumieć dlaczego mnie to spotkało

@Lu_cy przepraszam to zapomnialam, no to super teraz na luzie (ha ha) staranka;) @Aneczka85_01 jak cos powaznego typu infekcja to cos jest napisane ale generalnie nic nie wnosi:/
Wiecie dziewczyny to dziala madra ale bezlitosna natura...zly podzial ktory moze zdarzyc sie naprawde kazdemu i naprawde czesto, zarodek zapowiada sie chory albo cos sie zle podzielilo i natura nie pozwala na dalszy rozwoj. Nasze zdrowe dzieciaczki zmienily date przyjscia na swiat, ale niedlugo przyjda:*

Nie wiem. W wypisie miałam: nieprawidłowe jajo płodowe. Byłam bardzo chora w tym samym czasie, jak było poronienie i miałam opryszczkę. Ogólne wyniki mam dobre. Teraz czekam za wynikami na trombofilie i celiakię. A jak teraz dostanę @, to mam karteczkę od gin, jakie badania hormonalne mam zrobić (między 3 a 5 dniem cyklu).

Jakie badania zlecial ci zrobic?

reklama
Dziewczyny moje kochane stresa znowu mam... Jutro o 16:40 mam połówkowe i mega stres... O co pytac? Na co zwrócić uwagę? Podpowiedzcie proszę ...
To tylko trochę dokładniejsze usg. Sprawdza wody, przepływy, serduszko. Dla nas wazniekształcenia jest badanie prenatalne a opis powinnaś dostac od razu

Dziewczyny a takie pytanie czy jest to prawda ze stymulując owu clo albo czymś innym to jest większa szansa na ciąże bliźniacza ?
To zależy czym stymulujesz bo CLO i ovitrelle są na pękanie jajeczka ewentualnie podrasowanie cialka bo w nich jest hormon beta,,a np lametta powoduje narastanie większej ilości jajek. Najlepiej jak jest to plus to :)

A jeszcze jedno czy w wyniku histopatologicznym będzie jakaś info ?
raczej nie

Uszy do góry dziewczyny. Wytłumaczcie sobie ze czekacie na ta zdrowa ciążę i jak już ma być to tylko taka,,a jak ma się źle skończyć to niech jej nie będzie i od razu będzie jakiś punkt wyjaśnienia. Mi się udało prawie pi roku a wszystkie "szybkie" ciążę po 1-2 cyklach równie szybko kończyły :) powodzenia

Do góry