reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Syl robiłaś już test czy coś przegapiłam.?
Dziś 25dc i test był negatywny,ale u mnie testy nie wychodzą
@Dagmarka1991 super zestaw badań. Widać że gin zna się na rzeczy, a to dobrze o niej świadczy :) kariotyp też spoko, tylko czekanie na wyniki mega stresuje, bo na nie czeka się bardzo długo. Aktualnie też czekam na ich wynik i staram się o tym nie myśleć ;)
@Lu_cy jak na moje oko to hormony masz piękne :) fsh i lh powinny być koło 5 więc super. Estradiol, ja miałam dużo wyższy ale nie wiem czy to dobrze czy źle. Na moje oko jest super :)
@Syl92 co tam???
Czekamy do poniedziałku, bo u mnie testy niestety lipa i nie wychodzą :( grrrrrr zwariuję do tego czasu

U mnie budowa, więc istne szaleństwo i czasu brak :( Trzymajcie się dzielnie początkujące jak i te przed metą :*****

@membaris ale to masz obawy przed porodem czy co się dzieje??

@ivvonka i to w instytucie? To co by wychodziło że ta moja Poradnia jest jakaś specjalna? Ja już wizyty co 2tyg 4razy mialam i przed każdą ktg. A od teraz co tydzień kazała robić. Ale wrażenie super jak tak Ci to stuka a jak zacznie się ruszać to jakby wybuch jakiś. Albo sobie zasnie tak jak @anja93 pisze i trzeba budzić :-) super te ubranka. To wszystko jest takie ładne...

@Syl92 mi w 26dc beta nie wyszła nawet a test w 31dc dopiero przy 28dniowych cyklach

Dziewczyny co ile mieliscie wizyty na początku ciąży? Ja na początku mialam co tydzień ostatnio mi dal dopiero za 2 tygodnie minął dopiero tydzień a ja juz swiruje czy wszystko ok nie wiem jak ja kiedys przy pierwszym i drugim dziecku wytrzymałam miesieczne przerwy od wizyt a usg mialam kiedys tylko 3 na całą ciaze a teraz co wizyte i swiruje....... powiedzcie ze tez tak mialyscie ze nie tylko ja tak....i kiedy te leki wam trochę minely ????

@monia_l ja miałam wizyty co 3 tygodnie na nfz teraz od 30tc mam co 2tygodnie. Na początku usg co wizytę. Potem chyba od 12tc juz rzadziej. A uspokoilam sie trochę właśnie dopiero po tym 12tc a już prawie.całkiem po połówkowych. Także normalne jest że swirujesz. Z córka też miałam tylko 3usg i głowę całkowicie wolną od zmartwień i leków bo wtedy nie wiedziałam że mogę ją stracić. Miało być dobrze i już, bo czemu miałoby być inaczej?? Teraz po stracie już wiem że mogło być inaczej :-(

Ostatnia edycja:
@muza_ton ehe, tam właśnie. No, ale ja i tak dopytam lekarza czy by się nie przydało.

@monia_l ja na początku często chodziłam. Trzy wizyty w miesiącu z usg. Póżniej co dwa tygodnie a później co trzy. Teraz wizyty mam co trzy tygodnie, ale usg 2 razy w miesiącu. No ciężko jest tak w niewiedzy wytrzymać. Jak bardzo się martwisz to może detektor serduszka by Cię uspokoił. Nawet taki zwykły, tylko do odsłuchania. Niektórym dziewczynom bardzo pomagał.

Dziewczyny co ile mieliscie wizyty na początku ciąży? Ja na początku mialam co tydzień ostatnio mi dal dopiero za 2 tygodnie minął dopiero tydzień a ja juz swiruje czy wszystko ok nie wiem jak ja kiedys przy pierwszym i drugim dziecku wytrzymałam miesieczne przerwy od wizyt a usg mialam kiedys tylko 3 na całą ciaze a teraz co wizyte i swiruje....... powiedzcie ze tez tak mialyscie ze nie tylko ja tak....i kiedy te leki wam trochę minely ????
Monia ja podobnie jak muza ton, w pierwszej ciąży bylam mloda, nie za bardzo swiadoma poronien, zagrozen, chodzilam na wizyty i morfologie co miesiac, ale moja lekarka nie miala usg w gabinecie.
Wiec na usg bylam w 7, 12, 19 tygodniu i jeszcze ze 2 razy w ostatnim trymestrze.
W drugiej ciazy bylam w 6 tygodniu, potem dwa dni pozniej bo bylo podejrzenie pustego jaja. Potem w 7 tygodniu i w 10, gdy dowiedzialam sie ze ciaza obumarla.
Jak sie uda zajść w kolejna to bede swirowac tak jak Ty na pewno... tak to juz bywa po stracie... i minimum co 3 tygodnie bede chciala chodzic na usg, a po 12 tyg rozwaze czy nie kupić detektora tetna. Albo i wcześniej. Moze uspokoi skolatane nerwy.
Przypomnisz mi ktory juz masz tc? :) suwaczki mi sie nie wyswietlaja w aplikacji.

Dziekuje dziewczyny :) ja w pierwszych dwoch ciazach wlasnie bylam mloda i nawet nie wiedzialam ze moze byc cos nie tak i przeszlam obie ciaze bez stresu a teraz to masakra wizyta u lekarza uspokaja mnie maz na tydzień ;)o detektorze nie myslalam zeby kupic bo ja pewnie bede panikowac jak nie będę umiala znalezc serduszka ;)
@patuśka dzis mam 8t1d

@monia_l Ja mam wizyty co 2 tygodnie. Na tydzień jestem spokojna, ale po tygodniu mam mały niepokój. Teraz w czawtek mam prenatalne USG i już dziś mam stresa :D a detektor chyba zakupie, właśnie dzisiaj je przeglądam - by choć troszkę się uspokoić ;)

reklama
Witam po urlopie - jednak były góry, a i noga za mocno nie doskwierała ;-) O dziwo nawet dzieci dawały radę i nie narzekały na długie spacery. Jedyny mankament to taki, że syn się nabawił choroby lokomocyjnej, a do przejechania było 600km w jedną stronę...

Niestety nie nadrobię tygodnia do tyłu :(

Gratuluję wszystkim dobrych nowin i przesyłam trochę nadziei tym, które ich nie otrzymały (choć skrycie marzę, by nie było takich wśród nas). Witam także nowe użytkowniczki!

@monia_l Ja miałam wizyty co 4 tygodnie - i oczywiście stres towarzyszył do końca. W początkowym okresie ciąży zaś, USG miałam nawet po 3x w tygodniu - ze względu na plamienia/krwawienia.

Do góry