Nataliag339
Fanka BB :)
A wszystkie robiłaś o tej samej porze dnia?zrobiłam test i wydaje mi się ze ta kreska jest taka sama...Zobacz załącznik 879112
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A wszystkie robiłaś o tej samej porze dnia?zrobiłam test i wydaje mi się ze ta kreska jest taka sama...Zobacz załącznik 879112
Najważniejsze,że jest diagnoza. Ja homocysteine zbiłam metylowana B12 i folianami Solgara, zamawiałam na necie. Poza tym jak będziesz trzymać się diety i brać leki to na pewno poradzisz sobie z IO. Polecam wizytę u dietetyka. Zrezygnuj z białych makaronów, białego pieczywa no i odstaw wszystko co słodkie. Będzie dobrze!Czesc dziewczyny
Bylam wczoraj na 1szej wizycie po pologu ,
Wg badan homocysteiny lekarka faktycznie stwierdzila, ze mam isc zbadac trombofillie ,
Z badania krzywej insulinowej tez potwierdzila , ze jak byk to IO, wiec konieczna wizyta u diabetologa, dieta i poki co dostalam glucophage 500 raz dziennie podczas obiadu,
Do tego kazala kupic metylowany kwas foliowy i wit b6 i b12 wiem ze ktoras mi tu ostatnio polecala wydawalo mi sie ze sobie zapisalam , ale teraz nie umiem znalezc
Co polecacie i w jakiej dawce ?
Oprocz tego dostalam skierowanie na histeroskopie, ale muszę czekac poki co na @ i dopiero sie zapisac... ciekawe kiecy dostane...
Podobno jestem po owu, bo plyn byl widoczny na usg, i tak zreszta czulam ze cos tam boli..
Na usg byl widoczny jakis polip, mowila, ze moze na histero od razu usuna.
Takze jakos pomalu do przodu...
Wg mnie jest ciemniejsza [emoji4]zrobiłam test i wydaje mi się ze ta kreska jest taka sama...Zobacz załącznik 879112
Wg mnie jest ciemniejsza [emoji4]
A jakie dawki ? I w ile zbilas ? Wysoki mialas wynik przed "kuracja "?Najważniejsze,że jest diagnoza. Ja homocysteine zbiłam metylowana B12 i folianami Solgara, zamawiałam na necie. Poza tym jak będziesz trzymać się diety i brać leki to na pewno poradzisz sobie z IO. Polecam wizytę u dietetyka. Zrezygnuj z białych makaronów, białego pieczywa no i odstaw wszystko co słodkie. Będzie dobrze!
Przed miałam 10,8 i usłyszałam,że to wysoki wynik i trzeba zbijać. Foliany na pewno 800mg a B12 nie pamiętam, ale metylowana z Solgara są tylko w jednej dawce. Dodatkowo w tej ciąży dostałam neoparin (heparynę) zastrzyki tak na zaś, podobno sam problem z homocysteina może być już wskazaniemA jakie dawki ? I w ile zbilas ? Wysoki mialas wynik przed "kuracja "?
Tylko solgar nie na wszystkich dobrze działa, ja polecam swansona i genetyk też mi mówiła żeby swansona brać. Na zbijanie szybkie najlepiej brać osobno Ale potem żeby utrzymać to już kompleks bo później stężenia szybko przekraczają normy przy takich dawkach. Ja po 6 tygodniach zbilam do 7.4 z 13.4 tyle że moja wątroba nie była zadowolonaPrzed miałam 10,8 i usłyszałam,że to wysoki wynik i trzeba zbijać. Foliany na pewno 800mg a B12 nie pamiętam, ale metylowana z Solgara są tylko w jednej dawce. Dodatkowo w tej ciąży dostałam neoparin (heparynę) zastrzyki tak na zaś, podobno sam problem z homocysteina może być już wskazaniem
Tak jak dziewczyny piszą pierwsze brałam osobno plus dieta a potem w ciąży juz w compex. Homocysteine z Solgar 800 mcg a reszty niestety nie pamietam dawki z NOW i b6 jako P-5-p. Zobacz w wątku o leczeniu bo tam chyba jestA jakie dawki ? I w ile zbilas ? Wysoki mialas wynik przed "kuracja "?
Moim zdaniem jest mocniejsza Jak sie czujesz?zrobiłam test i wydaje mi się ze ta kreska jest taka sama...Zobacz załącznik 879112